Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ruhanézéshez miket kell tudni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ruhanézéshez miket kell tudni?

Figyelt kérdés

Gondolom előnyös előre tisztában lenni a szabásvonalakkal, anyagokkal, mi az a rátét, milyen díszítések vannak és mi a neve, stb. és nem a szalonban megismerkedni mindezzel. Viszont én erről alig tudok valamit, az árnyalatokkal sem tudok mit kezdeni, hogy hófehér, törtfehér, csontszínű, pezsgőszínű, melyik melyik, melyik kinek előnyös vagy az a lényeg melyik tetszik, egyéb jelentősége nincs. Milyen kiegészítők vannak, mi a nevük, azokról mit kell tudni?

Nem szeretnék beégni, hogy azt a majdnem fehér, selymes habcsókszerű ruhát szeretném felpróbálni egy olyan izével... Ez olyan ciki lenne.

2014. ápr. 29. 19:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért görcsölsz rajta?

Te fogod viselni..mit szeretnél.?

Mik a szempontok( fazontól függetlenül)

Nekem: legyen kényelmes, tehát ne legyen túl szűk, de ne legyen hatalmas szoknyarésze sem, mert a két veglet kenyelmetlen..

Amhétköznapi életben mindig huzogatoma pánt nelküli ruhákat, ha szükségtelen lenne, akkor isnezt tennem reflexből a menyasszonyi ruha esetében, ez kilőve

Nem akartam semmi különcséget (fekete, színes..kivágott, mittomén mi, mert nem stílusom)

Keéső őszi esküvőre kelleett, így szóba került a kiskapát, vagy ujjas ruha...

Színt tudtam,mhogy fehéret, vagy feherközelit szeretnek, tehat amit fehernek mond az, aki nem ismeri a színárnyalaokat( ekrü, ivory.stb)

Fontos voltm hogy minidg jól mutasson( tehát ha van fel, lecsatolható része, így is úgy is jól mutasson...)

Ne legyen túl csicsás, mertnem stilusom, nem szeretem a csillogő doloat..

Tehát ezeknek az igényeknek jórészt nincs köük ahhoz, hogy milyen menyasszonyi ruhák, fazonok vannak.,..hanem attól függött én milyen vagyok..

Én egyetlen katalógust sem neztem meg...

Gondold véig mik a elvárásaid, mit szeretnél, hiszen annak nem klassikus tuhák is... Amik pl eövidek, vagy sak egy könnyed nyári ruhák...stb

2014. ápr. 29. 21:04
 12/21 A kérdező kommentje:

Csak annyit tudok, hogy legyen benne valami fekete, masni, szalag, vagy ilyesmi, meg valami bordó vagy kék.

A kék felé hajlok, mert szerintem a vőlegénynek lehetne kék ingje vagy nyakkendője, mert az a kedvenc színe és eszméletlen jól áll neki.

Ennyi.

De hát hogy ekrü meg ivory.. azt sem tudom mi fán terem, meg ilyen pánt, meg olyan ujj... sejtelmem sincs.

2014. ápr. 29. 21:13
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezeket a szineket szeretned benne, akkor mar le is szukitetted a felprobalando ruhak szamat :) ezen kivul semmi mast nem is kell mondjal, ugyanis nem lesz akkora valasztek egy helyen, hogy orakig probalgass. Egyebkent 2 orat legalabb szamolni kell.

Ha megvan a ruha, kiegeszitokre kerdezz ra, hogy benne vannak-e az arban. Bolero, fatyol, tiara, nyaklanc, kis taska/szutyo, napernyo, kesztyu.

Es akkor a menyecske ruharol se feledkezz meg, mar ha kell az is :)

2014. ápr. 29. 21:37
 14/21 A kérdező kommentje:
Szerintem egyedit csináltatnék, csak ugye ahhoz már tényleg tudni kell mit akarsz, nem ott végigpróbálni a készletet. Csak párat, hogy tényleg jól áll-e egy olyan fazon, egy olyan felsőrész, egy olyan szoknya, amit megálmodtál. Egy olyan fátyol, stb. Milyen az anyag tapintása, az nem túl nehéz-e(szatén), nem szúrós, irritáló-e (tüll, csipke). Stb.
2014. ápr. 29. 22:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ugy menj oda, hogy mondd meg, hogy varratni szeretnel, de nem tudod milyen fazon allna jol. Igy fel kell probalj jo par ruhat ahhoz, hogy megtudd, milyen az igazi. De olyan helyekre kell menni, ahol varrnak is, nem sok ilyen szalon van. Biztos keszsegesek lesznek, ugyanis egy ruha varratasa joval koltsegesebb, mint egy kolcsonzes. Esetleg van keped, hogy mihez hasonlot szeretnel?
2014. ápr. 29. 22:44
 16/21 anonim ***** válasza:

Én annyit tudtam, hogy pánt nélküli ruha szóba sem jöhet, és ne legyen nagyon széles az alja, mert alacsony vagyok, és összenyomna. Felhívtam a szalont, adtak időpontot.

