Katolikusnak vagyok megkeresztelve, de lekonfirmáltam a reformátusoknál és oda is járok templomba, akkor most melyik felekezethez tartozom?
ökumenikus vagy... :)
egy keresztség van amúgy, eszerint a katolikus egyházhoz tartozol, de a vallásodat református hit szerint gyakorlod
majd csak egyházi esküvődnél lesz ezzel intézendőd
Egyházjogilag katolikus vagy. Mivel református vallást gyakorolsz, én is azt mondanám, hogy ökumenikus vagy, bár nem értem, hogy keveredtél a reformátusok közé. A keresztszülőd nagyon nem figyelt oda rád! Persze ha a szüleid közül az egyik református, akkor esetleg arra terelődhettél.
Sok dologban tér el a két felekezet, de ugyanazt az Istent imádjuk.
Ahogy érzed.
De én Református vagyok, szerintem a református vallásúak a legjobb arcok a vallásos világban.
Nem erőlködnek, nem házalnak, kedvesek és segítő készek.
Valóban egy a keresztség, de az számít, hogy hol teszel hitvallást, ez pedig a konfirmáció.
Valójában pedig oda tartozol, ahova jársz (és amelyik gyülekezetet anyagilag is támogatod, ha már van kereseted).
(Tehát mindenképp református vagy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!