Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Illetlenség ez esküvői meghívá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Illetlenség ez esküvői meghíváskor?

Figyelt kérdés

Bátyám kapott egy esküvői meghívót. Az eseményre csak őt hívták meg; szóval én - mint húga - és anyukám, apukám nem tartozik bele a meghívottak körébe. Ugyanakkor anyukám a menyasszony munkatársa. Nem szoktak beszélgetni, de nincsenek is olyan rosszban egymással. Igazából mindannyian jól ismerjük az egész családot, az arát és a vőlegényt is, de a bátyámon kívül minket mégsem hívtak meg.

Persze én egyébként sem mennék, mert nem vagyok oda az esküvőkért. Nekem igazából ezzel nincs bajom, már hívtak minket esküvőre régebben is, többször is, de ilyen még nem volt, hogy csak egy családtag legyen hivatalos az ünnepélyre, szóval ezért érződik újdonságként a számomra.

Engem igazából az etikett érdekelne. Illetlenség-e ez, hogy csak egy valakit hívok meg egy családból, holott az egész családdal tartom a kapcsolatot és nem is vagyok azzal a családdal rosszban?

Tudok-e mesélni. Mit gondoltok. Mit illik ilyenkor, stb. Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 13. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
3%

Szerintem, az vagy meghívom a családját is vagy senkit, közülük.

Nálunk is volt egy hasonló kiegészítve azzal hogy a gyerek még tanult is. Szülő fizette a nászajándékot, gyerek ruháját de még a templomba sem hívták meg.

2014. aug. 13. 21:42
 12/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem illetlenség, sajnos mindenki pénz szűkébe kerül, ha egy esküvőt kell lezavarni, ilyen alapon 4-5x annyit kellene meghívniuk. Sértődés mindig van a meghívók kiosztásánál, ez vele jár. (Most nem a kérdezőre gondolok, csak általánosságban mondom, valaki mindig megsértődik, hogy xy miért lett meghívva, a másik meg miért nem.)

Mivel nem családtagok vagytok, így nem illetlenség, de ha családtagok lennétek, akkor is azt hívnak meg, akit akarnak.

2014. aug. 14. 09:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem illetlenség, azt hívnak meg, akit szeretnének.
2014. aug. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!