Előtte végignéztem a honlapjukat, kiírtam kb. 10 ruhát, amit úgy gondoltam, hogy azok jöhetnek szóba.

A szalonban úgy kezdték, hogy adtak rám egy ruhát, és mondjam el a véleményemet. Az első ruha pont az ellenkezője volt, mint amit elképzeltem. Aztán jöttek a következők, összesen kb. 6-ot próbáltam fel, a végén kettőből választottam. És amit választottam végül, persze nem volt rajta a listán, amit írtam.

Ja és a színt tekintve, jobb szalonban rád néznek, és megmondják, hogy melyik árnyalat áll jobban neked. Nekem pl. a hófehér rémesen állt.

2014. ápr. 30. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:
72%
Én pedig annyit tudtam csak hogy mit nem akarok. Nem akartam olcsó poliészter hatású ruhát és nem akartam azt a fazont amit évek óta szinte mindegyik menyasszony használ. Pánt nélküli, A vonalú, aszimetrikus berakású ruha bolaróval vagy anélkül .... no! ezt volt az amitól hánytam mert szinte mindenkinek ilyen volt, és nem akartam egyen- menyasszony lenni. Aztán meg is akadtak ezen pár szalonban, mert azt a fazont adu ászként mutogatták boldog- boldogtalannak. A vége egy nagyon szép valódi selyemruha lett csipkével kombinálva. Azóta sem bántam meg a választásom.
2014. ápr. 30. 22:02
 18/21 anonim ***** válasza:
72%

Keress rá a gugliban, meglátod mi tetszik, arról viszel képet, hogy ehhez hasonlót szeretnéd.

Teljesen felesleges megtanulnod 15 féle ráncolás, 28 féle rátét vagy paszomány, 8 féle ujj, 12 féle szoknyastílus nevét, mert ez nem a te dolgot - ezt a tervezőnek, a kivitelezőnek meg az eladónak kell tudnia.

Az, hogy selyem/szatén/taft és társai, neked szintén mindegy. Nincsenek egyiknek sem általános tulajdonságai már manapság, vannak nehéz, merev selymek is (nem csak taftok), és könnyű, lágy, rugalmas szaténok is. Annyit kell tudnod, hogy nehezebb, merevebb, vagy könnyebb, lengébb esésű ruhát szeretnél-e. Egyébként is van még ezen kívül 100 anyag, pl. muszlin, organza, shantung, duchesse, stb...

Neked csak egy elképzelésednek kell lennie, hogy mi lenne jó/kényelmes számodra.

Egyébként néhány példa színes ruhákról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. máj. 1. 12:12
 19/21 A kérdező kommentje:

Nektek tényleg nem fontos, hogy mit viseltek, a lényeg, hogy szép legyen? Az ételek összetevői sem érdekelnek, a lényeg, hogy finom?

"Nagyon ízlett az a paradicsomos valami azzal a zöld zöldséggel, mi is a neve..?" Meg zabáljátok a mekis kaját, felfújt kenyeret, és kenitek az arcotokra szilikonos, paraffinos, glicerinnel, parfümmel telenyomott krémeket?

Csak engem érdekel, hogy amit viselek micsoda, miből van, milyen fazonú, milyen árnyalatú stb.? Hogy tudjam, és ha megkérdezi valaki elmondhassam? Hogy az eladó ne vágjon át? Stb.?

Ti beérnétek egy műanyag, műselyem/műszatén... ruhával mert hát szép az is, és még olcsó is??

Na jó, kezdem azt hinni én vagyok a csodabogár.

2014. máj. 1. 14:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki nem ismeri fel ránézésre az anyagokat (én igen, de nekem vállalkozásom is van a témában...), nem azt jelenti, hogy beéri műanyaggal. Odamész, megnézed a ruha címkéjét - 80% poliészter - köszi nem.

Ennyi. Tapintásra évekbe telik, míg valaki nagy bizonyosságra meg tudja mondani, hogy valamiben egy szál elasztán, poliészter, lycra, stb. sincs, esélyed sincs rá, hogy ha nincs felüntetve az anyagösszetétel, akkor pár hét alatt ezt megtanuld.

Illetve szeretném még felhívni rá a figyelmedet, hogy 100% hernyóselyem ruhákat szinte csak tervezői/haute couture kategóriában találsz, erre pedig szánj több milliós büdzsét. És a tervezői alatt nem a Kínában varrt "neves" Sottero meg Eddy K. és társait értem.

Ha szeretnéd megtanulni a szabásvonalak fajtáit és minden technikát hajrá - igen, ott a gugli. Itt nem fogom neked 50 oldalban részletezni, hogy mi micsoda és miért hívják így.

De utoljára is leírom, az, hogy nem tudod elmondani, hogy milyen technikával készült a ruhád szakszavakkal, nem egyenlő azzal, hogy igénytelen vagy a témában.

2014. máj. 1. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!