Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Honnan tudom melyik templomhoz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan tudom melyik templomhoz tartozom?

Figyelt kérdés

Azt hittem kiderítettem erre ma hideg zuhanyként jött az a tudat hogy éppen hogy nem ahhoz a templomhoz tartozom?

Mi alapján nézik és hogyan én már nagyon nem értem ezt.

2014. ápr. 22. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hol kereszteltek? Onnan kell a kikérőt kérned.
2014. ápr. 23. 14:01
 12/21 A kérdező kommentje:

DE nem a keresztelőről van szó. azt tudom!!!!!!!!!!!!!!!!

Most van én fogalmazok szarul vagy a válaszolók nem érik amit olvasnak na mindegy.

A keresztelő templomomnál csak a kereszt levelem van kint a 17. kerületben de én kőbányán lakok és minimun 3-4 katolikus templom van ott. Én azt nem értem hogy hogyan vannak felosztva a templom körzetek mi alapján!!!!!!!!!!!!

Templom körzet olyan mint Budapesten a kerületek felosztása csak kisebb

2014. ápr. 23. 17:44
 13/21 anonim ***** válasza:

Hát akkor tényleg már nem értelek.

Esküvőhöz akarsz kikértő kérni? vagyis másik templomban szeretnél megesküdni, mint ahol kereszteltek?

Megvan a templom, ahol esküdni akarsz? Vagy abban a templomban akarsz esküdni, ahová tartozol és azt nem tudod, hogy az hol van?

Nos, a bejelentett lakcímhez legközelebbi templomhoz kell tartoznod hivatalosan. De! Csak abban az esetben,ha fizeted is oda az egyházadót. Most akkor azt nem tudod, hogy melyik a lakcímedhez legközelebbi templom? Akkor sétálj a környéken és az útba eső templomokban érdeklődj.

Én már régen a városban éltem, de az egyhézi adót még a falusi templomba fizettük, ott kereszteltek. Az esküvőhöz a falusi templomból kellett kikérnem a keresztlevelet.

2014. ápr. 23. 19:07
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen a kereszt levelet onnan kell kikérnem ahol megkereszteltek, de a kikérőt már a lakcím szerinti templomból. Viszont itt van még egy csavar mert az Egyház úgy tudom úgy nézi hogy a lakcím szerint de csak akkor ha legalább 5 éve lakik az ember az adott helyen én itt vesztettem el a fonalat. Nekem a Lehel téri templom van a legközelebb, de elvileg lakcím szerint a bazilikához tartozom de nem vagyok itt még 5 éve bejelentve akkor hova tartozom??
2014. ápr. 23. 21:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Az Egyházi hozzájárulás pedig nem kötelező és sajnos nem is fizetem mert ha olyan anyagi helyzetben lennél mint én akkor szerintem te sem fizetnéd. Az esküvőt meg azért szeretnénk megtartani a lehető legszerényebben és legolcsóbban mivel nélküle nem nagyon akarják a lányomat megkeresztelni.
2014. ápr. 23. 21:47
 16/21 anonim ***** válasza:

Kérdező én 5 emberre fizetek évi 2000Ft-ot nehogy már annyira ne teljen. Havi 166Ft.

Azért nem akarják megkeresztelni mert nem rendeztétek az elmaradást. Mondjuk házasság és temetés sincs anélkül, hogy ezt visszamenőleg pár évre ne fizettessék meg.

2014. ápr. 23. 21:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Meg fogják fizettetni a tartozást. Ha esküvőt meg keresztelőt akartok, akkor visszamenőleg is fizettetnak valamennyit.

Kérdezd meg mindkét templomot, a bazilikát meg a lehet térit is. de ha egyikben sem fizettetek soha semmit, akkor a lakcímhez közleihez bejenetkeztek, befizettek valamennyit és kész. Anélkül, hogy fizetnétek HIVATALOSAN nem tartzotok egyik templomhoz sem. Templomba persze bárhova lehet járni, de ahhoz, hogy hivatalosan tartozz valahová, ahhor kell egyhézi adót fizetni. Én legalábbis így tudom.

2014. ápr. 23. 21:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Pff, kutya kötelességük keresztelni, tökmindegy hogy egyáltalán milyen vallásúak a szülők, oda tartoznak-e vagy akármi. Nekünk se volt amúgy egyházi esküvőnk, nem is fizetünk semmit, mégis meg van keresztelve mindhárom gyerekünk (Bp).
2014. ápr. 23. 22:39
 19/21 anonim ***** válasza:
41%

Persze utolsó minek annak keresztelő aki nem hisz benne?

Persze más meg fizesse helytettek is a templom világítását stb, hogy jól mutasson a kép facebookon. Ilyeneket kutya kötelességük lenne elzavarni ahol voltak eddig oda.

2014. ápr. 24. 00:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kell elvileg a házasság a keresztelőhöz! Csak vannak kukacosabb papok, bárhol megkereszteltethetitek a gyereket, tuti találtok olyan helyet, ahol ez nem akadály.
2014. ápr. 26. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!