Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Katolikus pap szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katolikus pap szerintetek összead minket?

Figyelt kérdés

Én reformátusnak vagyok keresztelve. A párom római katolikus, és első áldozó is volt. Református pap szinte biztos, hogy összead, de vajon a római katolikus?

Ja, és a jegyes oktatás hogy működik?

2014. jún. 1. 08:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Összead. A katolikus félnek alá kell írni egy papírt, hogy katolikus hitben neveli a gyerekeit. Aztán hogy formalitásnak tekintitek, vagy követitek később ezt később, az meg rajtatok múlik.

A jegyesoktatás azt hiszem három alkalom, nagyritkán lehet megúszni, elvileg kötelező. Állítólag bőven kibírható.

2014. jún. 1. 10:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azt nem értem, ha mindkettőnk keresztény, minek a vacakolás? Nem buddhista, vagy hindu, vagy ateista vagy akármi vagyok.. Én csak a papok közvetítő szerepében nem hiszek, de a párom és családja hite előtt fejet hajtok, és hajlandó vagyok, sőt, szeretnék templomban megesküdni."

A papok közvetítő szerepében jelen esetben nem is kell hinned. Hiszed vagy sem: házasságkötéskor a pár szolgáltatja ki ezt a szentséget egymásnak. A pap nem azért van ott. Ő "csak" egy tanú. De ezt majd jegyesoktatáson úgyis elmondják.

Az általad nevezett "vacakolás" azért kell, mert minden szentség felvételét megelőzi a felkészítés. Katolikus Egyház szemében a házasság felbonthatatlan, ezzel tisztában kell lenniük a pár tagjainak. Nem kötelező abban a templomban ezt elvégezni, ahol házasodni szeretnétek, lehet bárhol máshol és. Néhány alkalomról van szó egyébként, van, ahol csak négyszemközt, van, ahol csoportban.

2014. jún. 1. 11:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nalunk (kicsit el is gondolkodtam, hogy en irtam-e ki a kerdest:D). Mi talaltunk olyan papot, aki 3 alkalom jegyesoktatas helyett külföld miatt megengedi, hogy csak egy alkalom legyen, az is az esküvö elötti napon, es ott föleg csak annyi van, hogy atbeszeljük a szertartas menetet, proba, ilyesmi. A többit interneten elküldte, el kellett egy hosszabb anyagreszt olvasni. Vegül nekünk 2 alkalom lesz/lett, mert haza kellett egyszer mennünk, es sikerült idöpontot talalni, de mondta, hogy van olyan par, aki csak az esküvö elött jön egy alkalomra. Szoval papfüggö. Mi is reformatus-katolikus par vagyunk, es nem volt a pap szamara akadaly az esküvö. Meg ugy is lehet, ha csak az egyik fel van megkeresztelve katolikuskent, a masik nincs, de az hosszasabb, mert a püspöki engedely kell olyankor a hazassagra, de igy nem kell. Azt tudjatok meg majd, hogy ki hol es mikor volt megkeresztelve, azt fogjak kerni, es ha nem lakhely szerint hazasodtok, akkor kell az eredeti lakhely szerinti plebaniarol az elbocsato level, hogy mas papnal hazasodhassatok.
2014. jún. 2. 09:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Jegyesoktatast sky rendeztuk es konyvbol.

Heti egy alkalom sky ( 12 hetig) es egy munkafuzet es konyv amit ki kellett tolteni.

Hasznos dolgok voltak pl problemamegoldas ferfi noi szerepek gyerekek csaladtervezes es mindez a biblia tukreben.

Jo lenne ha minden par kapna elokeszitot a hazassag elott mert komoly elkotelezetseg

2014. jún. 2. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!