Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek is gáz, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is gáz, hogy nem hívtam meg őket?

Figyelt kérdés

Adott egy barát(nő)i kör, akik alapból 4-en voltak és a középiskolában verbuválódtak össze. Egyikük külföldre költözött, maradtak hárman. Bevettek még úgy 5-6 éve 1 lányt, ő az egyikük gyerekkori barátnője, majd kb. 4 év múlva még egyet, ez vagyok én. Én kettejüket ismerem régebbről, egyikükkel egy általánosba jártunk, ő a koszorúslányom lesz. Viszont csak őt hívtam meg és azt, akit régebbről ismerek, a másik kettővel is jóban vagyok, de őket csak a szertartásra hívtam meg.

A koszorúslányom szerint ez annyira nem volt fair, hisz az egyiküknél pl. vendégeskedtem tavaly 3 napot, illetve a lánybúcsúmba is adtak bele, ott is voltak. A lagzi 120 fős lesz, 170-en jönnek csak az esküvőre. Két hét múlva lesz, utólag még szóljak nekik, hogy csak jöjjenek el? Elférnének, mert lett, aki lemondta.

2014. jún. 16. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
Az. Mar most irom, hogy ne sertodj meg, ha az o vendeglistajukbol kimaradsz. Igaza van a bnodnek. De hat te tudod, hogy a tobb eve nem latott rokonok avagy a baratnok a fontosabbak e....
2014. jún. 16. 10:50
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem ők a legjobb barátnőim. A legjobbak koszorúslányok lesznek, s mivel az egyik koszorúslány két évvel idősebb nálam, és máshová járt középsuliba, neki lett egy másik baráti köre is, aminek miatta később én is a része lettem, s ami neki jóval fontosabb, mint nekem. Erről van most szó.

De én ettől a baráti körtől függetlenül 7 éves korom óta ismerem az említett koszorúslányt, emiatt egészen más a kapcsolatunk. A másik, akit meghívtam ebből a körből, ugyanott lakik, mint én, ovis korunkban együtt jártunk táncolni, szóval a szüleink is ismerik egymást, csak pár évig nem jártunk össze, de az utóbbi néhány évben már igen, a másik két meg nem hívott baráttól függetlenül is találkoztunk, eljártunk bulizni, stb. Értelem szerűen ő is idősebb nálam és a koszorúslányom középiskolai osztálytársa volt.

A másik kettő is jó fej, csak ők nem ismernek engem annyira, s bár egyikük meghívott három napra magához, ezen kívül nincs szorosabb kapcsolatom vele, velük, mint bármelyik volt szaktársammal, akikkel összejárok. Legalábbis eddig így értékeltem ezeket a kapcsolatokat.

A koszorúslányom a jövőre házasulandó tanúja lesz, így kicsit jobban kiveszi a részét a szervezésből, és ő mondta, hogy rajta voltunk a vendéglistán, de miután nem hívtuk meg őket, kihúztak. Ezt nem is bánjuk, mert külföldön élünk, esküdni jöttünk haza, macerás és drága lenne jövőre is hazajönni. De úgy tűnik, megsértődtek, pedig ezt nem szerettem volna. Viszont mivel szinte senkit sem ismernek, ezért nem is gondoltam, hogy meg kéne őket hívni a lagziba is, hisz csak unatkoznának.

2014. jún. 16. 11:00
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
"ezért nem is gondoltam, hogy meg kéne őket hívni a lagziba is, hisz csak unatkoznának." És ezt a feltételezésed mire alapozod,szerintem nemcsak az gáz hogy nem hívtad meg őket,hanem a viselkedésed.
2014. jún. 16. 11:09
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem meg az is gáz, hogy valakit hívsz a szertartásra, utána a vacsorára (ebédre) meg nem.

Én erről azt gondolom, valakit vagy meghívok becsületesen, vagy inkább sehogy. Én is sértve érezném magam, ha egy barátnőm csak a szertartásra hívna és utána a vacsorára nem (kivétel ha a vacsora nagyon szűk körű).

