Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus pap szerintetek összead minket?
Én reformátusnak vagyok keresztelve. A párom római katolikus, és első áldozó is volt. Református pap szinte biztos, hogy összead, de vajon a római katolikus?
Ja, és a jegyes oktatás hogy működik?
Igen még olyan is lehet hogy mindkettő.
Leültök és beszélgettek a családról meg ilyenekről, nem nagy szám.
Jegyesoktatás változó
1-2 alkalom, de van ahol több.
Ez is más és más, érdemes éreklődni hol milyen, ahova mi megyünk ott inkábba. Kapcsolatokról, és a mindennapi életről, a nehézségekről, jövőbeni terveinkről lesz szó inkább pszichológiai szempontból. Nem is igazán a a pap beszél,hanem majd mi a többi párral( itt csoportos) és olyanok akimmár házsok, 1 éve 2 éve 5 éve 19 éve.., stbők mesélnek..
A buktatókről, a kommunikációról.
Tehát ez inkabb itt ilyen előpárterápia, nem annyira vallási előkészítés.
De van olyan típusú is.
A katolikus pap püspöki engedéllyel összeadhat titeket, másképpen elvileg(!) nem.
Ugye nagy különbség a katolikus és a református esküvőn, hogy míg a katolikus pap összead,akár polgári esküvő nelkül is,és csqk ezt a házasságot fogadják el, addig a református, már a meglévő polgári esküvőt, házasságot ÁLDJA meg.
Tehát nem összeadnak..
Ezért is lazábbak az erre irányulő szabályaik..
"Én csak a papok közvetítő szerepében nem hiszek"
Innentől kezdve értelmetlen a kérdés. A házasság szentsége fontosabb mint azt te gondolnád, ha csak azért akarsz templomi esküvőt, mert a párod családja vallásos, akkor nem illesz össze a leendő férjeddel,
Én szeretném Isten előtt is kinyilvánítani, hogy mi összetartozunk. Ha az ő vallása szerint, hát az ő vallása szerint. Mi lehetne ennél nagyobb alázat és tisztelet részemről? Szeretem őt. Egy Istenben hiszünk. Ennél mi kéne több?
Ha kötelező a macera, ám legyen. Megoldjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!