Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vannak akik szerint régi módi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak akik szerint régi módi dolog felvenni a férje nevét, szerintetek?

Figyelt kérdés

Én annak a híve vagyok hogy valami módon szeretném felvenni.

Előző esküvős kérdésemhez kaptam olyan válaszokat hogy az régi módi .

2013. aug. 25. 04:07
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
54%

20-as eddig a x yné folyt a csapból....

Szeribtem nem ezen múlik, hanem azon, hogy hogy tetszik neked.

Én is sajnálom, hogy ez lett a trend, mert nem szeretek birkaként menni a nyáj után...de rájöttem, hogy ez nem változtat azon, hogy nekem hogy tetszik...

2013. aug. 25. 10:22
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég mentem férjhez. Amikor gondolkodtam a neveken, a férjem kijelentette, hogyha "né-s" formátumba akarom felvenni a nevét el sem vesz, mert idézem: "nem vagyok öreg nyanya". Szóval a né-s verziók eleve kiestek :D Végül kötőjellel vettem fel a nevét, mert jól hangzott a kettő együtt :) Egyébként még mindig a né-s felvételből van a legtöbb, hiába említik divatozásnak a kötőjelet. Anyósom anno (vagy 35 éve) maradt a lánykori nevén, akkor még nagyon megbotránkoztak rajta az emberek. Ő volt az, aki a legnagyobb mellszélességgel támogatott volna abban is, ha maradni akartam volna a lánynevemen :) Felmerült még a vezetéknév csere, de a sógorom kislányát is majdnem így hívják (én Dorottya, ő Dóra), ezért azt nem akartam.

Szerintem tedd azt, ami a legjobban tetszik, neked kell viseled!

2013. aug. 25. 10:46
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az, akit az anyakönyvezető "beszélt le", de nem lebeszélt csak azt mondta hogy milyen régimódi és hogy egy fiatalhoz (ez lennék én), nem is illik. A vőlegényem aki lebeszélt mert nem szeretné ha az anyukáját és engem ugyanúgy hívnának. :D
2013. aug. 25. 10:47
 24/37 anonim ***** válasza:
87%

nálunk a cégnél vannak idősebb hölgyek, akik X Yné verzióban vették fel anno a férjük nevét, gondolom az akkori divat miatt. ennek ellenére X Zsuzsaként mutatkoznak be. ha nincs jelenléti ív, akkor sosem tudom meg, h mi a férjük keresztneve, a lánykori vezetéknevüket max akkor fogom megtudni, ha rákérdezek. :)

ismerek huszonéves nőket, akik Y Xné verzióban vették fel a férjük nevét, sőt, egy 17 éves csajt is ismertem, aki véletlenül esett teherbe, a nagykorúsítás miatt ugye férjhez ment, és teljesen felvette a férje nevét. én kérek elnézést, de sztem marha röhejes, mikor a 20 éves lány pl. Nagy Istvánnéként mutatkozik be. semmi másról nem szól az egész, minthogy a külvilág felé menőzzön, hogy ő már bizony férjes asszony.

személy szerint semmilyen formában nem venném fel más nevét, még akkor sem, ha neadjisten férjhez mennék. van sajátom, igaz rajtam kívül max a közeli ismerőseim tudják helyesen leírni, viszont ezt szoktam meg, nem hinném, h egyik nap még X Katalin néven mutatkozok be, másnap meg hirtelen Y Katalin leszek.

2013. aug. 25. 10:53
 25/37 anonim ***** válasza:
86%
A férjem közölte, hogy nem vehetem fel a nevét, mert én XY vagyok, nem pedig Zné XY vagy ZXY vagy Z-XY. Persze nem is akartam. Különleges, történelmi családnevem van. A gyerekeink az ő nevét kapták, ez nekem kellően kifejezi az összetartozást. Csomószor így is csak Z anyuka vagyok:-)
2013. aug. 25. 11:36
 26/37 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem nem feltétlenül régimódi, amúgy meg ha az, akkor mi van? Én szeretem a hagyományokat, és né szeretnék lenni.

