Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom melyik templomhoz...

Honnan tudom melyik templomhoz tartozom?

Figyelt kérdés
A címemhez legközelebb lévőhöz? Ezt meg lehet valahol nézni?
2011. márc. 3. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
elmész a legközelebbibe, és ha nem oda tartozol mégsem, megmondják, hova
2011. márc. 3. 16:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Először azt kell megtudni, hogy egyáltalán meg lettél-e keresztelve, vagy csak u.n. polgári névadód volt. Ha voltál keresztelve, akkor azt is tudják szülők, nagyszülők, keresztszülők, idősebb testvérek, hogy melyik templomban. Értem ez alatt, hogy katolikus, református, esetleg egyéb. Ha ez megvan, teljesen mindegy, hogy az adott egyház melyik templomába mégy be, oda tartozol.
2011. márc. 3. 16:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem teljesen mindegy, mert keresztszülő leszek, és ki kell kérnem abból a templomból ahova tartozom, egy keresztszülői engedélyt.
2011. márc. 3. 16:43
 4/5 anonim ***** válasza:
De ha már tudod azt, hogy katolikus, református, vagy milyennek kereszteltek annakidején, akkor már azt is ki tudod keresni, hogy annak az egyháznak hol van a "parókiája" (=admin. központja), mert az ilyen igazolásokat nem a templom falain belül tárolják. Gondolj bele, hogy mondjuk Pesten van pl. 10 katolikus templom, nem lesz rólad mind a 10-ben nyilvántartás, csak a központi irattározó helyükön.
2011. márc. 3. 16:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajna ez kicsit megvan keverve. Én pl 10 éve költöztem falura. Elsőáldozó a legközelebbi városban voltam, bérmálkozó is ott szerettem volna lenni, gondolván, hogy ha ott lettem keresztelve, ott gyóntam először stb stb, akkor csak nem lesz ez sem gond, ugyanakkor a költözés miatt igazolást kellett vinnem a mi papunktól, hogy engedélyezi, hogy nem nála leszek bérmálkozó, holott ebben a templomban még tán egyszer sem jártam.

Kérdezd meg, hogy olyan parókiától kell-e az igazolás, ahova jelenleg tartozol, vagy ahol a keresztleveledet, egyéb adataidat tárolják, ergo ahol meg lettél keresztelve?! Ha arról kell igazolás, hogy pl voltál bérmálkozó, akkor elég valószínű hogy ahhoz a parókiához kell menni, ahol bérmálkozó voltál. Minden esetre a legközelebbi helyen biztos tudnak felvilágosítást adni.

2011. márc. 4. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!