Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak akik szerint régi módi dolog felvenni a férje nevét, szerintetek?
Én annak a híve vagyok hogy valami módon szeretném felvenni.
Előző esküvős kérdésemhez kaptam olyan válaszokat hogy az régi módi .
En eleg keson mentem ferjhez lehet ezert
idegenkedtem attol hogy ugy hivjanak mint az anyost hogy a ferjem kinevetett es megkerdezte otthon hivjon e Zoltanenek?
Azt mondta ne gondolkodjak ha szeretem es megszoktam a sajat nevem ill mindenkit igy ismer akkor maradjon a nevem amit o is szeret es tisztel.
Nagyon buszke ram hogy sajat nevem megtartottam hangoztatja az o felesege egy buszke onnalo komoly no aki nem enged az elveibol.
Praktikussan sem volt kedvem iratokat nevjegykartyat weboldalt stb cserelni.
Cikinek ereztem volna magyarazkodni ,,most mar igy hivank,,
Kulfoldon elunk itt majdnem minden no kotojelessen veszi fel kb igy E.S.Nagy-Kis
De hivatalossan mindenhol csak szuletesi nevre adnak ki diplomat ill fontos dolgokat.
A ferj neve a szemelyi kartya hatoldalan apro betukkel van eldugva feljegyezve.
Szerintem a a praktikus resze a legdontobb koltsegek felesleges intezkedesek stb
Mi tudjuk hogy osszetartozunk a kulvilag meg nem erdekel.
A ferfi nem mutatja nevevel hogy nos ezt senki nem varja el tole
33-as, nem tartotta meg, csak halála után a lánykori nevét írták rá, mert az evidens, hogy Kis József mellett Kis Józsefné nyugszik, és úgyis tudta mindenki, hogy életében így hívták az asszonyt.
Amúgy igen, szerintem is régimódi, de honnan veszitek, hogy a "régimódi" egy negatív jelző? Ez csak annyit jelent, hogy régi szokás szerint való. Ha úgy lett volna feltéve a kérdés, hogy maradi, akkor megérteném a tiltakozást.
Azért régimódi, mert felemás. Más mércével méri a nőt, mint a férfit. A férfi miért nem akarja kifejezni az összetartozását?
Te jobban szereted őt, mint ő téged? Ezen elgondolkodhatnának a büszke XY-nék!
Nem mégis a "révbe érkezettek" nyugalmát akarják világgá kürtölni? Vagy a férjük nevével dicsekedni, mint a Dr. Kovács Jánosnék?
Nekem erről mindig József Attila jut eszembe:
"Ha nem leszel ma enyém, majd leszel te másé,
vigyázz, belőled is lehet N. Pálné, X. Tamásné..."
Én mindenképpen felveszem majd. Mivel a "né"-s megoldást öregesnek tartom, a saját vezetéknevemet, meg túl szépnek h elhagyjam ezért kotőjellel fogom felvenni a férjem vezetéknevét.
Jut is marad is😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!