Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges templomi esküvő polgári nélkül?
Figyelt kérdés
Római katolikus templomban - ugye az egyház csak ezt ismeri el. Az állam, a törvény, csak a polgárit! A kérdésem: lehetséges? Az indok lényegtelen. Egyetlen embertől kaptam azt a választ, hogy elméletileg elképzelhető, gyakorlatban nem hallott még ilyenről. Ennek a tisztázásában kérném a segítségeteket.
Kötekedni vágyók kíméljenek, köszönöm.
2014. aug. 3. 23:20
11/34 anonim válasza:
Lehetséges, csak akkor nem hivatalos a házasság.
12/34 anonim válasza:
Isten nem szabalyozza a jogokat es kotelezettsegeket, amik egy hazassagban vannak. Ezert van a polgari eskuvo.
13/34 anonim válasza:
Csak egyházi esküvővel csak Isten színe előtt lesztek felbonthatatlanul egy pár.
14/34 anonim válasza:
Akkor hivatalosan nem lesztek házasok, és semmi nem jár majd nektek, ami a házassághoz kapcsolódik. (Közös vagyon, öröklés jogviszony, apai jogállás vélelme, stb.)
15/34 anonim válasza:
Bár mindenki mást ír, de én úgy tudom, hogy erre nincs lehetőség.
16/34 anonim válasza:
Nem vagyok benne biztos de úgy tudom nem lehet bár szertartást valószínűleg engedélyeznek de egyébként semmi több.
17/34 A kérdező kommentje:
Tökéletesen megértem, amit mondotok, de számunkra ez nem jelent gondot. Sőt, pontosan ez az egész lényege. Annyi javítással, hogy nem csak Isten, hanem az egyház előtt is házasok lennénk.
2014. aug. 4. 00:07
18/34 anonim válasza:
Most minden szép és rózsaszín. De, ha ne adja az ég, történik valami az egyik féllel, mondjuk a férjeddel, és kórházba kerül, akkor nem tudsz róla gondoskodni, mert nem vagy családtag.
19/34 A kérdező kommentje:
A polgári "esküvő" egy szerződés. Házasságkötés. Kötés! --> Szerződéskötés. Nekünk erre szükségünk nincsen. Tudom, ez értelmetlennek hangzik. Főleg, mert a templomival magyarán a köznapi életben kitörölhetjük a fenekünket.. de olyan helyzetben vagyunk, amiben ez a megoldás tökéletesen megfelelne. Ezt nem kívánom kifejteni. Viszont nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindet hasznosnak találtam! Ha valaki gondolja, írhat még, de az eddigi visszajelzéseknek is nagyon örülök. :)
2014. aug. 4. 01:42
20/34 anonim válasza:
Nekünk spec most lesz szombaton és polgári lesz. Én meg vagyok bérmálkozva is, de Vőlegényem sajnos nem lett. német anyukája van, NDKban született, kisebb gonduk is nagyobb volt akkor annál, hogy megkeresztelik ( apukája magyar, de 3 év lett volna anno, hogy kiköltözzön, viszont 89-ben összeházasodtak a szülei és így apja nevét vette fel, és anyukája költözött mo-ra hisz gyorsabbnak bizonyult visszafele, és egy 1,5 éves gyereknek meg család kell így vhol lenniük kellett) szóval valószínű egyszer lesz templomi, ha baba megszületik, talán apukával együtt keresztelkedik. Ez aranyos lenne. Viszont számunkra mind1 ki és mikor ad össze, a lényeg, hogy te érezd a legjobbnak amit teszel:). Babuj miatt is jó, hogy előbb van polgári, hisz Vőlegényem nevét megkapja, és ugye nem szórakoznak vele a kórházban, hogy ugyan hogyan hozzátartozó az apuka. 100 fős lagzi lesz tehát megadjuk a módját is neki:).Én tudom, hogy Vőlegényem a mindenem tudom ezt így is és 1 hét múlva is és örökkön-örökké egyre jobban fogom szeretni, soha meg nem szűnően, a lényeg, hogy ha neked úgy elég a templomi, hogy "hivatalosan" nem vagy feleség tedd azt. Nekem nagyon tetszik,hogy a nevével büszkélkedhetek majd:) Kedvemért végig is menne a templomi ceremóniákon, hogy így újra elvegyen. Ha jó polgáris anyakönyveztetőt fogtok ki, sokaktól hallottam, hogy szívhez szólóbb egy templominál. Persze ehhez ismerni kell a stílusát az anyakönyveztetőnek. Mi ezért nem választottuk az én városomét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!