Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon "égő" a batyus lagzi?
Úgy értem, ha valakinél nagy a család, vagy a család szeretne elmenni, de NINCS RÁVALÓ. A pár is a szíve mélyén szeretné, ha mindenki ott lehetne, de legalábbis a vér szerinti rokonok, meg persze a tanúk.
Nagyon nagy butaság, ha mindenki hoz magával valami kis sütit, főtt kaját, pezsgőt stb? (Ezt ők beszélnék meg, h pl 2-3 fogásból ki mit főz). És akár a kertben vagy egy olyan étteremben ahova nem bánják ha maguk viszik a ételt/italt ilyen módon megtartani? Persze így ilyen menyasszonypénzt meg egyebeket nem kér a pár, maga a kaja és a jelenlétül az ajándék...
Vagy hülyeség?
Sokkal jobb, mint a hacacáré.
Sokkal emberibb, sokkal inkább a SZERETETRŐL és nem a pénzről szól, mint ahogy sokak túlzásba esnek már az esküvőkkel kapcsolatban.
Mint pl. a 12-es válaszoló, akinek nem biztos, hogy eljut a tudatáig, hogy vannak emberek, akik NEM TUDJÁK megelőlegezni a lagzi árát, még akkor sem, ha minden bizonnyal visszajön az ára.
Másrészt vannak, akik nem is akarják(!), mert abban az esetben legalább nem a pénzről szól az egész és ha már a kedves vendég végeredményben magának fizette a mulatását amúgy is, akkor hozza el, egyen , igyon saját belátása szerint.
Én voltam batyus lagziban. Egy művelődési házban volt tartva. A menyasszony írt egy listát, hogy mennyi ital, üdítő, süti, hidegtál, stb. kell, és mindenki bevállalt valamit.
Akkora buli volt, hogy csak na! :)
Négyes, én NEM AKAROK százezreket lagzira költeni, tehát ne is menjek férjhez? :)
Miért ne mehetnél férjhez lagzi nélkül. A lagzi csak az esküvő utáni ünnepség, semmi jelentősége ilyen szempontból.
Én ismertem egy párocskát akik szintén nem kerestek fényesen, hiába raktak félre mindig jött valami ami elvitte a lagzipénzt. A lány már nagyon odavolt, hogy soha nem tudják megülni a lagzit, így a rokonok-barátok-szomszédok-ismerősök összefogtak és csináltak egy batyus lagzit.
Így az lett az eredmény, hogy egy vadászházban, bográcsozva, vaddisznópörköltet majszolva mulattak a népek.
A menyasszony egy sima fehér maxiruhába kelt egybe élete párjával, fejére mezei virágból fontak neki koszorút... és az anyakönyveztető is meghatódott, hogy milyen meghitt kis lakodalom ez, hisz ez tényleg az ünnepről szólt.
Életem legemlékezetesebb lakodalma volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!