Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha egy, családi meghívót...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy, családi meghívót kaptunk az esküvőre, akkor illetlenség lenne elvinnem a barátomat?

Figyelt kérdés
Én 18 vagyok, a barátom 21. A meghívóban nem volt benne hogy párral vagy pár nélkül, ezért nem tudom hogy illő lenne-e. Egyébként 2 éve vagyunk együtt, előtte pedig sok évig barátok voltunk, tehát a család, a jegyesek is ismerik őt.
2014. aug. 20. 22:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
42%

Nálunk az is szokás (igen, nyugodtan lepontozhattok megint csak azért mert elmondom, hogy mifelénk ahol lakom hogy szokott ez lenni), szóval az a bevett szokás, hogy akinek ugye már komolyabb kapcsolata van (a két év szerintem már az), nos a szülők külön adnak náaszjándékot, a két "gyerek" meg megint külön, de ők valami apróbbat, nem olyan összegűt mint a szülők. ezt vagy úgy oldják meg, hogy a meghívott család fizeti a kisebb ajándékot is (pl. pohárkészlet vagy ilyesmi, nem nagyobb dolog), vagy a család gyerekének a párja is beszáll abba az ajándékba amit ő ad a család gyerekével.

No, jöhet a lepontozás csak mert felénk így szokás!

2014. aug. 21. 00:13
 12/33 anonim ***** válasza:
68%
2 év igen komoly kapcsolat felnőtteknél de nem tiniknél.16 évesen hetente találkoztak, hogy lehetne már azt komoly időnek venni. Kérdezd meg az a biztos aztán majd kiderül.
2014. aug. 21. 00:15
 13/33 anonim ***** válasza:
81%
Hát szép is lett volna, ha nálunk mindenki hozza az épp aktuális párját. Egyrészt a szűk család (unokatesókig) 60fo + barátok, és ez csak az én részem. Így is voltunk 180an,szép is lett volna 360 emberre fizetni a vacsorát. Pláne úgy, hogyeelég nagy az esélye, hogy szétmennek. Mit keresne egy idegen az esküvőmön? Persze ha jegyesek v házasok akkor természetesen más a helyzet.
2014. aug. 21. 00:44
 14/33 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is illetlenség megkérdezés nélkül elvinned. Nem vagytok házasok, jegyesek, nem éltek együtt, csak együtt járogattok. Lehet, hogy kicsi esküvőt akarnak, aktuális barátok nélkül.
2014. aug. 21. 00:50
 15/33 anonim ***** válasza:
70%

Ha barátnőmet, a párom barátját hívjuk, ők párral együtt értendők.

Ha családot, "Önt és családját', akkor a szűk család. Kivéve, ha tudom, hogy tartós kapcsolat, s mi is ismerjük egymást, összejárunk stb.

2014. aug. 21. 05:50
 16/33 anonim ***** válasza:
78%

"a család gyereke olyan korban van, hogy akár lehetne is párja (pl. 15 éves elmúlt)"

Na nehogy már 15 évesen valakinek a "párját" meg kelljen hívjam az esküvőmre, különben paraszt vagyok. Szerintem 18 éves korig bőven nem számít a pár (öhm barát) bele a családba, bármennyire is gondoljátok. Olyan 20 on felül, szerintem meg már egyértelmű, hogy az illetőnek KÜLÖN meghívó dukál, ha párral szeretnéd hívni.

A családi meghívóba nálunk sincs benne a gyerek "párja".

Éppen most kaptak anyósomék egy családi meghívót, mi pedig repesük az örömtől a vőlegényemmel, hogy klassz, hogy mi is nem kaptunk, mert akkor mennünk kellene. Itt pedig bőven beleférnék a családba gondolom a kapcsolatunk 7 évével.

A másik: valaki írta, hogy vigyetek egy kisebb ajándékot, mert az nem megterhelő. Szerintem meg az nagy gáz, ha visztek egy pohárkészletet, mondjuk 2000 Ft értékben. Ha a pár elég idős arra, hogy együtt mutatkozzon párként az esküvőn, akkor arra is legyen elég idős, hogy előteremtse a nászajándékra a pénzt. A vendéglátók nem fél menüt adnak ez esetben sem a párnak, akkor a tizenéves pár is készüljön ajándékkal.

Ha nem, akkor meg a szülők pengetik ki az összeget.

2014. aug. 21. 08:02
 17/33 anonim ***** válasza:
37%
Elég régóta vagytok együtt, én úgy venném, hogy a családhoz tartozik. De egyébként is kérnek visszaigazolást, hogy hányan mentek, nem?
2014. aug. 21. 08:27
 18/33 anonim ***** válasza:
9%

szerintem siman kerdezd meg. de idoben, esdtleges ulesrend miatt.

nekem szuleim elvaltak. anyaval elek, apa rokonanak volt eskuvoje, naluk voltak meghivni...ment onnan tesom csaja is. aztan taliztan a menyasszony noverevel, akinek mondtam h apaek nem mondtak nekem, o meg kozolte h hat mennem kell...rairat vendeglistara...

2014. aug. 21. 08:44
 19/33 anonim ***** válasza:
51%
Én 20 év alatti voltam, amikor már több éves kapcsolatban éltem. Abban az időben a családunkban elég sok esküvő volt. Amikor hozták átadni a meghívót, simán megkérdeztem, hogy hozhatom e őt is, vagy kizárólag a családra gondoltak. Az egyik unokatesómék pl kérdés nélkül is mondták, hogy természetesen őt is szeretettel várják. Ennyi, nem kell túllihegni. Kérdezni kell.
2014. aug. 21. 09:32
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ez ugy van, hogy ha a család kap meghivot, akkor a család megy, a kis tinik szerelmei nem jönnek. akkor van arrol szo, hogy az ember párja is jön, amikor már pl. együttélnek (egyetemi évek alatt)...de 18 éves 2 éves kapcsolat még semmi. ha meg azt akarták volna, hogy vidd a párodat, mondták volna. szerintem megkérdezni is bunkoság, hogy viheted e. tudják, hogy létezik a barátod, immáron 2 éve az oldaladon, de szerintem szándékosan nem mondták, ha meg rákérdezel, majd rávágják kinjukban, hogy persze, hogy viheted...
2014. aug. 21. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!