Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus vagyok, lehet úgy templomban az esküvőm, hogy nem voltam első áldozó és első gyermekünket várjuk? 24/L
Hadd kérdezzem meg, ha valaki nem vallásos, akkor mit jelképez neki a templomi esküvő?
Hogy 15 perccel tovább parádézhat a menyasszony a násznép előtt?
Főleg ha terhes, és látszik is már a hasa. Hát nem vagyok katolikus, de ízléstelennek tartanám.
14-es, én, mint egy (szerintem) nem vallásos válaszolok
Számomra a templomi esküvő pont azt a pluszt jelentette, amit (számomra) egy polgári esküvő nem tud megadni, méghozzá azt, hogy örökre szól, és felbonthatatlan.
De csak annak felbonthatatlan, aki hisz benne, nem? :)
Engem nem zavar, hogy annyira nem vallásos és templomit is szeretnének, mint már írta valaki, lehet, hogy a fiú vallásos vagy a szülők.
Nekem az a fura csak, hogy terhesen.
Én nem vagyok vallásos, de hiszek. Szeretnék templomi esküvőt, de olyan vallás nincs, amiben én hiszek. Így nem lesz. Én kényelmetlenül érezném magam.
De van olyan, hogy XY meg van keresztelve és ennyi, mert a család a többit már nem tartotta fontosnak, és ő jobban hisz mégis, mit a szülei és nagyszülei együttvéve. Akkor végül is miért ne lehetne templomi esküvője, ha szeretné? Ha megtalálta azt a partnert, akivel ugyanúgy szeretnék?
Mivel nem feltétele a templomi esküvőnek az első áldozás, így ha valaki bár felvette a keresztséget és vallásos, nem fogja "megszentségteleníteni" a templomot, vagy meggyalázni, semmibe venni az egyházat, ha így házasodik, hiába is próbálják itt sokan belemagyarázni és megesküdhetnek Isten előtt a templomban.
Ha valaki babát vár, azt nem tudom.
Persze hogy lehet de aldas soha nincs a hazugsagon.
Megszegtetek a sok sok parancsot eskuvo elotti nemi elet hazassagon kivuli terhesseg hazugsag a hit hanyagolasa.
Na ha ezeket oszinten megbanjatok isten megbocsajt es frgyetek aldva lesz.
Ha nem az egesz templomi molyfingot sem er ures marad a szived es nem jon letre a kivant szentseg.
Szentseget ugye csak tiszta lelekkel es szivvel lehet felvenni ezt pedig a gyonas es bunbanat ill ima aran ered el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!