Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyiben számít a jeggyűrű ára, színe, anyaga, kinézete?
Nyilvánvaló hogy a pár olyat választ, ami nekik tetszik, és emiatt csak nem fog pattogni egyik rokon sem.
De mégis milyen anyagból, milyen kinézetű gyűrű az, ami méltó a funkciójára? Számít ez, ti hogy vagytok vele?
Nekem gyerekkori álmom volt a fehérarany, úgy gondoltam, ha a páromnak bizonyítania kell, hogy a jövőben tudja majd a gondomat viselni, és ha csak egy olcsó gyűrűt vesz, akkor az nem bizonyít semmit.
Ma már máshogy gondolom, és a nemesacélon gondolkozom, találtunk szépeket. Mit gondoltok, nektek fontos az ár, vagy abszolút csak a jelkép a fontos és inkább másra költitek a pénzt?
Az "méltó" a funkciójára, ami nektek tetszik...
Nekünk pl. fehérarany van, de ha épp nem keresnénk annyit, akkor inkább választottam volna ezüstöt, mint sárga aranyat, mert egyszerűen szebbnek találom a színét. Így arany a tartóssága miatt lett végülis, meg mert nem volt gond az ára. Engem nem érdekelne miből van, ha szép és kész.
Nekunk kulon kiséro gyuru nem volt, a jegygyurunk volt, amit eskuvo napján huztunk egymás ujjára.
Számomra anyagát tekintve csak az arany johetett szóba. Kiskoromban mindig láttam nagymamám ujján a gyurujét és akkor eldontottem,hogy én is hagyományosat szeretnék, olyat ami tartós, hogy egy életen át hordhassam. Eloszor sárgaaranyat szerettem volna, viszont férjem muszlim, számára ez a szín viselése tiltott. Így megállapodtunk a fehéraranynál. Ketten fizettunk, nem volt olcsó (számunkra) de megérte. Sokan ennyi pénzt kiadnak a legújabb okostelefonokra, IPhone-ra aztán használják 3 évig. A gyurut meg halálom napjáig szeretném hordani.
Köszi a válaszokat, legfőképp a 16-os srácét! Pontosan erre gondoltam: az eljegyzést nem lehet hirtelen felindulásból csinálni. Ma kitalálom hogy este megkérem a csajomat, elszaladok a boltba és veszek valamit 5ezerért. Ezt meg kell tervezni, át kell gondolni, komolyan kell venni, szerintem a gyűrűre való spórolás (is) erre készít fel.
Amikor azt írtam hogy tudnom kell, tudja-e majd gondomat viselni, azt úgy gondoltam, hogy mivel nem vagyunk milliomosok és egyikünknek sincs olyan stabil munkája (meg szerintem nem is lesz egyhamar), így ha gyerekünk lesz, akkor bizony keményen dolgoznia kell, és ha már most nem képes egy fontos célért többet tenni, szerintem később se fog.
Ez persze mind csak elméleti dolog. Mindenkinél mások az igények. Van akinek 10ezer a menyasszonyi ruhája de 200ezer a gyűrűje, másnak meg pont fordítva.
De én most perpill úgy gondolom, jó nekem a nemesacél is, inkább költsük a pénzt fontosabb dolgokra.
Szerintem mindegyik számít.
A színe 'fehérarany' legyen, mert az arany szín nem tetszik, az anyaga legyen nagyon strapabíró, hogy bírja a mindennapi használatot. Nyilván a kinézet is fontos, mert ki szeret olyan ékszert hordani nap, mint nap, ami nem is tetszik neki? Az ár is fontos, ugyanis szerintem fölösleges erre sok százezret költeni, úgyhogy én is valamilyen nemesacálban gondolkodnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!