Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vannak akik szerint régi módi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak akik szerint régi módi dolog felvenni a férje nevét, szerintetek?

Figyelt kérdés

Én annak a híve vagyok hogy valami módon szeretném felvenni.

Előző esküvős kérdésemhez kaptam olyan válaszokat hogy az régi módi .

2013. aug. 25. 04:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
75%

6: "Szerintem meg pontosan az a szép a dologban, hogy házasságkötés után a vezetéknevünk is jelzi, hogy összetartozunk, egy család vagyunk."

Szerintem viszont az a jó, hogy már maguk a nők dönthetik el, hogy felveszik-e és milyen formában a férjük nevét. Aki meg nem akarja, annak meg nem kell. Mi a szívünkben tartozunk össze, hogy más tudja-e, hogy házasok vagyunk, az cseppet sem érdekel. Nekem ez nem számít.

"Én pl. büszkén fogom viselni a vőlegényem nevét..."

Hajrá. :-)

2013. aug. 25. 08:29
 12/37 anonim ***** válasza:
79%
Én két esetről tudok velem egykorúaknál, hogy felvették teljesen a férjük nevét, vagy a férjük ragaszkodott hozzá. Mindkettő uralkodni akart a nőn, és végül mégis ő hagyta el és csalta meg a feleségét. Úgyhogy ez lehet árulkodó jel is...
2013. aug. 25. 08:31
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szeptemberben lesz esküvő, én né szerettem volna lenni, de a vőlegényem lebeszélt róla mert ő nem szereretné. Aztán amikor bementünk a polgármesteri hivatalba, ott döntöttünk helyben és ahogy az anyakönyvezető meghallotta hogy né lennék, még ő mondta hogy az milyen régimódi már. :D Pedig nem egy mai csirke volt.. Engem nem érdekelt volna ha bárki is régi módinak tartja. Nem ezért vetettem el.
2013. aug. 25. 08:34
 14/37 anonim ***** válasza:
29%
11-es mi a franc bajod van? Miért kell gúnyolódni, jobban érzed magad?
2013. aug. 25. 08:36
 15/37 anonim ***** válasza:
86%

Tudod miután sznob feministának lettünk titulálva egy kommentben (akik nem vesszük fel a férjünk nevét), nem hiszem, hogy nagyon finomkodnom kéne.

Vedd fel a férjed nevét, én elfogadom, csak nem kéne másolat leszólni, minősíteni.

2013. aug. 25. 08:38
 16/37 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam hogy ennyi válasz fog érkezni már korán reggel. :) Köszönöm !

Szerintem is , ezzel a névváltoztatással még egy kicsike plussz hogy az összetartozásunkat megpecsételjük.

Olvastam hogy valakinél az anyakönyvezető lebeszélte a -né ragozásról ? (ilyet se hallottam még,hogy lebeszéljék)

Mostanság divat az első kezdőbetű majd kötőjeles változat : X-né Minta Andrea . ( ezen gondolkodom még,mert nekem meg ez olyan furi)

2013. aug. 25. 09:17
 17/37 anonim ***** válasza:

10:

Kitka

:)

2013. aug. 25. 09:37
 18/37 Sandol ***** válasza:
48%

Szerintem sem régimódi.Nekünk jövőre lesz az esküvőnk és a menyasszonyom úgy döntött, hogy felveszi az én vezetéknevem a -né toldalékkal és utána az ő teljes neve. Pl. Kissné Nagy Andrea. Szerintem ez így teljesen jó. Én amit nem értek, az az, amikor felveszik a férj vezetéknevét -né nélkül. Pl. Kiss Andrea. Ez olyan, mintha a testvérem lenne. Ebből nem derül ki, hogy házas. Kb. ugyanaz, mintha megtartaná a leánykori nevét.

De ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. :-)

Egyébként meg sok boldogságot!

2013. aug. 25. 09:54
 19/37 anonim ***** válasza:
83%
Én 8 évvel ezelőtt (akkor 25 éves voltam) felvettem teljesen a férjem nevét. Ez csak az én döntésem volt, a férjem rámbízta. Nekem akkor így tetszett. Egyébként nem vagyok elnyomott a kapcsolatban, nem változott ettől a személyiségem, egyszerűen jó érzés volt így kimondani a nevem. DE! Most készülök megváltoztatni. Az elmúlt 8 évben nagyon sok kellemetlenséget okozott, hogy nem derül ki a keresztnevem. Nem is szoktam már a hivatalos nevemen bemutatkozni. Másoknál is látom, hogy az ilyen asszonynevek esetében jönnek pl. a kollégák, hogy nem tudja-e valaki, hogy mi a keresztneve egy-egy kolléganőnek és a legtöbbször senki nem tudja. Gondolom az én keresztnevemmel és megszólításommal is sokszor bajban vannak. Úgyhogy én most változtatok egy olyan verzióra, amiben benne lesz a keresztnevem is.
2013. aug. 25. 10:08
 20/37 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó!

Ez elég mondvacsinált indok, amiről írsz...

Én is úgy fogom felvenni a nevem, ahogy régen Te, de eszembe sem jutna egy munkahelyen Kovács Zoltánné formában bemutatkozni...

Szerintem teljesen egyszerű, csak annyit kell hozzátenni, hogy Kovács Zoltánné, Éva vagyok. Vagy Kovácsné Éva. Úgyhogy ez nem lehet probléma. Az orvosnál, ahol beadod a személyidet és az alapján hívnak be, ott meg nem számít, hogy hívnak.

Egyébként nekem ez a névfelvétel olyan, hogy már a csapból is a kötőjel folyik, így nekem pl. eszembe sem jutna. Nem szeretem a lerágott csontot. Viszont a Kovács Zoltánné eredeti, mivel már nem szokás.

Nekem ez volt a fő indok. Ez olyan nálam, mint a pár éve kitört retro mánia. :)

25N

2013. aug. 25. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!