Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Külföldön élőként mire van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön élőként mire van szükségem a házasságkötéshez?

Figyelt kérdés
Párommal külföldön élünk évek óta. Nekem nincs magyarországi lakcímem, igaz, van lakcímkártyám, amin csak az szerepel, hogy külföldi címem van. Elég ez a házassági szándék bejelentéséhez vagy esetleg kérhetnek még valamit, amivel ténylegesen igazolnom kell hogy hol lakom?
2014. jan. 31. 21:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem csak a lakcíme kell. Hanem a születési anyakönyvi kivonat az adott ország nyelvére hivatalosan lefordítatva, apostil pecséttel ellátva. Ezenkívül egy tanúsítvány, hogy a Magyar törvény szerint nincs akadálya a külföldön történő házasságkötésnek. Habár ha párod is magyar ez nem biztos, hogy kell.
2014. febr. 1. 06:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én Magyarországon élek, de a párom eredetileg külföldi, és az ő városában lesz az esküvő.

Születési anyakönyvi kivonat kellett otthonról, illetve olyan papír, amit külföldi házasságkötés céljára van kiadva ( ezt így is kell kérni ) és azt írják benne, hogy nem vagy még házas.

Pontosan nem tudom ezt honnan kell kérni,mert anyukám intéznte

2014. ápr. 9. 17:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Regi a kerdes, de hatha valaszol az elso... Nem tudod, hogy azt a tanusitvanyt ki adja ki, hogy a magyar torvenyek szerint valaki kothet hazassagot? mert en kulfoldon elek es emiatt nem tudtunk evek ota osszehazasodni, emrt akonzulatus nem adott ilyen igazolas!!!!azt mondta ilyen nincs es nem ahat.
2015. febr. 23. 11:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Most talaltam meg, bocsi az offert, hogy a draga konzul ur miatt nem tudtunk osszehazasodni, aki azt allitotta, nincs ilyen papir... de jo..... megerdemelne, h kiirjam a nevet
2015. febr. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!