Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ne házasodjunk össze?
Semminek semmi köze hozzá. Én személy szerint mindig valami ilyesmiről álmodoztam :D. ha nektek ez megvan akkor tartsátok meg az esküvőt a hagyományok szerint (ahogy após szeretné) és tegyetek másra.
Sok boldogságot!
21 évesek vagytok. Hiába éltek évek óta együtt, eddig (és valószínűleg még pár évig) a szülők tartottak/tartanak el titeket.
2 esetet van rokoni/közeli ismerősi körömben, mint a tiétek:
Gimi elejétől együtt jártak, azután az egyetemi évek alatt is (az egyik pár tagjai ugyanarra az egyetemi karra)
Egyetem alatt együtt is laktak.
Az egyik pár még az egyetem alatt, a másik pár az államvizsgák után házasodott össze.
Anyagilag mindkét pár jó alapokkal indult (szülők jóvoltából)
(mindkét párnál mindenki magyar, még kulturális szempontból, vagy a szokásokban nem volt különbség, mint nálatok)
A szülők mindkét helyen szerették a gyerekük választottját, a szülőpárok egymással is jól kijöttek.
Hatalmas szerelem volt mindkettő, mint a tiétek.
Pár év munka után jöttek a gyerekek (egyik helyen kettő, másik helyen az első gyerek után ikrek)
Amikor a gyerekek már iskolába jártak, az egyik helyen az apuka elköltözött, a másik párnál az anyuka fogta a gyerekeket és elköltözött velük majdnem az ország másik végébe.
Anyagilag nem volt megterhelő, saját lakásba/házba ment az aki elköltözött.
Te férjhez mennél most, mert "Ugye úgy illik, hogy az eljegyzést követi egy évben meghátasodni.", "Nem magyarok náluk így szokás, ha visszautasítom nagy sértés a kultúrájukra nézve."
Ne menj még férjhez.
Nem azért, mert a barátnőid szerint kilógnál a sorból (Mellesleg nem az a jó barátnő, aki minden ötletedre mosolyogva bólogat, hanem az, aki megmondja a szemedbe, ha szerinte hibát követsz el. Féltékenyek meg miért lennének: nem mindenki arról álmodozik, hogy 21 évesen férjhez megy) hanem azért, mert nem vagy még elég érett a házassághoz.
Ez egy ökörség. Nincs ilyen, hogy úgy illik. Az eljegyzés egy "szándéknyilatkozat". Azt jelenti, "lefoglalózlak, szeretném veled leélni az életem!", nem azt, hogy jövőre legkésőbb esküvőt kell tartani különben jön a hétszűgyű kapanyányi monyók és megesz. Azért házasodjatok össze mert össze akartok házasodni, ne azért mert úgy illik. A házasság egy életre szól, komoly dolog, komoly döntés, nem olyan mint pl. a fagyi, hogy kidobod ha nem ízlik.
A koszorúslányoknak meg jó eséllyel savanyú a szőlő és azért sír a szájuk. Nem kell velük foglalkozni.
Ha szeretitek egymást és úgy érzitek, hogy együtt akartok élni, később gyerekeket, aztán együtt megöregedni, akkor nincs mire várnotok, hajrá! Ha pedig úgy látjátok mondjuk pénzügyi okokból, hogy megvárjátok az esküvővel míg dolgozni kezdtek, abban sincs semmi rossz. :)
Legyetek nagyon boldogok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!