Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Katolikus vagyok, lehet úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katolikus vagyok, lehet úgy templomban az esküvőm, hogy nem voltam első áldozó és első gyermekünket várjuk? 24/L

Figyelt kérdés

2014. jún. 11. 14:58
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
43%
Esküvő előtt gyónni is kell. Előtte fel kell venni az Áldozás és a Bérmálás Szentségét is. Érdemes lenne a gyerek születése után tartani a templomi esküvőt.
2014. jún. 11. 15:35
 12/57 anonim ***** válasza:
88%
Persze, hogy lehet. (én már voltam legalább 4 esküvőn, ahol terhes volt a menyasszony, sőt olyanon is, ahol már ovisok voltak a gyerekek)
2014. jún. 11. 15:36
 13/57 anonim ***** válasza:
83%

Hadd kérdezzem meg, ha valaki nem vallásos, akkor mit jelképez neki a templomi esküvő?

Hogy 15 perccel tovább parádézhat a menyasszony a násznép előtt?

Főleg ha terhes, és látszik is már a hasa. Hát nem vagyok katolikus, de ízléstelennek tartanám.

2014. jún. 11. 15:38
 14/57 anonim ***** válasza:
83%
12-es nem kell gyónni, csak, ha áldozni is akarnak az esküvőn
2014. jún. 11. 15:38
 15/57 anonim ***** válasza:
86%
A templom egy vallás helye. Mi az, hogy nem sajátíthatják ki? Dehogynem. Azért van, mert ott olyanok mozognak, akik tisztelik ezt a vallást. Ha valaki nem akarja, ne menjen oda! Terhesen templomban esküdni egy sima keresztelés után képmutatás és nagyzolás, semmi más. Több tiszteletet! De persze, nem ez a kérdés. Lesz templomi esküvőtök, ahogy évente több száz nem hívő embernek! Ne aggódj, simán fog menni!
2014. jún. 11. 15:40
 16/57 anonim ***** válasza:
33%

14-es, én, mint egy (szerintem) nem vallásos válaszolok

Számomra a templomi esküvő pont azt a pluszt jelentette, amit (számomra) egy polgári esküvő nem tud megadni, méghozzá azt, hogy örökre szól, és felbonthatatlan.

2014. jún. 11. 15:41
 17/57 anonim ***** válasza:
62%

De csak annak felbonthatatlan, aki hisz benne, nem? :)

Engem nem zavar, hogy annyira nem vallásos és templomit is szeretnének, mint már írta valaki, lehet, hogy a fiú vallásos vagy a szülők.

Nekem az a fura csak, hogy terhesen.

2014. jún. 11. 15:44
 18/57 anonim ***** válasza:
41%

Én nem vagyok vallásos, de hiszek. Szeretnék templomi esküvőt, de olyan vallás nincs, amiben én hiszek. Így nem lesz. Én kényelmetlenül érezném magam.

De van olyan, hogy XY meg van keresztelve és ennyi, mert a család a többit már nem tartotta fontosnak, és ő jobban hisz mégis, mit a szülei és nagyszülei együttvéve. Akkor végül is miért ne lehetne templomi esküvője, ha szeretné? Ha megtalálta azt a partnert, akivel ugyanúgy szeretnék?

2014. jún. 11. 15:44
 19/57 anonim ***** válasza:
60%

Mivel nem feltétele a templomi esküvőnek az első áldozás, így ha valaki bár felvette a keresztséget és vallásos, nem fogja "megszentségteleníteni" a templomot, vagy meggyalázni, semmibe venni az egyházat, ha így házasodik, hiába is próbálják itt sokan belemagyarázni és megesküdhetnek Isten előtt a templomban.

Ha valaki babát vár, azt nem tudom.

2014. jún. 11. 15:48
 20/57 anonim ***** válasza:
35%

Persze hogy lehet de aldas soha nincs a hazugsagon.

Megszegtetek a sok sok parancsot eskuvo elotti nemi elet hazassagon kivuli terhesseg hazugsag a hit hanyagolasa.

Na ha ezeket oszinten megbanjatok isten megbocsajt es frgyetek aldva lesz.

Ha nem az egesz templomi molyfingot sem er ures marad a szived es nem jon letre a kivant szentseg.

Szentseget ugye csak tiszta lelekkel es szivvel lehet felvenni ezt pedig a gyonas es bunbanat ill ima aran ered el.

2014. jún. 11. 15:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!