Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kb. mennyi ideig, hány percig tart egy polgári esküvő és egy katolikus templomi nászmise?
Polgári esküvő:30 perc kb.
Katolikus templomban lévő esküvő:Akár fél órától kezdve(mise nélkül,csak összeadnak),egészen 1-1,5 óráig terjedhet.
Az 1-1,5 órás hihetetlen frusztráló tud lenni,mikor este hatkor is prédikál a pap.Úgyhogy ezt a megoldást szerintem mellőzzétek,nekem sok kellemetlen élményem volt így.
Attól függ mit kértek a polgári is lehet 5 perctől kb 25-30 percig terjedő.
A templomban is az esketés 20-30 perc, ha misét is kértek, akkor az plusz egy óra.
Polgári kb. 25-20 perc, katolikus templomi szertartás kb. 30 perc, ha nászmiseként tartjátok, akkor 45-50 perc.
Szerintem ha van egyházi esküvőtök, akkor ne tartsátok egy napon a polgárival, mert nagyon hosszú így a program egyben, főleg a gyerekkel érkezőknek. De az elsődleges szempont, amiért mi így csináltuk: nekem furcsa folt kétszer is az "igen" egy napra, így olyan értelmetlennek tűnt. Ráadásul így, hogy a polgári esküvőt két tanúval ingyen megtartottuk, kb. 50 ezer forintot megtakarítottunk, amit inkább a templom javára adtunk (nagyon kicsi és szegény falu csodálatosan szép műemléktemplomáról van szó).
A kérdés az volt, hogy hány perc, és nem az, hogy miért ne tartsanak templomi esküvőt.
- A polgári esküvő 15-30 perc (attól függ, szeretnétek-e verset, pezsgőzést, zenét, stb).
- A templomi esküvő 25-45 perc (szintén a körítéstől függ, meg persze a paptól)
- Nászmise (házasságkötéssel egyben tartott szentmise) az bizony akár egy órás is lehet.
Párszáz lagzin már megfordultam (facebook.com/lagzifotovideo), ha más kérdésed is lenne, írj az e-mail címemre!
"Az minek kéri Isten áldását a házasságra aki egy misét nem bír ki?"
Arra nem gondolsz, hogy nem csak a "kibírásról" lehet szó, hanem fontos tudni, hogy mi meddig tart a tervezés miatt? Lehet hogy akarnak fotózást utánna, meg a vacsorának is időre kell elkészülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!