Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan tudom melyik templomhoz tartozom?
Figyelt kérdés
Azt hittem kiderítettem erre ma hideg zuhanyként jött az a tudat hogy éppen hogy nem ahhoz a templomhoz tartozom?
Mi alapján nézik és hogyan én már nagyon nem értem ezt.
Ahova fizetitek az egyházi adót,meg ahova misére jártok.
2014. ápr. 22. 19:59
2/21 A kérdező kommentje:
Ez pontosan nem igaz mert a lakhelyhez kötött botorság ez....
Én járhatok Zuglóba templomba de ha oda is akarok menni esküvőre akkor valamilyen kikérőt kell kérnem a templomtól "ahová tartozom" Nem nagyon értem...
2014. ápr. 22. 20:04
3/21 anonim válasza:
Egyházi adót viszont nem fogsz Zuglóba fizetni mivel az életbe nem megy ki hozzátok Zuglóból senki ha nem ott laktok.
2014. ápr. 22. 20:08
4/21 A kérdező kommentje:
Miért kéne bárkinek is az én lakásomhoz jönnie??
Ez badarság oda fizetek ahova járok
2014. ápr. 22. 20:20
5/21 anonim válasza:
Igazolás kell arról hogy még nem vagy házas, abból a templomból ahol kereszteltek. Pont úgy mint a hivatalos esküvő esetében.
2014. ápr. 22. 21:00
6/21 anonim válasza:
Nagyon rövid eljárással kideríted, ha felhívod ezt, vagy azt a plébániát (vagy személyesen odalátogatsz) és ott pontos választ fogsz kapni.
2014. ápr. 22. 21:15
7/21 anonim válasza:
Én így jártam: falun laktam, ott kereszteltek az ottani templomban. városba költöztem. itt mentem férjhez. Hiába jártam már jó ideje a városi templomba, az esküvőhöz a falusi paptól kellett kikérő igazolást kérnem. A városban pedig én pl. teljesen más templomba jártam, mint ahova a lakhely szerint tartozom.
2014. ápr. 22. 21:24
8/21 anonim válasza:
Ahhoz a plébániához tartozol, amelyiknek a körzetébe laksz, bejelentett lakcímmel. Ennél a plébániánál kell az egyházadót fizetni(a módja eltérő lehet, van ahol személyesen szedik, van a hol számlára fizetheted be stb). Itt kérhetsz igazolást pl templomba járásról, egyházadó fizetésről, viszont arról, hogy meg vagy keresztelve, voltál-e bérmálva, azt annál a plébániánál, ahol kereszteltek. Nyáron lesz a templomi esküvőnk. Én egy kis faluban születtem, ott kereszteltek, oda szól a lakcímkártyám(azóta elköltöztem a szüleimtől másik településre, de az irataimat nem módosítattam), így oda kell fizetnem, ott kérhetem ki a keresztelés igazolását. A vőlegényem nem ott lakik, másik plébániához tartozik, de az esküvő a szüleimnél lesz. A plébános azt mondta, ha egyikünk ahhoz a plébániához tartozik, akkor nem kell semmilyen kikérő papír, csak a vőlegény hozzon igazolást arról, hogy meg van keresztelve, volt bérmálkozó és fizeti az egyházadót.
2014. ápr. 22. 21:32
9/21 anonim válasza:
Oda tartozol, amelyik plébániát gyarapítod a közösségért végzett munkáddal. Én se odajárok templomba, ahová elméletileg lakóhelyem szerint tartozom, de ezt még senki nem kérte rajtam számon.
Bármelyik katolikus templomban köthetsz házasságot. Amint fentebb már írtàk, azt kéne tudni, hogy hol voltàl megkeresztelve, mert onnan kell kikérni a keresztlevelet.
2014. ápr. 23. 09:19
10/21 A kérdező kommentje:
De éppen az esküvő miatt nem mindegy mert elbocsátót kell kérnem
elmentem oda ahová szerintem tartozom és ott mondták hogy nem mert pont nem esünk a körzetükben
erre én akkor pontosan hova??
szerinte xy helyre de nem biztos próbáljam meg kideríteni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!