Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A bátyám református lelkész, ő összeadhat engem és a páromat?
Ugyanebben a helyzetben voltunk, kivéve, hogy én a húg voltam.
A bátyám adott össze bennünket, kivételesen szép családi esemény volt. A szüleimnek főleg sokat jelentett ez a dolog. Szóval én az esketésre biztatlak. :)
"Én is római katolikus vagyok, a párom a református, de ha már "kéznél van" egy református lelkész, akkor miért ne lehetne református esküvő?"
Ha szeretnéd, hogy katolikus szemmel is érvényes legyen a házasság, akkor legyen ökumenikus esküvő.
Egyébként simán lehet rokon is a lelkész, viszont akkor nem lehet ő a tanú.
"Neked lehet nincs jelentősége, nekünk azért fontos a vallás..;)"
Gyerekkorom óta járok templomba, katolikus vagyok és rendszeresen részt veszek a plébánia munkájában, azért próbálok itt is segíteni. :))
Az ökumenikus házasságkötést mindkét felekezet elismeri, méghozzá azért, mert jelen van a katolikus pap és a református lelkész is. Általában úgy zajlik, hogy a katolikus fél a katolikus esküt mondja, a református fél pedig a református fogadalmat. Majd végül a pap és a lelkész is megáldja a házasságot. Lehet tartani akár református templomban is (én ilyenen voltam már), és lehet katolikusban is.
Bővebben a szertartás menete: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!