Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülőköszöntő, miért nem akarják a szüleim?
Most teljesen tanácstalan vagyok. A párommal épp az esküvőnket szervezzük és a polgári szertartáson említette a rendezvényszervező a szülőköszöntőt, én nem tudtam mi az, mert még sosem láttam ilyet. Az én szüleimnek sem volt. A párom szüleinek viszont igen és ők mondták, hogy milyen szép gesztus ez.
Nekem is tetszett az ötlet, de én azt mondtam, hogy ne csak az anyukáknak adjunk virágot, hanem adjunk egy-egy üveg bort az apukáknak. Ezt mindenki jó ötletnek tartotta. Aztán elmeséltem a szüleimnek, hogy lesz szülőköszöntő Kovács Katitól az Úgy szeretném meghálálni című számra, anyukáknak virág, apukáknak bor. Erre a szüleim szinte nekem estek, hogy ezt minek, ez nem szokás, meg hogy hülyeség, meg nem kell hálálkodnom semmiért, nekik kötelességük volt felnevelni, nem szívességből tették, meg hogy elvárnám tőlük, hogy virággal meg borral szaladgáljanak mindenhova.
Ti erről mit gondoltok? Én csak kedves akartam lenni, mert úgy érzem, hogy hálával tartozom......
1-es: lakziban??
A szüleid szerintem nem akarnak a szükségesnél is jobban meghatódni. Az nem lehet?
Én szülöként igen hülyén éretnßem magam egy ilyen akciónál.
Ez elég új szokás, és szerintem teljesen fölösleges, meg értelmetlen is.
Nálunk is volt. De az én szüleim nem tudtak róla, meg a páromé sem. Falunkban nem volt ilyen szokás, amikor ők esküdtek, de mi a megyeszékhelyen esküdünk, és itt mondták.
Nagyon jó volt, anyumék nagyon meghatódtak, még apum is könnyezett, pedig ő nem az a sírós fajta :)
Csak egy probléma volt, nálam nem volt zsebkendő :)
Szerintem egy igen szép gesztus, és lehet tényleg azért nem akarják, mert ott aztán sírás lesz, és ezért beszélnek "félre" :)
Ha ők nem akarják, akkor ne erőltesd, hogy miért nem ? Leírtad a választ:
"nem kell hálálkodnom semmiért, nekik kötelességük volt felnevelni, nem szívességből tették,"
Majd amikor a vacsorán titeket köszöntenek, akkor ti is megköszönhetitek, hogy szerettek és felneveltek, és akkor nem kell "virággal és borral szaladgálniuk".
4-nek
Elárulom ez nem egy új szokás azért,mert már 30-40 éve is volt szülőköszöntés.
Kérdező:szerintem nem akarnak nagyon meghatódni,ezt el kell fogadnotok,nem mindenki szeret szerepelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!