Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Legyen templomi esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legyen templomi esküvő?

Figyelt kérdés

Párommal nem rég jegyeztük el egymást, hamarosan jön az esküvő. A kérdés az, hogy legyen-e templomi a polgári mellett vagy ne. Párom mélyen vallásos, úgyhogy ez neki evidens lenne, viszont én egyáltalán nem vagyok hívő.

Ha templomi esküvőnk is lenne, akkor ugye párom megnyugodna, hogy tisztesen történt a házasságkötés.

2014. júl. 30. 09:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szeribtem ebben za esetben legyen..

Így én nem tartom képmutatásnak..

Te nem Isten és a saját vallásod miatt tennéd meg, hanem a leenő férjed iránti tiszteletből, szeretetből.

Ha nem csak" nem vagy vallásos" hanem ellenzed is az egészet, akkor persez ne...de ebben az esetben nem is érteném hogyan működik egy mélyen vallásos emberrel a kapcsolatotok.

2014. júl. 30. 09:11
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy voltam vele, hogy ha a páromnak fontos lenne, belemennék, mert szeretem. Jártam is egy katolikus sráccal 3 évig. Vele bevállaltam volna, ha úgy alakult volna.

Akivel össze fogok házasodni, ő nem vallásos, neki nem fontos, de azt mondta, ha én szeretném, belemenne. De mondtam, hogy nekem sem fontos. Tehát nekünk nem lesz.

2014. júl. 30. 09:12
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Legyen. A párodnak ez fontos.

Egyébként lehetne egyházi esküvőtök? Megvannak a hozzá szükséges "igazolásaid"? Elsőáldozás, bérmálkozás, stb. Meg vagy egyáltalán keresztelve? Ha ezekre nem a válasz, akkor bonyolultabb a helyzet :-/

2014. júl. 30. 09:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A mi esküvőnk jövő júniusban lesz, mindketten meg vagyunk keresztelkedve, én is konfirmáltam is, ő bérmálkozott és minden egyéb ami ezzel jár. Viszont mostanra nem tartjuk fontosnak ezt a dolgot, nem vagyunk nagy hívők, így nem lesz templomi esküvőnk, mert képmutatásnak tartanánk. Viszont ha ő akarná, hogy legyen, belemennék, mert szeretem és elfogadnám azt, hogy neki ez fontos. Úgy már más lenne azért.
2014. júl. 30. 09:25
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

"igazolásaid"

Papja válogatja, van amelyik elvárja, van amelyik nem, van amelyik csak a keresztelkedést várja el, van ahol csak 3 alkalom a jegyesoktatás, van ahol fél év...

2014. júl. 30. 09:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Ha az egyik fél hívő (megvannak a "papírjai"), akkor alanyi jogon jár neki az egyházi esküvő lehetősége, szóval nem számít, hogy a másik fél hívő e.

Ebben az esetben én nem is gondolkodnék, ha neki fontos, természetesen lenne.

2014. júl. 30. 09:29
 7/17 anonim ***** válasza:
30%

Valóban a paptól függ, hogy kéri-e.Ez igaz.

Az viszont nem hogy elég ha csak az egyik fél van megkeresztelve! Mind a kettőnek meg kellene lenni minden papírnak! Emiatt jár a barátnőm 1 éve hitoktatásra, mert elsőáldozó sem volt és így nem adja őket össze a pap!

2014. júl. 30. 09:34
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
7es. Elég, ha az egyik fél meg van keresztelve, mert így jár neki a házasság szentsége, és az miatt, hogy a másik nincs megkeresztelve, tőle nem vonják meg.
2014. júl. 30. 09:49
 9/17 anonim ***** válasza:
36%

8 elviekben így van, gyakorlatilag jópénzért csinálják meg

anyuéknak 5 év egyházi adót kellett volna befizetniük, és anyunak átkeresztelkdnie, ez volt a pap feltétele.. lehet ma már összeadnák őket, de 20 éve nem tették meg, így a tesómat sem keresztelte meg a pap

2014. júl. 30. 10:14
 10/17 anonim ***** válasza:
85%
#6-os vagyok, azt kifelejtettem, hogy mi reformátusok vagyunk, nem tudom, hogy máshol hogy megy ez. Lehet katolikusoknál szigorúbban veszik.
2014. júl. 30. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!