Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben lévő szülők harca Augusztusi esküvőm előtt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!? Többi lent
Szia, én is elvàlt szülök gyereke vagyok. 16 éve elégedett hàzas, 3 kiskoru, fiu gyerekkel.
Azokat a hibàkat, amiket egy (felnött) gyerek elkövethet azért, hogy megjavitsa az elvàlt szülök közti rossz viszonyt, mind elkövettem. Most màr - évek mulva - 100%-os bizonyossàggal ki tudom àllitani, hogy ez nem helyes.
A tanàcsom az, hogy ne legyél hajlando döntöbironak àllni az elvàlt szüleid kapcsolatàban. A Te felelösséged nem az ö kapcsolatukban àll, hanem a Te hàzastàrsi kapcsolatodban. Ott is csak magadnak tartozol szàmadàssal a hàzassàgodban esetlegesen elkövetett hibàidért. A nevelöapukàdat szereted, és ez elhomàlyositja az itélö képességedet. Teljesen egyértelmü, hogy kihasznàl Téged, és - mégha erösen hangzik is, nem szépitgetem - érzelmileg zsarol. Egyedül ö tehet rola, hogy a gyerektartàst visszamenöleg meg kell fizetnie. Ha - az elvàlt szülöknek - önállóan nem sikerül a gyerektartás összegéről megegyezni, akkor erről a bíróság dönt. Ha a birosàg visszamenöleg dönt a gyerektartàs megfizetéséröl, annak nyomos oka van. Pl. hogy (jelentösen) megnött a jövedelme. Mint a nevelöapukàd esetében is. Én abbol indulok ki, hogy az anyukàd probàlt birosàgon kivüli megegyezést keresni. Eredménytelenül. A gyermektartàs - gyerekként - a fizetés max. 15-25%-a lehet, és a gyermektartás összegéről alapvetően a szülők döntenek. Azt irod, hogy anyukàd meghagyta neki "a közösen felújított házat, majdnem minden ingósággal ". Tehàt nem kell neki hàzbérleti dijat, vagy lakàsvàsàrlàsi törlesztést fizetnie. De tulajdonképpen nem is erröl szol a történet, hogy ez a gyerektartàsi összeg sok vagy kevés. A birosàg itélte meg, tehàt jogos. Ha a nevelöapukàd szemszögéböl nem is jogos, de mindenesetre jogilag hatàlyerös. És mint ahogy a gyerektartàs névben benne szerepel, a gyerekek tartàsànak pénzügyi feltételének a biztositàsa. Nem az anyukàd személyes kiadàsait fedezi.
A nevelöapukàd àldozatként TUDATOSAN probàlja magàt eljàtszani elötted, az együttérzésedre szàmitva. "Apukám most azt mondja, hogy ha ki fizeti az esküvő előtt akkor nem tudja ide adni a nekünk szánt pénzt, nászajándékba. És ő pénz nélkül nem fog eljönni az esküvőnkre. " Nem is öszinte hozzàd, mert ez magyarra leforditva, igy szol: nem jövök az esküvötökre anyàtok miatt, mert elrabolja az utolso filléremet is." Ezért irtam, hogy szerintem érzelmi zsarolàsrol van az esetedben szo. "Jól érzem, hogy nem normális ha emiatt nem megy el az ember saját apja a lánya esküvőjére ??" - irod. Hogy az életben mi normàlis, és mi nem, az màsodlagos. Nem szàmit. A nevelöapukàd feltehetöleg magàt a vàlàst sem dolgozta még fel lelkileg. De erröl Te nem tehetsz, sem a gyerektartàs tényéröl, sem a gyerektartàs összegéröl. Ha emiatt nem jön az esküvödre, akkor a tàvolmaradàsa NEM A TE DÖNTÉSED, hanem az ÖVÉ. Megértelek, hogy a szeretteidet magad mellett akarod tudni azon a napon, ami egy làny életében a legfontosabb és a legszebb. De bizonyos helyzetekben - mint most is - ez nem terajtad mulik. Màst nem tehetsz, hogy meghivod mindkét szülödet, és biztositod öket arrol, hogy az ajàndék az nem fontos - amit màr meg is tettél.
Neked, és a leendö férjednek egy boldog és emlékezetes esküvöi napot kivànok! (És egy hosszu, kiegyensulyozott, szeretetteli hàzaséletet!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!