Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apukám a templomban kísérhet az oltárhoz?
Lehet olyat, hogy előbb templomi és utána polgári?
Nem szeretnék a vőlegénnyel együtt bevonulni, legyen neki meglepetés, hogy hogyan néz ki az arája.
Eloszor is koszonom a jo kivansagot! :)
Egy napon szeretnenk tartani mindkettot, igy szokas, es nalunk altalaban mindig is igy volt. Nekem hala egnek nem olyan nagy a ruham, legalabbis a szoknyaja nem. Akkor apukam a polgarin is bekiserhet?:)
A 4.-nek válaszolom: én 1959-ben mentem férjhez, és bizony az amerikai film ismerete nélkül az ÉDESAPÁM "jogot" formált ahhoz, hogy Ő vezessen az oltár elé. Boldogan teljesítettük a kérését. Nem is gondolkodtunk másik kísérőben. Annyit tudok, hogy ha az Édesapa nem vállalja (egyéb okok miatt), akkor a Keresztapa tisztsége ez a SZÉP FELADAT.
Kedves válaszoló, nem kell mindig csipkedni, gáncsoskodni. Hiszen olyan szép a téma.
"ha nem is jog, maradjunk annyiban, hogy ugy szokas."
Tényleg? Azért nézz már egy kicsit körbe az országban szokások terén.
Nálunk, ahol én élek, ezen a területen speciel az a szokás, hogy a család egyik nőtlen férfitagja kíséri a menyasszonyt a nászmenet alatt(ugyanis nálunk ilyen is van:)), illetve a házasságkötéshez. És nem a menyasszony apukája.
És kérdező, szíved joga azt választani, akit szeretnél hogy kísérjen, mivel kötelezően nincs előírva semmi, max. szokások vannak.
Amúgy nálunk az a szokás, hogy először a polgári van és onnan megy a násznép a templomhoz. Vagyis nem, mint a külföldi filmekben, hogy a vőlegény ott várja a menyasszonyt a templomba. Nálunk kifejezetten kikérés is van, a menyasszonyos háztól kérik ki a menyasszonyt, ott látja először a menyasszonyt a vőlegény és onnan kísérik nászmenet során a házasulandó párt a szertartásra, házasságkötésre. A menyasszonyt egy nőtlen férfirokona, legtöbb esetben, ha testvére van, aki nőtlen, akkor ő, a vőlegényt pedig egy hajadon női rokon.
Szóval mindenhol mások a szokások.
De gondolom mindent meg lehet oldani, így biztos a ti elképzeléseteket is meg lehet oldani kérdező. De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy hol lát meg először a párod, a lényeg, hogy ne az esküvő előtti napokban.:) Bár valakit az sem zavar.
És azt tudnod kell, hogy először azért szokták a polgárit, mivel a templomban kötött házasság egymagában nem érvényes, polgári kell hozzá. Vagy olyan is van, amit már itt más is mondott, hogy külön napon tartják a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!