Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal nagyon szeretjük egymást és összeházasodunk majd. Ha kötünk házasság elötti szerződést, akkor nekem a lakáshitelébe "nem kötelező" besegítenem, igaz?
Figyelt kérdés
Amire kiváncsi vagyok:A páromnak van egy lakása kb 2,5éve vette hitelre.Ha összeházasodunk és kötünk szerződést,akkor mondhatom azt,hogy a rezsi felét fizetem?Mert ha írunk ilyen papírt,akkor az azt jelenti,hogy levédi magát,nem?Az én lakásom még önkormányzati,de ha megveszem,amikor már házasok vagyunk,akkor az már közös tulajdon lesz?2008. júl. 29. 13:13
11/12 anonim válasza:
Mi azért nem kötünk házassági szerződést, mert egyszerűen nincs miről kötni. Egyikünknek sincs semmije a nevén, nincs semmilyen vagyonunk, a szülőknél lakunk, ahol beszállunk a rezsibe, de az anyagi helyzetünk olyan, hogy egyelőre nem tudunk elköltözni otthonról. Ha pedig egyszer lesz saját házunk, az fele-fele lesz, és kész. Válás esetén szintén minden fel-fele, mert a közös életünket is fele-fele arányban építjük fel, mindenki ugyanannyit ad be. Egyébként egyikünk sem az az "utolsó fél pár zokniját is elperelem tőle"-típus. Értelmes, felnőtt emberek vagyunk, válás esetén értelmes felnőttekként eldöntjük, kit mi illet meg. Ezért nem lesz nálunk szerződés, ja, és mert mi tényleg komolyan gondoljuk a holtomiglan-holtodiglant, nem úgy, mint a mai emberek többsége...
12/12 A kérdező kommentje:
Igen,ha én is ilyen helyzetben lennék nekem is ez lenne a természetes.Hál' istennek kicsit jobbra fordult a sorsom ezzel a fiuval.Pár évvel ezelőtt még én is azon gondolkodtam,hogy melyik hitelt vállaljam be,hogy legyen egy lakásom.És pár évvel ezelőtt még én is anyukámnál laktam egy 30m2-es lakásban.
2008. júl. 30. 05:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!