Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fotózás a ceremónia elött?
Voltam ilyen esküvőn, a ceremónia délután volt, a fotózás délelőtt, és mint koszorúslány én is mentem a fotózásra.
Ha majd házasodok én is úgy szeretném, hogy az esküvő napjáig ne lásson a vőlegény ruhában, de ott már mindegy, hogy hol lát meg. Számomra megvan annak is a szépsége, hogy a vőlegény eljön a lányos házhoz, ahol már várja a menyasszony "harci díszben".
Minket nem zavart, hogy meglát a vőlegény a ceremónia előtt. Sőt a ruhát is együtt választottuk, meg minden kiegészítőt megmutattam neki.
Mégis az esküvő napján úgy szerveztem, hogy reggel 7:30-ra mentem a fodrászhoz, sminkeshez, ott kb. 11-re végeztem.
Otthon várt anyu, hogy segítsen felöltözni, addig a vőlegény elment a virágokért. Úgyhogy teljes "harci díszben" akkor látott, amikor belépett az ajt
Minket nem zavart, hogy meglát a vőlegény a ceremónia előtt. Sőt a ruhát is együtt választottuk, meg minden kiegészítőt megmutattam neki.
Mégis az esküvő napján úgy szerveztem, hogy reggel 7:30-ra mentem a fodrászhoz, sminkeshez, ott kb. 11-re végeztem.
Otthon várt anyu, hogy segítsen felöltözni, addig a vőlegény elment a virágokért. Úgyhogy teljes "harci díszben" akkor látott, amikor belépett az ajtón.
Utána mentünk fotózni, 16:30-kor kezdődött a szertartás.
A vendégeknek nem kellett várni sehol, minden tökéletesen működött így is.
Bocsi, véletlenül elküldte a mondat közben
Én a barátnőmtől kaptam a ruhát, mert ő megvette anno. Ergo a párom már látta a ruhát esküvő előtt. Amúgy sem vagyunk babonások.
És esküvő előtt volt nekünk is a fotózás.
A fotók szempontjából a délutáni fotózás a legideálisabb, akkor vannak a legjobb fenyek, akkor fognak a legszebb fotók készülni. Sok pár emiatt másnap fotózkodik, de megéri. Kérdés mi a fontosabb...
-egy esküvői fotós felesége
A kolléga felesége jót írt. A fotózást lehetőség szerint a napnyugta/napkelte környékére jó időzíteni mert
a) a Nap napközben magasan jár, árnyékokat rajzol az arcokra, amit ki lehet villantani vakuval de közel nem lesz ugyanaz
b) meleg van, izzadni fogtok tehát csillogni is,
c) a tűző Nap miatt hunyorogni fogtok ami olyan képeket eredményez mintha Vakondékat fotóznák.
Egy bennsőséges pillanat (first look), nem attól bennsőséges, hogy a templomban vagytok, hanem attól, hogy Ti vagytok. Sokkal jobban átélheted ha ügyesen szerveztek és csak néhány ember lát Titeket közben, mintha az egész násznép előtt látjátok meg egymást először.
Én inkább rászánom (felár nélkül) azt a pár órát külön napon akreatív sorozat elkészítésére minthogy a körülmények hatására kényelmetlen legyen a párnak is, nekem is és összességében gyengébb anyagot adjak át. Persze aki nem hagyja, annak nem segíthetek, de általában aki engem választ annak fontosak annyira a képei, hogy hallgat rám és elfogadja a véleményem. :)
Sok boldogságot!
Nyugodtan megláthatja a vőlegény a ruhában a menyasszonyt, semmi rosszat nem jelent :)
Egyébként igen, az a bevett szokás (vagyis az ismerősi körben 10-ből 9-en), hogy szertartások előtt a pár elmegy fotózkodni.
Akik nagyon ragaszkodnak ahhoz, hogy ne lássák egymást csak a templomban, azok szokták szertartás és vacsora között fotózkodni (állítólag fotósok szerint jobb is, ha késődélutáni fényekben fotózhatnak, de ezt inkább tőlük kérdezd meg) de szerintem vendégek szempontjából ez nem túl szerencsés (várni kell a kajával...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!