Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Legyen templomi esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legyen templomi esküvő?

Figyelt kérdés

Párommal nem rég jegyeztük el egymást, hamarosan jön az esküvő. A kérdés az, hogy legyen-e templomi a polgári mellett vagy ne. Párom mélyen vallásos, úgyhogy ez neki evidens lenne, viszont én egyáltalán nem vagyok hívő.

Ha templomi esküvőnk is lenne, akkor ugye párom megnyugodna, hogy tisztesen történt a házasságkötés.

2014. júl. 30. 09:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
így van, a reformátusoknál sokkal lazább, ráadásul ott előfeltétel a polgári házasság, mert meglévő házasságot áldanak meg, míg a katolikusoknál csak az egyházi esküvőjüket fogadják el, és nem is kell hozzá polgári
2014. júl. 30. 10:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem legyen, ha az egyiknek fontos, a másiknak meg nem különösebben teher az a kb. fél óra.

A "papírokról": jól írták, hogy elég az, ha az egyik fél van megkeresztelve és biztos van kivétel, de a legtöbb helyen nem kell a másiknak keresztelkednie, mert a hívõ fél jogán házasodik. Igazából a keresztség szentségének ehhez nincs is sok köze, mert ott hitvallást is tesznek, ami nyilván nem várható el egy olyan embertöl, aki igazából nem hisz, csak szimplán házasodni szeretne.

2014. júl. 30. 10:50
 13/17 anonim ***** válasza:
22%

Katolikusoknál mindkét félnek meg kell lennie legalább keresztelve.

Hát nálunk nem lesz, mert nem fogok x hónapig mindenféle marhaságot biflázni, csak, hogy lehessen. Nem vagyok hívő, nem érdekel az egész keresztség. A párom családja erőltetné, de én meg tojok rá. Párom keresztény, templomba nem jár, a katolikusokat nem tartja túlzottan jó embereknek (fanatizmus, stb.), így azt mondta, őt nem érdekli, ha nem lesz.

A családja persze ki fog akadni (már azon is ki voltak, hogy nem akart keresztapa lenni, de könyörgöm, az Ő döntése, mit kell erőltetni?), én speciel leszrom - az sem érdekelt, hogy nagymamája (akit egyébként szeretek, mert nagyon rendes asszony) kb. ölni tudott volna, mikor mondtam, hogy nem vagyok megkeresztelve és nem is akarok.

2014. júl. 30. 12:24
 14/17 anonim ***** válasza:

13as, olvass vissza, mert nem úgy van, ahogy írod.

Amúgy ilyen hozzáállással csodálom, hogy elvesz valaki

2014. júl. 30. 12:51
 15/17 anonim ***** válasza:
félreértés ne essék, nem azért mondom, mert nem akarod, hanem ahogy hozzáállsz, leszarom meg társaik...
2014. júl. 30. 12:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló volt! Én vallásos vagyok, a férjem meg sincs keresztelve. De mivel tudta,hogy nekem ill. a családomnak fontos a templomi szertartás, így természetes volt neki is,hogy lesz.

És nem kellett hozzá neki semmi. Az,hogy én katolikus vagyok, elég volt!

2014. júl. 31. 15:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én férjem katolikus, engem evangélikusnak kereszteltek, az egyházi esküvőnk katolikus templomban volt, és a pap, aki összeadott minket, ragaszkodott az én keresztlevelemhez! Azt viszont nem tudom, hogy fordított esetben (evangélikus esküvő) kérte volna-e a tisztelendő a férjem keresztlevelét.
2014. aug. 3. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!