Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Katolikus vagyok, lehet úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katolikus vagyok, lehet úgy templomban az esküvőm, hogy nem voltam első áldozó és első gyermekünket várjuk? 24/L

Figyelt kérdés

2014. jún. 11. 14:58
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
69%
Azért azt remélem mindenki tudja, hogy 100 évvel ezelőtt is elavult, EMBEREK által alkotott és leírt szabályok alapján ítélkeztek mások felett, úgy, hogy akinek a nevében teszitek, azt mondta: Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess! ;)
2014. jún. 12. 14:25
 42/57 anonim ***** válasza:
67%
Aki szerint meg Isten bármit is leírt a bibliában, az nagyon sürgősen keresse fel keresőfoltosát és gyógyszemészét, vagy a közösség érdekében felejtse el, hogy lehet/van véleménye.
2014. jún. 12. 14:26
 43/57 anonim ***** válasza:
31%

sajnos az egyhaz a biblia alapjan mukodik tobb ezer eve.

Akinek ez nem jon be az hazasodjon siman a varoshazan ennyire egyszeru a dolog.

Az egyhaz nem kotelezo a szabalyok sem de akkor az egyhazi eskuvo sem kotelezo.

2014. jún. 12. 17:18
 44/57 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok,hívő vagyok,templomba járok,szervezek és részt veszek a templomi eseményeken.Tisztelem az atyát is. Azonban elváltunk,én nem szerettem volna,de mit tehetek ez két emberen múlik!Azóta nem gyónhatok,innentől kezdve nem áldozhatok.Borzasztó érzés volt ezt feldolgozni.Még az a szerencse,hogy a lányok lehettek elsőáldozók.Azonban elkell mondjam,hogy nagyon nehezen éltem meg,mert nem elég,hogy az élethelyzet miatt elvoltam keseredve,úgy éreztem,hogy még ez a közösség sem fogad el,nekik sem kellek.Nehéz helyzet és egy picit igazságtalan.Ettől függetlenül nem fordultam el istentől,a hitemtől,csak hát....
2014. jún. 12. 18:00
 45/57 anonim ***** válasza:
52%
Nem értem, miért kell folyton kibukni ezen, hogy ha nem jelent neki semmit a vallás, akkor minek lesz templomi esküvő?? Ezt akarják és kész, mindenkinek a saját dolga, hadd döntsék már el ők!! Amúgy meg lehet templomi esküvőd, hiszen bőven elég az, hogy meg vagy keresztelve. Viszont neked nem kell gyónnod! (másfél hónap múlva lesz az esküvőnk, szóval kicsit benne vagyok a témában, mielőtt valaki beszólna, hogy nem jól tudom) Persze elsősorban a pappal kell megbeszélni, hogy összead-e titeket. Sok boldogságot!
2014. jún. 13. 11:45
 46/57 anonim ***** válasza:
41%

Persze hogy lehet ugyanugy lehet budhista es muszlim es ateista vagy hindu is de a zsido szertartas is nagyon szep.

Csak rajtad mulik hajra nincs hited valassz egyet nyugodtan.

komolyan emberek...

2014. jún. 13. 12:27
 47/57 anonim ***** válasza:
93%
Pontozzatok csak lefele,nektek meg ahhoz kívánok sok boldogságot!! :D Ezt is légyszi!! :D
2014. jún. 13. 13:25
 48/57 anonim ***** válasza:
51%

Sziasztok!

Én vallásomat gyakorló katolikus vagyok, de nem a szélsőséges fajtából (elnézést, ezzel senkit sem megbántani akarok, csak vhogy próbálom elhelyezni magam, merthogy katolikus és katolikus között is nagyon nagy a különbség).

Szerintem nem gáz, hogy templomban akarsz esküdni, és meg is oldható. Sőt: mivel meg van keresztelve, emiatt (a vallás szempontjából) neked kötelező is katolikus módon kötnöd a házasságod.

1065. kán. -- 1. §. Azok a katolikusok, akik még nem részesültek a bérmálás szentségében, mielőtt házasságra engednék őket, bérmálkozzanak meg, ha ez nagyobb kellemetlenség nélkül megtörténhet.

2. §. Hogy a házasság szentségét gyümölcsözően vegyék fel, nagyon ajánlatos, hogy a jegyesek gyónjanak meg és járuljanak a szentáldozáshoz.

[link]

Ebben tehát az van benne, hogy nagyon ajánlatos, de nem kötelező.

De hogy a vitához hozzászóljak: szerintem nem kéne beszólogatni a kérdezőnek, hogy így meg úgy nem tiszteli a vallást. Én valahogy úgy látom, hogy a "hívőség" nem egy bináris valami (hogy vagy hívő, vagy nem), hanem inkább egy skála. Vannak "kocakatolikusok" (mint a kocadohányosok, már elnézést a profán hasonlatért), akik alkalmanként járnak misére (az is változó, hogy milyen alkalmanként). Lehet, hogy csak évente kétszer, karácsonykor, húsvétkor. Nyilván azzal, hogy járnak, kifejezik, hogy "valamilyen szinten" hisznek.

Van olyan barátnőm, aki szintén alkalmanként jár, neki fontos az egyházi esküvő. Én is sokáig csak alkalmanként jártam misére, és akkor is úgy gondoltam, hogy természetes, hogy lesz egyházi esküvőm. Valahogy úgy van ez, hogy az ember életének vannak olyan eseményei (születés, házasság, halál), ahol kívánja Isten áldását, jelenlétét. Még akkor is, ha nem egy minden vasárnap templomba járó valaki.

És attól még, hogy valaki házasság előtt szexel, miért ne lehetne hívő? Szerintem ezt nagyon kevesen tartják be. Ismerek nálamnál sokkal vallásosabb, igazi konzervatív katolikus pasast, ő sem tartotta be ezt a barátnőmmel.

Én nem azt mondom, hogy le kell sz*rni a katolikus dogmákat, és fűvel-fával szexelni, csak inkább arra próbálok rámutatni, hogy sokféle katolikus van, kezdve a csak megkeresztelttől az évi két alkalommal misére járóson át az olyan keresztényig, akinek egész életét átszövi a hit.

Kérdező: sok boldogságot, és menjetek papot keresni! :)

2014. jún. 22. 10:19
 49/57 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. (Köszi a lepontozást, bárki is volt!)

44-esnek írom: Hogyhogy nem gyónhatsz? Van új kapcsolatod (házasságod), és azért?

2014. jún. 24. 12:40
 50/57 anonim ***** válasza:
Kérdező, te véletlen felcserélted a betűket és katolikust írtál KAOTIKUS helyett...
2014. jún. 24. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!