Viszont az elég keményen hangzik, hogy a leendő férj közli, hogy ne legyen a menyasszony né, mert akkor el sem veszi.. Már nem azért, de milyen jogon szól bele? Nem neki kell viselnie. Ugyanígy ne erőltesse azt se, hogy felvegyék a nevét, de szerintem legalább annyira erőszakos a másik oldal is.. Én megmondanám, hogy ha ennyi szabadságot nem képes nekem adni, hogy magam válasszam meg az asszonynevem és már egyből nyanyának titulál, ha -né leszek, akkor nem érett a házasságra és nem is megyek hozzá...

Kérdező, szerintem vedd fel nyugodtan a férjed nevét. Az én környezetemben van példa mindegyik verzióra a fiatalabb házasok között is, szóval semmi nem ciki.

2013. aug. 25. 12:00
 27/37 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, én voltam az, aki leírta, hogy a férje "el sem venné", ha né akarna lenni.

Az írásban az a rossz, hogy nem lehet érzékelni a hangsúlyt :) A férjem tipikusan olyan férfi, aki ha akarna se tudna embereket "birtokolni", az erőszakosság pedig hihetetlen távol áll tőle, ez sajnos inkább rám jellemző :) Szeretünk hülyéskedni, pontosan tudta, hogy eszemben sincs né-sen felvenni a nevét, nekem sem tetszik, így amikor viccelődve felvetettem, hogy így veszem fel, ő viccelődve megjegyezte ezt a nyanyás megjegyzést, nem volt benne semmi sértő :) Fiatalon házasodtunk, mindketten a húszas éveink elején, sokan elcsodálkoztak, hogy miért ilyen fiatalon, sőt, sok menyasszonyi szalonból kiküldtek, hogy ne szórakozzak velük, úgysem házasodom (mindenhol gimisnek néztek), így nagyon sokat poénkodtunk a korunkon :) Volt már birtokló párom, soha többet...

Egyébként érdekes, mert egy velem egykorú barátnőm is nemsokára férjhez megy, ő teljesen fel fogja venni a férje nevét (X Yné), szóval mindenkinek más tetszik. Ő kis faluról származik, ott nagy hagyománya van ennek a formának. Csak az zavarja kicsit, hogy így ugyanúgy fogják hívni, mint az anyósát...

2013. aug. 25. 12:22
 28/37 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek a magánügye.

Az ilyenektől viszont kiakadok mindkét oldalon, akik "büszkék" rá, hogy felvették a férjük nevét, meg akik szerint "mekkora szolgaság" felvenni. Hagyjuk már! Mindenkinek máshogy tetszik és mindenkinek más az oka rá. Miért kell a másik életében turkálni egy ilyen piti, jelentéktelen dolog miatt?

Én nem veszem fel a férjem nevét, de ettől függetlenül nem érdekel hogy ki veszi fel a sajátjáét...

2013. aug. 25. 13:35
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

"Én amit nem értek, az az, amikor felveszik a férj vezetéknevét -né nélkül. Pl. Kiss Andrea."

Igen, ez szörnyű, szinte mindenki testvérnek hiszi a Beckham házaspárt is.

-.-

Aki ismer titeket, az tudja, hogy nem tesók vagytok, aki nem, az a neveteket sem tudja, akinek meg bemutatod, ahhoz hozzáteszed, hogy "ő a feleségem, Kiss Andrea".

2013. aug. 25. 13:37
 30/37 Nagy Banyapók ***** válasza:
100%

Vajon külföldön miért nem zavar senkit, ha a feleség csak a férje családnevét veszi fel?

Mindenki magánügye, hogy miként veszi vagy nem veszi fel a férje nevét. Mondjuk azt én sem értem, hogy huszonéves nők miért veszik fel X Ynéként a férjük nevét, de mindenkinek lelke rajta.

2013. aug. 25. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!