Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön élőként mire van szükségem a házasságkötéshez?
Figyelt kérdés
Párommal külföldön élünk évek óta. Nekem nincs magyarországi lakcímem, igaz, van lakcímkártyám, amin csak az szerepel, hogy külföldi címem van. Elég ez a házassági szándék bejelentéséhez vagy esetleg kérhetnek még valamit, amivel ténylegesen igazolnom kell hogy hol lakom?2014. jan. 31. 21:36
1/4 anonim válasza:
Nem csak a lakcíme kell. Hanem a születési anyakönyvi kivonat az adott ország nyelvére hivatalosan lefordítatva, apostil pecséttel ellátva. Ezenkívül egy tanúsítvány, hogy a Magyar törvény szerint nincs akadálya a külföldön történő házasságkötésnek. Habár ha párod is magyar ez nem biztos, hogy kell.
2/4 anonim válasza:
Szia! Én Magyarországon élek, de a párom eredetileg külföldi, és az ő városában lesz az esküvő.
Születési anyakönyvi kivonat kellett otthonról, illetve olyan papír, amit külföldi házasságkötés céljára van kiadva ( ezt így is kell kérni ) és azt írják benne, hogy nem vagy még házas.
Pontosan nem tudom ezt honnan kell kérni,mert anyukám intéznte
3/4 anonim válasza:
Regi a kerdes, de hatha valaszol az elso... Nem tudod, hogy azt a tanusitvanyt ki adja ki, hogy a magyar torvenyek szerint valaki kothet hazassagot? mert en kulfoldon elek es emiatt nem tudtunk evek ota osszehazasodni, emrt akonzulatus nem adott ilyen igazolas!!!!azt mondta ilyen nincs es nem ahat.
4/4 anonim válasza:
Most talaltam meg, bocsi az offert, hogy a draga konzul ur miatt nem tudtunk osszehazasodni, aki azt allitotta, nincs ilyen papir... de jo..... megerdemelne, h kiirjam a nevet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!