Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában inkább pénzt szokás adni nászajándéknak?
Én mindenkinek pénzt adok, mert azt gondolom végig, hogy ne legyen teher a párnak az ottlétem. Így mindig úgy gondolkodunk a párommal, hogy a menü ára és még valamit hagyjunk.
Olyan 40 E körül szoktunk adni ketten. Hamarosan megint megyünk kb. ennyit adunk most is.
24-N
ugyanez a szitu, mint az elsőnél. :) Mi is mindig pénzt adunk. Legjobb bnőmnek volt nemrég, 2en 50-et adtunk plusz ajándék is.
szintén 24 N
Deeehogy külön, 2en együtt a vőlegényemmel.
Én a 10-est kevésnek tartom/fő, mert kb. 10.000 a vacsora, és akkor még ajándékot nem adtam. Ha csak munkakapcsolat, akkor adjatok 40-et ketten, de én annál kevesebbet nem adnék.
Csak újabban szokás, hogy a vendég fizesse ki, amennyibe a kaja kerül.
Egy meghívott vendég, és vendéggel nem illik megfizettetni a kajáját. Mindenki annyit adjon, amennyit a pénztárcája megenged.
Nálunk volt olyan család, aki csak 5000 Ft-ot adott négyükre, és nem keveselltük. NEM fizetővendégeket hívtunk, hanem olyan embereket, akiket szívesen láttunk.
Pénzt szokás adni, mert mostanában a párok évekig együtt élnek az esküvő előtt, ezért a hagyományos ajándékoknak (háztartási, konyhai eszközök) már nincs sok értelme, mert valószínűleg megvették már maguknak. De ha találtok valami szép, hasznos ajándékot, szerintem senki nem fog botrányt rendezni. :) Unokatestvéremnek volt nemrég esküvője, a legjobb barátnőjétől + párjától egy nagy ajándékot kapott, nem pénzt, és látszott hogy annak is nagyon örül.
Mi amúgy unokatestvérnek (jóban vagyunk) összesen 25.000-et adtunk a párommal. Egyetemisták vagyunk még, nem vagyunk eleresztve, és nem is volt luxusesküvő, hogy a kaja fejenként 10.000-et tett volna ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!