Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lány református, fiú katolikus és reformátusba lenne az esküvő. Hogy hangzik ez?
Szerintem ez manapság már megegyezés kérdése.
Barátnőmék így házasodtak éppen 10 éve, a gyerekek katolikusok lettek, már négy van nekik!
a mások vélemény nem számít, a ti életetek.
Menjetek be mindkét plébániára, és kérdezzétek meg a papot a lehetőségetekről. De előtte döntsétek el, h milyen vallásúnak szeretnétek nevelni a gyerekeiteket.
Egyik nő ismerősöm katolikus volt, és az esküvő napján lelépett a református vőlegény, mert nem bírta feldolgozni,h nem református templomban esküsznek, meg minden.
Szerintem hótt mindegy, hogy katolikus, adventista, reformátust, ugyanazt az Istent imádják.
Osztálytársaim így esküdtek, a fiú katolikus, a lány református, és ref szertartás szerint megvolt az esküvő.
unokatestvérem magyar, és itt Mo.-on hozzáment egy olasz pasihoz.
Katolikus templomban, de az ők kedvükért eljött az olasz pap is, és kétnyelvű volt az esküvő
Nálunk is ez a helyzet, csak fordítva, én nőként vagyok katolikus. A párom református, de őt abszolút nem érdekli ez a vallás dolog. Én végigjártam a lépcsőket a katolikusok között és szeretném, ha a házasság szentségét is ott tudnám felvenni mindazok ellenére, hogy a mindennapi életben a vallást nem feltétlenül gyakorlom. :)
Így számunkra kézenfekvőbb a katolikus esküvő, bár ők kicsit komolyabb feltételeket támasztanak egy ilyen házasulandó pár elé, mint a református egyház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!