Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mindenképpen szeretném felvenn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenképpen szeretném felvenni a férjem nevét, de hogyan?

Figyelt kérdés
Szerintetek?
2014. márc. 18. 16:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
15%
mi a baj a neveddel? miért szeretnéd a saját nedvedet megváltoztatni?
2014. márc. 18. 23:40
 22/31 anonim ***** válasza:
59%

Hihetetlen, hogy egy szimpla kérdésnél is képesek egyesek bu.kózni másokkal... :@

10-es: köszi, hogy megerősítetted, amit előtted leírtam.

Nem tudom a többi kedves ember hányas számmal írt:

Miért lenne baj, hogy az egyik válaszoló szerint jó, ha felveszi valaki a férj nevét? Szerinte igen, és? Ebben mi a bicskanyitogató? (Annak, aki vélhetőleg idegbeteg maximum)

Azt hiszem az utolsó írta, hogy Ő hű de értékes ember, így tuti nem veszi fel más nevét. Egyrészt az a valaki a legközelebbi hozzátartozód lesz. Másrészt, érdekes szublimáció vagy Te, ha ma még értékes vagy, holnap felveszed a férjes neved és értéktelen leszel...ekkora logikával hány éve vegetálsz a világon?

Kicsit unalmas, hogy egy név kapcsán általánosítva leszólnak emberek másokat. Érzelmileg intelligens ember nem fogalmaz meg olyant, amivel másokat sért. (Ha csak nem válaszreakcióként.)

2014. márc. 18. 23:41
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előttem író

A legtöbb emberből a hasonló kérdések érzelmi reakciót váltanak ki , ha a kérdés nem is a válaszok biztosan.

Tisztelt ,kérdező az anyakönyvi hivatalban szívesen adnak felvilágosítást a különböző név változatokról ami a házasság kötéskor alkalmad van felvenni, illetve ha ezek nem felelnek meg, akár előtte vagy utána nem a házasságkötés részekén is kérheted a módosítását.

A szerettetekre a az én válaszom: A neved határoz meg téged,ha úgy érzed az esküvő után más ember leszel és ezt a világgal is akarod közölni akkor vedd fel a férjed nevét. különben a mai társadalmi körülmények között nem sok jelmentőssége van ,a legtöbbnél nem derül ki a családi állapot az idegenek előtt csak jó hosszú lesz a neved.

2014. márc. 19. 01:28
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Tökéletesen tisztában voltam az összes lehetőséggel, hogy mik közül lehet választani (manapság szinte bárhogy lehet variálni a nevekkel), csupán véleményekre voltam kíváncsi, kinek melyik verzió szimpatikus, ő hogy venné/vette fel.

Egyedül az van kizárva, hogy átveszem a férjem vezetéknevét, mert:

1) nem passzol közvetlenül a keresztnevemhez

2) nekem (is) az olyan, mintha testvérek lennénk, szóval nem szimpatikus, számomra ez kizárva. Ennyi. Ha valakinek tetszik, azért én nem ítélem el :)

Még egyszer köszönöm!

2014. márc. 19. 10:37
 25/31 A kérdező kommentje:

Kedves #21!

Azért szeretném felvenni, mert ez számomra hozzátartozik a házassághoz :)

2014. márc. 19. 10:38
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Én kötőjellel fogom. Vicces lesz, kb. mint egy fő-fő-főúrnő. :D
2014. márc. 19. 15:05
 27/31 anonim ***** válasza:
65%
Én az alapján döntöttem, hogy fogom viselni, hogy a kötőjelesek, az ő vezetékneve és az én keresztnevem valamint a sajátom, az mind olyan ami lánynév is lehetne. Én megértem, hogy fel vennéd a nevét.Én pl. büszke vagyok, hogy a felesége leszek a páromnak, és ezáltal szívesen viselem a nevét is. Mindenkinek szíve joga, hogy használja, kár ezért leszólni egymást.Mivel a páromnak két keresztneve van nagyon hülyén hangzana csak egy -né toldalékkal, így maradt a .....-né és a saját vezeték és keresztnevem utána.Bár nem tudom mi a neved, nekem azért jó ez a verzió,mert 1 keresztnevem van.
2014. márc. 19. 15:21
 28/31 A kérdező kommentje:

Kovácsné Kiss Éva variációt fogom választani :)

Van egy ismerősöm, akinek ez a neve (kicsit átalakítottam, de a lényeg, kötőjeles eleve a férj neve 2 keresztnévvel... na ez az, amit soha nem vennék fel ebben a formátumban):

Kiss-Fehér Zoltán Józsefné...

2014. márc. 19. 15:25
 29/31 anonim ***** válasza:
49%
Én kötőjellel vettem fel, de a ...né és lánykori név is jó lehet, lényeg, hogy ne bújj el egy Kiss Istvánné név mögé, mert akkor aki régen ismert, nem fogja tudni, hogy ki az a Kiss Istvánné. Sok boldogságot nektek!
2014. márc. 20. 10:52
 30/31 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Igen, úgy soha nem venném fel, hogy a keresztnevem helyén egy férfinév+né álljon :)

2014. márc. 20. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!