Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 100 fős lakodalom kaja költség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

100 fős lakodalom kaja költsége kb mennyi?

Figyelt kérdés
Május 10.-én lesz az esküvőm. igazából olyan 80 főt hívunk a vacsira, de kicsit többel, 100 fővel számolunk a biztonság kedvéért. Előételnek kaszinótojást tervezünk, levesnek tárkonyos ragulevest, főételnek pedig sültes tálat (sült csirke, karaj, rántott hús, fasírt, rántott gomba, rántott sajt...), és köretnek krumplipürét és párolt rizst. Éjfélkor pedig töltött káposzta lenne...Ha a szakács és pincérek díját nem számolom, akkor mennyivel kell számolni fejenként? Köszi a segítséget!

2014. márc. 26. 19:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
egy és másfél millió közötti összegre tippelnék
2014. márc. 27. 00:25
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem étteremben lenne, hanem közösségi házban, amit ingyen kapunk, tehát nincs bérleti díj sem. A szakács ismerős, és a pincérkedést is ismerősök vállalják, így annak sincs díja. Annyi lenne továbbra is csak a kérdésem, hogy a kaja anyagárban mennyi lenne /fő? Budapesti lagziról van szó. Köszi a segítséget!!!
2014. márc. 27. 07:01
 13/23 anonim ***** válasza:

3-4000..

De ugye az itala. Sok mindig..

Italra kb a kaja felét kell raszámolni, ha te intézed..

Húslevesre mondom, hogy 100 főremminimum 15-18 tyúk( nem fiatal csirke) kell..

A ragu, hát attól függ milyen ragu...

Viszont arra számolhatsz,mhogy éjfelre kb a 2/3 a vagy kevesebb kell a főre számított ételnek.

Addigra sokan elmennek, és / vagy nem esznek..

Plusz sporolós, ha visszatáaltatod az érintetlen sülteket..bár inakább azért szokták csinálni, hogy ne maradjon a nyakukon...

Annyit mégtudok húslevesre(?) hogy ha én vittem volna. Atyúkot akkor a menü fejenként 500-zal lett volna olcsóbb

De

Mi hiába írunk akármit, ha a helyen nem annyiért szerzik be, mint másutt, hiszen megvan a megszokott beszállító, ha is merős a szakács akkor is..

Mi lenne ha őt kérdeznéd meg..?

Nem gúnyolódás,vagy kötözködesből, hanme mert mi is tényleg csak tippelünk.

Ha azt mondod nagyon baráti, és nagyon minden anyagár,makkor szerintem 100 főre, kb 400e lesz a menü

2014. márc. 27. 07:18
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Ez teljesen hihetetlen, május 10.-i esküvőre.

Ilyenkor már javában ki kell h legyen fizetve minden, terem, szakács, stb.

Ismerősök csinálnak mindent, mégis mikor fognak bevásárolni?

Előző hétvégén?

Az ilyet legalább fél évvel korábban szokás leszervezni!

Fejenként 10.000 ft-ot minimum kell számolni, de ha nagy italosok a vendégek, jóval több is lehet.

2014. márc. 27. 12:38
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen jogos a 13-as, mniért nem a szakácsot kérdezed meg?

Mikor akarod megkérdezni?

Már másfél hónap sincs a nagy napig!

És mi van, ha elfogadhatatlan összeget mond?

komolyan nem értem, pontozzatok le nyugodtan, de ilyen kérdéseket miért vadidegeneknek kell feltenni, mikor már nagyon közel az idő, és "kéznél van" az, aki választ tudna adni?