Az én esküvőm jövőben lesz, de számomra fontos embereket hívok és mindenkit várok a vacsorára is. Aki pedig annyira nem fontos, hogy jöjjön a vacsorára, azt a szertartásra sem hívom...

2014. jún. 16. 11:10
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

Hát... csak azért meghívni őket, mert valaki lemonta, és emiatt beférnének, ez nem valami szép. Azt értem, hogy nem a legjobb barátnőid, és emiatt nem éreznéd fontosnak a vacsorán a jelenlétüket. De inkább ne szólj nekik... csak hát ugye ki tudja, hozzájuk mi jut el. De akkor maximum te se leszel meghívva az ő esküvőjükre.

14: Errefelé egyre gyakoribb, hogy a szertartásra nagyobb kör jön, mint a vacsira, a vacsi általában család + tanúk.

2014. jún. 16. 12:08
 16/25 anonim ***** válasza:
87%
Gáz, igen. Akkor lánybúcsúba sem kellett volna beszervezni őket költségmegosztó tényezőként...Ez így irtó nagy bunkóság, főleg, hogy az egyikükkel elég jóban voltál, amikor 3 napig vendégeskedtél nála, de most már, hogy egy vacsora erejéig neked kellene megvendégelni őt és a párját, már nem...120 fős lagziba nem is értem, miért nem fértek még bele ők is, főleg, hogy a vacsijuk árán csak elvitték volna ajándékba, és nem hiszem, hogy ha már elmennek a szertartásra, akkor oda annyival slamposabban öltöznének fel, mint a vacsorára. Jah, és az unatkozásról: a legtöbb esküvőn a rokonságot kivéve nagyon sokan nem is ismernek mást, mint a párt, vagy esetleg 1-2 barátot.
2014. jún. 16. 12:21
 17/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem készültek pénzzel? Na és? Gondolom nem azért hívsz 170 vendéget, hogy kifizessék az esküvőd, ugye?

Aki viszont belead a lánybúcsúdba, bunkóság nem hívni az esküvőre.

2014. jún. 16. 12:43
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
Igen, ez sajnos így tényleg gáz. Ebből már jól nem fogsz kijönni, mert ha most meghívod őket, akkor egyértelmű, hogy lemondták páran és azért teszed. Elszúrtad, ez van.
2014. jún. 16. 12:59
 19/25 anonim ***** válasza:
65%
te jó nagy p.araszt vagy kérdező. ott élősködtél a nyakán 3napig..(miért is nem a legjobb bnőd nyakán voltál?? ha már kihangsúlyozod h ő nem a legjobb bnőd) ..adott a lánybúcsúba is..mondjuk a pénze jól jött,mi? amúgy nekem pofám nem lenne vkit csak a szertartásra meghívni..egy tál ételt már csak nem sajnálok attól akit meghívtam és megtisztelt a jelenlétével..vagy ez hogy van?? a szertartásra elhívod elkéred a kis borítékot azt haza küldöd? :D jesszusom :D amúgy a helyébe én a szertartásra se mennék el
2014. jún. 16. 13:25
 20/25 anonim ***** válasza:
84%

Én is voltam már olyan lakodalomban, ahol senkit nem ismertem a páron kívül. A nap végére kötöttem egy csomó új ismeretséget, lett egy fél éve tartó párkapcsolatom és egy remek új barátnőm. Szóval a "nem ismernek senkit" minden, csak nem érv.

Ezzel együtt azt mondom, most már ne hívd meg őket, mert ez az egyetlen dolog, amivel még tetézhetnéd az eddigi bunkóságodat. Ráadásul úgy gondolnák, hogy azért hívod meg őket mégis, mert megtudtad, hogy le lettetek húzva (joggal) a vendégek listájáról.

Ne haragudj, de ezt elszúrtad.

2014. jún. 16. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!