Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jobb, vagy rosszabb a svédasztalos vacsora, mint a hagyományos asztal közepén tálalós?
"ha 4-6fős tálaban teszik ki az asztalra, akkor is te választod ki, hogy mit és mennyit szedsz. és csak 3-5 másik ember nyúlkálja össze"
Pont ezt akartam írni. A mi esküvőnkön úgy volt, hogy - azt hiszem - 3 emberre jutott egy tál, mindenki elégedett volt, de ha esetleg valami elfogyott a tálakról, lehetett kérni még, hoztak a pincérek. Voltam viszont szintén tavaly egy esküvőn, ahol svédasztal volt, na, az katasztrófa volt. Az első 20-30 vendégnek jutott kaja, aztán szinte minden elfogyott a köreteken kívül, merthogy úgy tervezték, hogy folyamatosan készül közben az utánpótlás. Igen, csak mire a következő adag elkészült, már mindegyik "le volt stoppolva", én pl. egész este nem tudtam húshoz jutni, bármikor is próbálkoztam. Aki meg igen, az arra panaszkodott, hogy nyers volt a közepe, mert csóri szakács próbált gyorsan dolgozni, mert mindenki ott tolongott, hogy éhes.
Barátnőméknél viszont tök jól meg volt oldva, nem voltak ilyen problémák, de az igaz, hogy én se szívesen szedek, miután az előttem lévők már úgy széttúrták a kaját, hogy konkrétan felismerhetetlen és gusztustalan, meg az idősebbek is mindig panaszkodnak, hogy föl kell állni, és átgyalogolni az egész termen, majd kajával vissza. És tényleg mindig vannak ételdarabok szétszórva, jó esetben csak a földön.
Körülményektől, minőségtől függ. Én a magam részéről abban az esetben a svédasztalt preferálom, ha amellett azért van hely, lehetőség leülni valahol és nem magassarkúban kell állnom egész idő alatt. Mert a svédasztalos ételek általában könnyebbek, nem ez a klasszik zsíros-olajos-menzás magyar esküvői koszt... persze, tudom, hagyományosból is van rengeteg, ami nem ilyen, de azért még a rántott cuccok, pörkölt, töltött káposzta stb. a norma a legtöbb helyen, nyáron is. Lehet keveseket is csipegetni, nincs az ember egy asztalhoz "szegezve".
De. Pl. ahol van idős, járni nem tudó meghívott, ott azért a hagyományos jobb. Vagy ahol sok a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!