2014. márc. 27. 12:40
 16/23 anonim ***** válasza:

14

nekünk mindent utólag kellett fizetni..(szombat esküvő, hétfőn fizetni)

1,5 héttel előtte kellett lefixálni a dolgokat, a megrendelés miatt..

volt szerződés, ennyi...

viszont azért most gondolkodni rajta menyi lesz,azért húzós..persze nekünk sem volt sok időnk, hiszen 5 hónappal a lánykérés után volt a nagy nap 100 fővel:)

13-as

2014. márc. 27. 12:55
 17/23 A kérdező kommentje:
Nos...Kedden beszélek a szakáccsal, és azért kérdeztem itt rá előtte, hogy úgy nagyjából mivel számoljak...Lehet, hogy nem ő szerzi be az anyagot, hanem nekünk kell, és ő pedig csak főz...nem mi megyünk ugyanis hozzá, hanem ő jön hozzánk főzni. Az italok már megvannak, azt azért nem kérdeztem... Nem kell oltogatni, hogy miért most gondolkodom, nem most gondolkodom, nem találtam szakácsot, mert aki lett volna, és fél évvel ezelőtt elvállalta, az most lemondta...és azért nem tudtam eddig szervezni, mert Apám megtiltotta, h férjhez menjek, és még sztem most se fogta fel, hogy márpedig én férjhez megyek....Nem mindenkinek adatik meg, h bejelenti otthon a nagy hírt, és a családja a vőlegény családjával karöltve lázas és örömteli készülődésbe kezd...van, akinek bizony fél évébe teli kiesdeni, hogy az apja egyáltalán ott legyen, és beszálljon némi anyagiakkal, nemhogy még részt is vegyen a szervezésben, ami anélkül elég nehéz, hogy tudnám, mennyi támogatásra számíthatok ugye...Közel van, tudom, de végre pörögnek a dolgok, és köszönöm azoknak, akik válaszoltak!
2014. márc. 27. 16:18
 18/23 anonim ***** válasza:

Persze, ezen a fórumon mindenkinek mindenki ingyen dolgozik :)

Gondolom a nagymamának meg virágboltja van, és prémium virágdíszek lesznek tőle ingyen, az unokatesó meg dekoros és így tovább. A nagynéni meg persze varrónő, és természetesen élvonalbeli, és ingyen varr 100% hernyóselyem ruhát.

2014. márc. 27. 17:59
 19/23 A kérdező kommentje:
Kb. 500 ezer lesz a teljes költség, amiben benne van a zenekar, a vőfély, a terem, a szakács, a kaja, a pia, sátor, ruha, virág, polgári esküvő díja...azt hiszem, nem hagytam ki semmit. Ebből 2500 a polgári, 45 ezer a ruhám, 50 ezer a párom ruhája, 20 ezer a meghívó, plusz az italok ugye, a szakács igen, ingyen dolgozik, és a virágkötő is ingyen dekorál, olcsóbban szerzi a virágokat, ismerős csinálja a meghívót, és mivel a közösségi házat ingyen használhatjuk, nem kell terembérletet fizetni. Végzett esküvői fotós fényképész fog fényképezni, és mivel igen, ismerős, ezért elvállalta ingyen. 5-600 ezer fölé nem hagyom, hogy menjen, inkább lespórolunk valamin, mert egyszerűen ez az egész nem arról szól, hogy mekkora rongyrázás, hanem arról, hogy összekötjük az életünket, és az a pénz, ami a fölösleges dekorációra vagy extrákra menne el, az más, fontosabb, értelmesebb, maradandóbb dologra fog kelleni. Nem ítélek el senkit, akinek díszes nagy esküvője van, de én egy szolíd, visszafogottabb típus vagyok, engem ez fog boldoggá tenni, és a nagy lagzit nem érezném magaménak...Az pedig, hogy ennyi mindent elvállaltak ismerősök valóban nagy szerencse, hálát is adok érte.
2014. márc. 27. 19:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Kezdetnek mondjuk azon spórolj, hogy 80 (fix?) főre ne számolj 100 fős menüt!!!

Felesleges! Eleve fixáld le, mely vendégekre számíthatsz szinte biztosan. Ezen felül tényleg csak azt add hozzá, amit kell: a szolgáltatók vacsoráját (zenekar, fotós max.). Kétlem, hogy ez 20 főt kitesz...

(És nyilván ha jönnek gyerekek, velük is másként kell a menünél számolni, de remélem, erre már gondoltál alapból is!)

2014. márc. 27. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!