Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valami új, valami régi, valami kék és valami kölcsönkért? De kitől?
1. ez egy esküvői szokás, nem a kapcsolatban való kölcsönkérésről szól.
Az esküvőn a menyasszonynak viselni kell valami újat, valami régit, valami kéket és valami kölcsönkért dolgot.
Azt viszont nem hallottam még, hogy boldog házasságban élőtől illik kölcsönkérni.
Nekem az ékszerem volt kölcsön a legjobb barátnőmtől, akinek amúgy szar a párkapcsolata.
Nem az amerikai hagyomány miatt, hanem azért, mert nekem nem volt ékszerem, venni nem akartam, a kölcsönzőben kölcsönözni 10 ezer lett volna, neki meg volt pont jó.
Amúgy én nem értem, hogy a menyasszonyok miért bonyolítják a saját életüket azzal, hogy a világ összes országának átveszik a hagyományait és még komolyan is veszik...
Eredetileg amúgy 5 dolog volt nem 4. Az 5. a cipő talpára ragasztott ezüstpénz, hogy mindig legyen pénze az új asszonynak.
Nekem a ruha volt új, nagymamám nyaklánca a régi a csokromba volt kék és a fejdísz volt a komaasszonytól.Egyszerűen közöltem vele tetszett az övé és még nincs kölcsönkapottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!