Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenképpen szeretném felvenni a férjem nevét, de hogyan?
Hihetetlen, hogy egy szimpla kérdésnél is képesek egyesek bu.kózni másokkal... :@
10-es: köszi, hogy megerősítetted, amit előtted leírtam.
Nem tudom a többi kedves ember hányas számmal írt:
Miért lenne baj, hogy az egyik válaszoló szerint jó, ha felveszi valaki a férj nevét? Szerinte igen, és? Ebben mi a bicskanyitogató? (Annak, aki vélhetőleg idegbeteg maximum)
Azt hiszem az utolsó írta, hogy Ő hű de értékes ember, így tuti nem veszi fel más nevét. Egyrészt az a valaki a legközelebbi hozzátartozód lesz. Másrészt, érdekes szublimáció vagy Te, ha ma még értékes vagy, holnap felveszed a férjes neved és értéktelen leszel...ekkora logikával hány éve vegetálsz a világon?
Kicsit unalmas, hogy egy név kapcsán általánosítva leszólnak emberek másokat. Érzelmileg intelligens ember nem fogalmaz meg olyant, amivel másokat sért. (Ha csak nem válaszreakcióként.)
Kedves előttem író
A legtöbb emberből a hasonló kérdések érzelmi reakciót váltanak ki , ha a kérdés nem is a válaszok biztosan.
Tisztelt ,kérdező az anyakönyvi hivatalban szívesen adnak felvilágosítást a különböző név változatokról ami a házasság kötéskor alkalmad van felvenni, illetve ha ezek nem felelnek meg, akár előtte vagy utána nem a házasságkötés részekén is kérheted a módosítását.
A szerettetekre a az én válaszom: A neved határoz meg téged,ha úgy érzed az esküvő után más ember leszel és ezt a világgal is akarod közölni akkor vedd fel a férjed nevét. különben a mai társadalmi körülmények között nem sok jelmentőssége van ,a legtöbbnél nem derül ki a családi állapot az idegenek előtt csak jó hosszú lesz a neved.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Tökéletesen tisztában voltam az összes lehetőséggel, hogy mik közül lehet választani (manapság szinte bárhogy lehet variálni a nevekkel), csupán véleményekre voltam kíváncsi, kinek melyik verzió szimpatikus, ő hogy venné/vette fel.
Egyedül az van kizárva, hogy átveszem a férjem vezetéknevét, mert:
1) nem passzol közvetlenül a keresztnevemhez
2) nekem (is) az olyan, mintha testvérek lennénk, szóval nem szimpatikus, számomra ez kizárva. Ennyi. Ha valakinek tetszik, azért én nem ítélem el :)
Még egyszer köszönöm!
Kedves #21!
Azért szeretném felvenni, mert ez számomra hozzátartozik a házassághoz :)
Kovácsné Kiss Éva variációt fogom választani :)
Van egy ismerősöm, akinek ez a neve (kicsit átalakítottam, de a lényeg, kötőjeles eleve a férj neve 2 keresztnévvel... na ez az, amit soha nem vennék fel ebben a formátumban):
Kiss-Fehér Zoltán Józsefné...
Köszi! :)
Igen, úgy soha nem venném fel, hogy a keresztnevem helyén egy férfinév+né álljon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!