Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó lesz így a nászajándék?
Négyen vagyunk nagyon jó barátnők, már általános iskolában is legjobb barátnők voltunk, azóta csak erősödött a kapcsolatunk. Rengeteg közös élmény, nyaralások, stb.
Egyikük most férjhez megy, és a barátnőimmel azt beszéltük, hogy nekünk nagyon fura lenne pénzt adni nászajándékba, így hogy 6 éves korunk óta ismerjük egymást (tudom, a rokonok még régebb óta, de akkor is...). Mi valami emlékezetesebbet szeretnénk adni. Pénzügyi gondjai amúgy nincsenek a barátnőmnek + leendő férjének, és nem is lesz óriási esküvő, szóval az anyagi helyzetüket ismerve tisztában vagyunk vele, hogy nem a mi pénzünk fog nekik hiányozni.
Szóval arra gondoltunk, hogy mi hárman közösen vennénk nekik egy nagyobb ajándékot, amiről tudjuk, hogy a menyasszony és a vőlegény is örülne neki és sokáig használni is tudnák. Összesen kb. 60 ezer forintba kerül. Szerintetek "baj", ha nem adunk pénzt, és külön ajándékot, hanem mi hárman közösen ezt az egy dolgot? Mert eddig eltérő véleményeket hallottunk, valaki szerint felnőtt emberek vagyunk, ne legyünk "összenőve", külön illik ajándékozni. De szerintünk ők jobban örülnének ennek az egy 60 ezres ajándéknak, mintha mindegyikünktől külön kapnának valami kevésbé hasznos, kisebbet, vagy személytelen pénzt.
Ha valami hasznos dolog az, akkor szerintem jó ötlet. Én is inkább annak örülnék ha hasznos dolgokat kapnék, bár nekünk hiányos a háztartási felszerelésünk, ezért.
Pénznek akkor örülnék, ha nem lenne. Ha azon múlna a nászutunk hogy mennyit kaptunk ajándékba, inkább a pénznek örülnék. Amúgy meg folyton olvasom ezeket az ajándékozós kérdéseket, hogy szabad-e, illik-e. Kit érdekel mit szabad, mit illik?? Ha ők örülnek neki és nektek is egyszerűbb így, akkor kit érdekel? A mi családunkban sose nézte senki hogy ki mit kap, sőt az egyik rokonunk és a családja karácsonykor csak apróságokat tud adni mert nincs pénzük, örülünk nekik és ugyanolyan ajándékot kapnak tőlünk vissza mint a többiek.
Nem kell pénzt adni, főleg a leírt helyzetben.
Szerintem az jó dolog, ha azok a párok, akik pénzt szeretnének, ezt finoman, de közlik, hogy ők bizony nem tárgyakra, hanem zsozsóra vágynak, arra van szükségük.
Ebben az esetben pedig én kifejezetten jobban örülnék egy örök emléknek, mint 60 forintnak, vagy egy grillsütőnek.
szerintem teljesen jó ötlet, ha tudjátok, hogy kell az a valami :)
amúgy szabad tudni, hogy mi az? :P
Szerintem nagyon aranyos,hogy együtt adtok a barátnőkkel ajándékot.
Biztos,hogy a barátnőtök is fog ennek örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!