Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit kérhet egy kezdő fotós néhány képért?
Nem lesz nagy esküvőnk, csak pár vendég, utána semmi lagzi, vagy vacsora, nem is magát az esküvőt akarjuk megörökíteni, hanem kettőnkről amolyan bekeretezésre való képet csináltatni, pár darabot. Viszont azt szeretnénk vagy valami stúdió félében vagy a szabadban.
Melyik lehet az olcsóbb? Én úgy gondolnám, a stúdió, mert akkor nem kell kivonulni. Mennyit kérhet ezért egy olyan kezdő féle, fiatal fotós?
Ilyet többet is ismerek, de mielőtt bármelyikkel beszélnék, érdekelne, milyen árban dolgozhatnak.
Ha tudod, hogy stúdió fotót akarsz, akkor a kérdésnek nincs létjogosultsága, illetve a kezdő és stúdió nem összeegyeztethető. Mint írtam a legelején, a kezdőnek nincs stúdiója, arra hogy lőjön rólatok pár képet, arra egy teljes órára ki kell bérelnie.
Ha stúdióval rendelkező fényképészhez mész, akkor egy óra stúdió fotó kb. 15 000 ft. Ha te 3 képet akarsz, vagy 30-at, akkor is ugyan ennyi lesz, mert be kell állítani mindent a 3 fényképhez is, amit meg kell fizetni.
Ez sajnos nem olyan, mint a tablófotózás, hogy lőnek rólad 4 képet és abból válassz ki 1-et. Egy magára valamit is adó fotósnak lényeges, hogy jó munkát adjon ki a keze közül és egy esküvői fotónak ilyennek kell lennie.
Ha tesóddal fényképeztetitek magatokat, az is emlék lesz, de minőségben nem nagyon fog különbözni a nyaralásokról készült családi fotóktól. "Fészbúkra lájkolni jó lesz"
Ilyen fehér vászonszerű háttérre gondoltam, ilyene az egyik srácnak biztosan van, mert láttam olyan portré képeket tőle, és biztos nem bérelte.
De mindegy, majd csak lesz valahogy. Facebookra meg nem teszek fel képet magunkról, mert semmi közük hozzá az ottani ismerősöknek. Nekem nem kell a külvilág visszajelzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!