Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vannak akik szerint régi módi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak akik szerint régi módi dolog felvenni a férje nevét, szerintetek?

Figyelt kérdés

Én annak a híve vagyok hogy valami módon szeretném felvenni.

Előző esküvős kérdésemhez kaptam olyan válaszokat hogy az régi módi .

2013. aug. 25. 04:07
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
2013. aug. 25. 04:07
 2/37 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem az a régimódi, ha valakire ezt ráerőltetik. Ha a nő nem nyomás hatására, hanem saját maga miatt teszi ezt, akkor nincs vele semmi gond.
2013. aug. 25. 05:35
 3/37 anonim ***** válasza:
72%
Soha nem hallottam, hogy régimódi. Ma inkább az a trendi nálunk, hogy a saját nevük elé teszik a férj vezetéknevét (pl. Nagy Kerekes Zsuzsa). Ez nekem nem jön be. Mi jegyesek vagyunk. Egyenlőre még nem döntöttem. Vagy a saját nevem előtt lesz a párom neve (Nagyné ....), vagy a felveszem a párom vezetéknevét(Nagy Zsuzsanna). Valószínű az utóbbit választom.
2013. aug. 25. 06:41
 4/37 anonim ***** válasza:
33%

A feminista, sznob nők tartják cikinek. Azt hiszik, ha felveszik a férj nevét, akkor elvesztik az egyéniségüket, vagy hogy ők nem a férjük tulajdonai, nehezebb asszonynévvel karriert csinálni.Ebben lehet valami. Férjes asszonnyal ritkábban kezd ki a főnök, mint egy szinglivel.

De még régen, amikor a feleségek a férjtől függtek anyagilag, sem jelentette a férjes név azt, hogy tulajdonai a férjnek. Csupán annyit jelentett, hogy nem lányok, hanem asszonyok.

Ha szeretem a férjem, akkor nem tartom régi módinak, a nevét is felvenni. Nem sértem meg azzal, hogy letagadom őt.

2013. aug. 25. 06:53
 5/37 anonim ***** válasza:
80%

4: Nem letagadás, hanem ha születtünk egy névvel, akkor egy férjhezmenés mit változtat? Én én vagyok. A férjemtől se kérem, hogy vegye fel a nevem.

" Férjes asszonnyal ritkábban kezd ki a főnök, mint egy szinglivel. "

Na ezen jót röhögtem, dolgoztam már pár irodában, tudnék cifra történeteket mesélni pl. céges csapatépítőkről. Amúgy meg a kollégákról mindenki tudja hogy ki házas, ki él párkapcsolatban és ki szingli, de nem a nevéből, hanem mert beszélgetünk... És bizony vannak olyanok, akiknek nem számít az, ha a kolléganő férjezett, sőt a "kedves" nős kollégák előszeretettel próbálkoznak be náluk, ugyanis a szingli nőknél megvan az a veszély, hogy rájuk akaszkodnak vagy borítanak az asszony előtt..A férjes asszony biztonságos, mert közös érdek a titkolózás.

2013. aug. 25. 07:00
 6/37 anonim ***** válasza:
49%

5!

Szerintem meg pontosan az a szép a dologban, hogy házasságkötés után a vezetéknevünk is jelzi, hogy összetartozunk, egy család vagyunk. Én pl. büszkén fogom viselni a vőlegényem nevét...

Arról a változatról, mint pl. Nagy Ferencné én is valóban azt gondolom, hogy a személyiségednek egy része elvesz, ugyanakkor olyan "elnyomó" jellegűen hangzik, látszik belőle "ki az úr a háznál". De a "Nagy Piroska" névvel szerintem nincsenek ilyen dolgok...

2013. aug. 25. 07:38
 7/37 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is az. De ha neki tetszik, lelke rajta.
2013. aug. 25. 08:10
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom annak.

Talán azt, amikor teljesen felveszik (Kiss Jánosné). Erre sem a jó szó, hogy régimódi, hanem csak régebben volt elterjedt, ha lehet így mondani más a "divat" manapság.

Viszont érdekesmód, én már gyerrekkoromban azt mondtam,mhogy akkor én inkább nem veszem fel...mert akkor senki nem tudja a keresztnevem, csak ha megmondom külön, ez már 10 évesen is zavart.

(Akkor még nem volt ennyi lehetőség a névfelvételre, vagy csak gyerekként nem tudtunk róla)

Azőta anyukám is megbánta, nem azt, hogy felvette apukám nevét, hanem azt, hogy az övé eltünt a mindennapjaiból pedig gyönyörű leánykori neve van, ráadásul nincs is belőle több, mivel mindenki rokon az országban akinek az a vezetékneve van mint anyunak, a keresztneve pedig magyar:))

Tehát én nem tartom régimódinak azt, ha valaki felveszi a párja nevét.

(Amúgy végül én is fel fogom...:))

2013. aug. 25. 08:19
 9/37 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is fontos volt az összetartozás miatt, hogy legyen benne a neve az enyémben. De teljesen nem vettem fel. Nem tartom normálisnak, hogy valaki egy életen keresztül pl. Katalin helyett Zoltánné lesz. Még az a közvetlenebb, ha mindig visszakérdeznek, hogy hogyan szólíthatják, de egy csomószor ki se derül.
2013. aug. 25. 08:26
 10/37 anonim ***** válasza:
69%
Kedves 8. hozzászóló! Csak nem Ivády? :)
2013. aug. 25. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!