Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Az apám megzsarolt,ha nem a templomban lesz az esküvő,hanem az étterem kertjében,akkor nem jön el? Hogyan mondhat egy apa ilyet? Jah és Ő tartja magát vallásos embernek... Nagyon kiakadtam. De félek,ha nemet mondok neki tényleg nem jön el vagy ha eljön tönkretesz a nagy napunkat. De az miért jó neki,hogy csak kényszerből döntök így? Látszik,hofy az Őt nem érdekli mi mit szeretnénk. Egyébként segít az esküvői költségekben,de hogy lehet ilyen? Eléggé bánt,de nem tudok mit tenni,hiába beszéltem vele.
2014. febr. 5. 22:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy párom szülei is pont annyit adnak bele,amennyit apum"

Azt gondolom, hogy ha a nyámnyila csávódnak jó nagy farka lenne, akkor virítaná a lóvét, meg mondjuk te is kitehetnéd a felét, mert eléggé gáz anyátok pénzéből lagzizni, pláne, hogy még kabaréztok is.

Hagyjátok a fenébe az egészet, nem való még ilyen komoly dolog nektek...

2014. febr. 6. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyházi esküvő a templomban, polgári meg az étterem kertjében? Nem megoldható?
2014. febr. 6. 13:42
 13/17 A kérdező kommentje:

Polgári egy héttel előtte lesz.

Az a helyzet, hogy én nem ellenkeztem vele, hanem Ő hívott fel kiakadva, hogy mi az, hogy nem a templomba akarjuk tartani. Erre én: Azért, mert vidéken lesz a szertartás előtt a fotózás és akkor meg megint fel kellene jönni Pestre a templomi miatt, hogy aztán lemenjünk vidékre a lagzira. Szóval nyáron lesz és egész nap csak rohangálhatunk feleslegesen és ezért egyszerűbb lett volna, ha lenn lenne az egész. És Ő ezt nem értette meg sajnos és persze közölte, ha nem a templomban lesz, akkor nem jön el. Szóval baromira nem érdekli mi mit szeretnénk, meg azt, hogy logikus indokokat adtam neki. Erre csak azt mondom, hogy a saját önzősége, ha ezt nem érti meg és nem fogadja el. Nyilván igaza van abban, ha ad pénzt az esküvőbe, akkor van joga beleszólni, de akkor ennyi erővel a párom szülei is beleszólhatnának, de Ők ezt nem teszik, mivel azt mondják ez a mi esküvőnk lesz, legyen úgy, ahogy mi szeretnénk. De a költségek harmadolva vannak (1/3-ot apum fizeti, 1/3-ot párom szülei és 1/3-ot mi).

2014. febr. 6. 14:00
 14/17 A kérdező kommentje:
Szóval csak annyi, ha szépen azt mondta volna a templomban legyen, akkor persze megértettem volna, de így, hogy számon kért és megzsarolt így elég rosszul esik a dolog.
2014. febr. 6. 14:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát mondd meg neki ezt:)
2014. febr. 6. 15:44
 16/17 anonim ***** válasza:

Köztes megoldás: ott vidéken, ahol lesz, nincs egy templom, ahol megtarthatnátok? Vagy ragaszkodik egy konkrét templomhoz?

Nem tudnád neki higgadtan és kedvesen elmondani, hogy nem véletlen lesz egyházi szertartásotok, hanem azért, mert fontosnak tartjátok, és nem a templom, az épített istenháza a lényeg, hanem a tartalom, ami megtörténik? Azt írod, vallásosnak tartja magát. Akkor fejtsd ki, hogy Isten mindenhol ugyanúgy jelen van, nem áldja meg erősebben azt az esküvőt, amit a templomban tartanak, mint azt, amit a szabad ég alatt, ugyanúgy szeret és ugyanolyan erővel áld. A pap ugyanazt a szöveget mondja el, Ti pedig ugyanolyan szeretettel vagytok jelen. És jelen esetben nem halálosan fáradtan az egész napi rohangálás miatt a melegben, úgyhogy talán még fogtok tudni figyelni is az egész szertartásra, a szövegre stb. Amúgy milyen vallás szerint? Mert ha gondolod, hogy kifejtenéd neki így, akkor konkrét vallás alapján tudok még indokokat írni. (teológus vagyok)

2014. febr. 7. 08:29
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm, amiket írtál.

Én higgadtan próbáltam neki elmondani az érveimet, amit sajnos nem értett meg és végig csak tiltakozott. Szerintem reménytelen. Nagyon nem akarja megérteni, hogy nekünk ez lenne a fontos. Érveltem azzal, hogy mindegy, hogy helyileg hol van, mert úgyis magán a beszéden van a lényeg. De ezt sem értette meg.

Valószínűleg a templomban lesz, így emiatt a fotózás is jól megkavarodik, de majd csak megoldjuk valahogy. Sajnos abszolút nem rugalmas a felfogása, csak azt nem tudom, hogy neki miért jó, ha csak azért tartom a templomban, mert rám erőszakolja és nem a saját döntésem volt...

Meg szerintem, ha valaki igazán vallásos nem zsarolja meg ilyennel a gyerekét, hogy nem jön el. Szóval ez a legszomorúbb számomra.

2014. febr. 7. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!