Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha egy, családi meghívót...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy, családi meghívót kaptunk az esküvőre, akkor illetlenség lenne elvinnem a barátomat?

Figyelt kérdés
Én 18 vagyok, a barátom 21. A meghívóban nem volt benne hogy párral vagy pár nélkül, ezért nem tudom hogy illő lenne-e. Egyébként 2 éve vagyunk együtt, előtte pedig sok évig barátok voltunk, tehát a család, a jegyesek is ismerik őt.
2014. aug. 20. 22:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
38%

OFF

érdekes elképzeléseik vannak egyeseknek a fiatalok komoly kapcsolatáról. 2 év az smafu, mikor a 18 évesek korában a kapcsolatok átlagéletkora a 7 nap és a 2 hónap között van? Nem is tudom, ilyen alapon felnőtteknél minimum 10 év kapcsolat után lenne ildomos a párt vinni, nem?

ON

2014. aug. 21. 10:29
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
nekem 18 évesen 3 éves "kapcsolatom" volt, de senki nem gondolta, hogy ez egy nagy valami lesz. a legtöbb 18-19 évesnek "hosszu" kapcsolatai vannak. elsö szerelem, nagy szerelem, csak hétvégente vannak együtt, a szülökkel élnek, közben tanulnak..ezek kitartanak 4-5 évig, majd 21 éves kor körül rájönnek, ez tényleg csak egy kis semmi tiniszerelem volt, vagy, összeköltöznek 5 év után ..leélnek még 10-et és tessék.
2014. aug. 21. 10:48
 23/33 anonim ***** válasza:
89%
Volt egy barátnőm, akinek nem volt barátja. Épp csak elszolta nekem, hogy épp most keres kísérőt magának, merthogy nincsbbarátja, de lehet, hogy addigra lesz, de ha nem, vigye a nővérét? Én meg csak pislogtam, hiszen egyedül öt hívtam, ő meg képes lett volna egy idegennel beállítani. Ellenben egy másik barátnőmnek akinek komoly kapcsolata van, kifejezetten a barátjával együtt hívtam. Ezen kívül csak jegyesek és házasok társait, illetve akinek a párja is barát és ismerjük. Az esküvő az én szememben egy intim dolog, belsőséges ami csak a kedves barátokra és rokonokra tartozik. Nem szerettem volna ha sok idegen is ott van, aki később nagy eséllyel nem is fog a családhoz tartozni, ez nem egy városi rendezvény hanem zárt körű. Ezt tessék megérteni. Persze biztos függ attól is, hogy hány emberre van keret és hogy az adott párt zavarják e a jött ment párok, idegenek.
2014. aug. 21. 11:25
 24/33 anonim ***** válasza:
39%

"érdekes elképzeléseik vannak egyeseknek a fiatalok komoly kapcsolatáról. 2 év az smafu, mikor a 18 évesek korában a kapcsolatok átlagéletkora a 7 nap és a 2 hónap között van? Nem is tudom, ilyen alapon felnőtteknél minimum 10 év kapcsolat után lenne ildomos a párt vinni, nem? "

Linkelj már erről valamit,vagy hasra ütéssel írtál valamit?

2014. aug. 21. 11:37
 25/33 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nyugodtan viheted de ha zavar kérdezz rá.

Én már 3 éve együtt voltam a párommal de sose kaptunk külön meghívót míg a húgom aki 1,5 év után férjhez ment, neki rögtön adtak merthogy ők külön család már. Elég hülyén nézett volna ki ha én csak azért nem vihetem a páromat akivel jóval régebben együtt vagyunk, mert nem házasodtunk össze...

Természetesen mindenki ismerte már őt és úgy is vették hogy ketten megyünk, de spóroltak, nem csináltattak külön meghívót nekünk is.

2014. aug. 21. 11:47
 26/33 anonim ***** válasza:
89%

Illetlenség lenne.

Te még félig gyerek vagy, a szüleiddel élsz, velük mész az esküvőre. Hacsak kifejezetten nem írták/mondták, hogy vidd a fiút, akkor nem illik vinni. Ő nem családtag, csak a barátod, simán szakíthattok fél év múlva, ez még nem komoly. Kibírsz nélküle egy délutánt.

A másik bunkóság az lenne, ha megkérdeznéd, hogy "vihetem?" Az ilyen eldöntendő kérdéssel csak kellemetlen helyzetbe hoznád a párt, mert kényelmetlen lenne nekik nemet mondani, így valószínűleg igent mondanának, pedig nemet szerettek volna. Ha nemet mondanak, megsértődnél.

2014. aug. 21. 11:53
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor hozták átadni a meghívót, simán megkérdeztem, hogy hozhatom e őt is, vagy kizárólag a családra gondoltak. Az egyik unokatesómék pl kérdés nélkül is mondták, hogy természetesen őt is szeretettel várják. Ennyi, nem kell túllihegni. Kérdezni kell."

Vagy csak kényszerből mondtak igent, mert rájuk pislogtál, hogy "hozhatooom?" és ők érezték volna kényelmetlenül, ha nemet mondanak.

Én 2,5 éve voltam együtt a párommal, és mi személyre szólóan kaptunk meghívot, mindkettőnk nevére. Egyébként nem vittem volna.

2014. aug. 21. 11:57
 28/33 anonim ***** válasza:
89%
Ha a családot akarják meghívni, akkor családi meghívót adnak, vagyis anya+apa+gyerekek mennek. Ha téged és a párodat akarják meghívni, akkor pedig külön meghívót kaptok anyáéktól, lévén, hogy akkor már felnőttek vagytok, külön éltek, külön ajándékot visztek. De gondolom, itt nem ez a helyzet.
2014. aug. 21. 14:47
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
A 28. nagyon jól mondja!
2014. aug. 21. 15:01
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezés nélkül illetlenség lenne, de szerintem a meghívó átadásából sejtheted hogy meghívták-e őt is, vagy nem. Hogyha viszont egyenesen megkérdezed akkor azt fogják mondani hogy "persze, hozd" aztán őrült módon szervezkednek hogy hova ültessék ha már így alakult. Én azt mondom hogy bírd ki nélküle.
2014. aug. 21. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!