Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Legyen templomi esküvő?
Párommal nem rég jegyeztük el egymást, hamarosan jön az esküvő. A kérdés az, hogy legyen-e templomi a polgári mellett vagy ne. Párom mélyen vallásos, úgyhogy ez neki evidens lenne, viszont én egyáltalán nem vagyok hívő.
Ha templomi esküvőnk is lenne, akkor ugye párom megnyugodna, hogy tisztesen történt a házasságkötés.
Szerintem legyen, ha az egyiknek fontos, a másiknak meg nem különösebben teher az a kb. fél óra.
A "papírokról": jól írták, hogy elég az, ha az egyik fél van megkeresztelve és biztos van kivétel, de a legtöbb helyen nem kell a másiknak keresztelkednie, mert a hívõ fél jogán házasodik. Igazából a keresztség szentségének ehhez nincs is sok köze, mert ott hitvallást is tesznek, ami nyilván nem várható el egy olyan embertöl, aki igazából nem hisz, csak szimplán házasodni szeretne.
Katolikusoknál mindkét félnek meg kell lennie legalább keresztelve.
Hát nálunk nem lesz, mert nem fogok x hónapig mindenféle marhaságot biflázni, csak, hogy lehessen. Nem vagyok hívő, nem érdekel az egész keresztség. A párom családja erőltetné, de én meg tojok rá. Párom keresztény, templomba nem jár, a katolikusokat nem tartja túlzottan jó embereknek (fanatizmus, stb.), így azt mondta, őt nem érdekli, ha nem lesz.
A családja persze ki fog akadni (már azon is ki voltak, hogy nem akart keresztapa lenni, de könyörgöm, az Ő döntése, mit kell erőltetni?), én speciel leszrom - az sem érdekelt, hogy nagymamája (akit egyébként szeretek, mert nagyon rendes asszony) kb. ölni tudott volna, mikor mondtam, hogy nem vagyok megkeresztelve és nem is akarok.
13as, olvass vissza, mert nem úgy van, ahogy írod.
Amúgy ilyen hozzáállással csodálom, hogy elvesz valaki
Nálunk is hasonló volt! Én vallásos vagyok, a férjem meg sincs keresztelve. De mivel tudta,hogy nekem ill. a családomnak fontos a templomi szertartás, így természetes volt neki is,hogy lesz.
És nem kellett hozzá neki semmi. Az,hogy én katolikus vagyok, elég volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!