Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehetséges templomi esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges templomi esküvő polgári nélkül?

Figyelt kérdés

Római katolikus templomban - ugye az egyház csak ezt ismeri el. Az állam, a törvény, csak a polgárit! A kérdésem: lehetséges? Az indok lényegtelen. Egyetlen embertől kaptam azt a választ, hogy elméletileg elképzelhető, gyakorlatban nem hallott még ilyenről. Ennek a tisztázásában kérném a segítségeteket.

Kötekedni vágyók kíméljenek, köszönöm.

2014. aug. 3. 23:20
1 2 3 4
 1/34 KnightBalazs ***** válasza:
8%
Szerintem lehetséges. És tökéletesen eggyetértek veled. A polgari hazassagnak nem látom nagy értelmét.
2014. aug. 3. 23:24
 2/34 anonim ***** válasza:
62%

Lehet bár válásosnak is érzem magam, de csak templomiba nem ennék bele. Ez olyan kiskapu megőrzés, főleg ha nem is vagy balásos mert ha az lennél tudnád, hogy lehet.

Így legalább csendbe marad a család, a barátnő, mégsem lesz hivatalos.

2014. aug. 3. 23:27
 3/34 anonim ***** válasza:
74%

Egyik ismerősöméknél így volt,hogy templomban volt hatalmas esküvő, majd utána nagy lakodalom. Aztán rá nem tom mennyi hónapra szóltak a városházában,hogy mostmár akkor házasodjanak össze rendesen, és egy két tanús esküvőben összeházasodtak.

Mert a templomi esküvő nem jelent semmit.

2014. aug. 3. 23:29
 4/34 anonim ***** válasza:
16%
Pár hónapja hallottam, hogy tervezik azt, hogy lehessen csupán egyházi szertartással érvényes házasságot kötni. De hogy mikor lesz belőle törvény?
2014. aug. 3. 23:29
 5/34 anonim ***** válasza:
87%
Igen, lehetséges, csak így államilag, jogilag nem lesztek házasok.
2014. aug. 3. 23:33
 6/34 A kérdező kommentje:
Igen, kicsit kiskapu keresésnek tűnik... én amúgy a nő vagyok. Egyébként meg vagyok keresztelve, és hiszek Istenben, de soha nem neveltek vallásosan, nem jártam templomba. Egyszer csak elgondolkodtam rajta, hogy ez talán egy megoldható dolog.. és hogy vajon van-e ilyen.
2014. aug. 3. 23:35
 7/34 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy a polgári rész nélkül bármely hivatalos ügyintézésnél - és abból azért akad néhány - csak élettársak vagytok.
2014. aug. 3. 23:37
 8/34 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, és nem zavar.
2014. aug. 3. 23:38
 9/34 anonim ***** válasza:
78%
Daniaban eleg a templomi eskuvo, nem kell kulon polgari. Az allam elfogadja.
2014. aug. 3. 23:38
 10/34 A kérdező kommentje:
Isten előtt egymáséi lennénk, és ez felbonthatatlan.. a polgári rész meg.. kicsit bonyolult.. A lényeg, hogy van ilyen, vagy legalább is lehetséges. :)
2014. aug. 3. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!