Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenképpen szeretném felvenni a férjem nevét, de
hogyan?
Jó felsorolás, amit az 5-ös leírt. Én úgy csináltam, hogy leírtam sokszor a neveket, és amelyiket a leginkább magaménak éreztem, azt választottam :) A "né-vel" sosem szimpatizáltam, de a vezetéknevemet is szeretem, így lettem kötőjeles, szerencsére jól hangzik együtt a vezetéknevünk :) Gyerekeink majd az apukájuk vezetéknevét kapják.
2014. márc. 18. 17:19
Jól teszed, hogy ragaszkodsz a hagyományokhoz. Az én nejem is a nevemet viseli teljes mértékben és ettöl még nem vagyok a földesura...!
2014. márc. 18. 17:19
"Jól teszed, hogy ragaszkodsz a hagyományokhoz."
Mégis miért tenné jól? Miféle elbírálás ez? A Gipsz Jakabné-féle megoldás igenis annak a kifejezésére született, hogy a feleség a férjhez tartozik, kvázi tulajdonként. Hogy az adott nő elsősorban Gipsz Jakab neje, nem egy önálló individuum. Ilyen formában semmi pénzért nem venném fel senki nevét, de még másmilyenben sem szívesen. Jó nekem amivel születtem, az jelent engem.
Nem attól lesz valami jó, hogy régóta létezik. Ez a gondolkodásmód előbb nyit bicskát a zsebemben, mint bármi a világon.
2014. márc. 18. 17:32
Én szimplán a vezetéknevét veszem fel.
Senki nem fogja azt hinni hogy a testvérem ,mert aki ismer az tudja hogy nem, ha valahova elmegyünk akkor az ott ismeretes fél bemutatja hogy és a feleségem/férjem.
Nem rosszabb annál mint hogy megtartanám a leánykori nevem, mert ott aztán tényleg nem fogja a kutya se tudni hogy férjezett vagyok.
Ennyi.
2014. márc. 18. 17:49
Teljesen az adott nevektől függ, egyedül önmagában x yné nem szerencsés, mert akkor egy -né toldalékkal egy ferfinév lesz a keresztneved
2014. márc. 18. 19:48
Én nem lennék semmilyen 'né, az tuti! Én kötőjelesen venném fel, tehát: Példa-Minta akárki...
2014. márc. 18. 19:49
én is kötőjelesen vettem fel, nekem ez a legszimpatikusabb.
2014. márc. 18. 20:06
Én biztos a férjem vezetéknevét fogom felvenni, né nélkül. A kötőjeles verzió nem jó, mert elég hosszú a vezetéknevem, és az úgy már sok lenne.
2014. márc. 18. 20:30
Balogh Jenőné lennék, de nem fogok férjhez menni.
2014. márc. 18. 20:30
Né+lánykori név soha nem lennék. Takács Pálné meg pláne. vagyok annyira értékes és önálló személy, hogy ne kelljen eltünnöm a férjem nevében. De ez az én véleményem. Én megtartottam volna a nevem, a férjem szerette volna, ha hozzáveszem az övét (nem azt várta, hogy felvegyem). A kötőjeles mellett döntöttem. A férjem vezetékneve 4 betűs, az enyém 5, így együtt sem túl hosszú
2014. márc. 18. 23:12
Kapcsolódó kérdések: