Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Népies, magyaros jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Libamáj kérdése:

Népies, magyaros jellegű esküvőt tervezünk a párommal. Kinéztem néhány ruhát, nektek hogy tetszik, melyik a legszebb? Nekem az 1. az ami eddig leginkább tetszik.

Figyelt kérdés

1.

[link]

[link]

[link]

2. [link]

[link]

3. [link]

[link]

4. [link]

2014. jan. 29. 14:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nekem is az első és a harmadik tetszik a legjobban, a legkevésbé pedig a második.
2014. jan. 29. 15:43
 12/25 anonim ***** válasza:
első
2014. jan. 29. 16:02
 13/25 anonim ***** válasza:
Mind csodaszép, de talán a 3. tetszik a legjobban, mert nagyon szép az ujja és én rajongok az ilyen hosszú ujjú ruhákért.
2014. jan. 29. 17:46
 14/25 anonim ***** válasza:
68%

Ezt már harmadszorra kérdezed meg.

Figyelj, ezzekkel a ruhákkal az a baj, amit már 20x leírtunk korábban. KISPÓROLTÁK AZ ANYAGOT BELŐLÜK! Átüt az abroncs! Egy tisztességes alsószoknyát lusta voltak alá varrni!

Tudom, hogy nehéz ilyen stílusú ruhákat találni, de a helyedben inkább egy jó varrónővel, igényes kialakítással varratnék hasonló ruhát, amiben nem spóroltok az anyaggal, és nem utolsósorban, kicsit modernebb formát öltenek a vonalak. Ugyanis ezek a fűzős felsők egytől egyig a '80-as évek végén, esetleg a '90-es évek elején készültek, iszonyat rég óta nem gyártanak sehol ilyen fazonokat, mert egyszerűen nem divat már, és nem is csinál jó alakot. Ma már szinte csak és kizárólag jelmezekhez használnak ilyen felsőket.

2014. jan. 29. 18:52
 15/25 A kérdező kommentje:
Életem második kérdését tettem fel erre az oldalra, az elsőt úgy kb 2 évvel ezelőtt, tehát nem én kérdeztem hasonlót sem! Szerintem nincs kispórolva az anyag, igazából nekem a régebbi stílusú ruhák tetszenek, azok amelyek a mai divatok, mint pl ez az váll nélküli mánia nagyon nem az én világom. Nem is áll jól, és nem is bírom elviselni, húzgálnám fel egész este. Igazából olyan ruhát szeretnék, amely fehér ugyan, de a zsinórozás rajta piros vagy bordó,ilyet sehol nem találtam eddig még. Lehet az lesz, hogy keresek egy visszafogott egyszerű fehér menyasszonyi ruhát, és a zsinórozást rávarratom olyan szakemberrel, aki ehhez ért. Nekem tetszenek a fűzős két részes fazonok, szerintem ha 80-as években jól állt az emberen, a mai nőkön mért ne állna jól? :)
2014. jan. 29. 19:22
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintem nincs kispórolva az anyag"

Ez sajnos nem szerinted-szerintem kérdése. Ahol átüt ilyen durván az abroncs, ott maximum egy vékony alsószoknya van, tehát nagyon spóroltak az anyaggal. Egy tisztességes ruhánál nem üthet át az abroncs vonala, ilyenért nem érdemes pénzt adni! Ezt bármely szakmabeli meg fogja neked mondani.

"mint pl ez az váll nélküli mánia nagyon nem az én világom. Nem is áll jól, és nem is bírom elviselni, húzgálnám fel egész este"

A modernebb alatt nem feltétlen a váll nélkülit értettem, főleg hogy manapság egyre divatosabb már a pántos, ujjas ruha is - hanem egyszerűen azt, hogy ezek a viktoriánus fűzők formáját utánzó, ám normál merevítést hiányoló "fűzős" felsők egyszerűen iszonyatosan elavultak, valóban 20-30 éve nem alkalmazzák őket, mert tipikus jellegzetességük, hogy a gyenge merevítésnek és előnytelen szabásvonalnak köszönhetően elállnak és gyűrődnek, legfőképp mellben - a tipikus '90-es évek kinézetet kölcsönözve a ruhának. Lásd pl. 3. ruha, ahol a közeli képen nagyon jól látszik ez a probléma.

Na lényeg ami a lényeg, ha a pántos megoldásokat keresed, még mindig vannak ennél újabb, szebb megoldások, pl.:

[link]

[link]

Én probléma nélkül el tudok képzelni rajtuk egy stilizált, de ízlésesen visszafogott magyaros zsinórozást, illeszkedhet egy modernebb ruhához is.

Valahogy úgy, mint itt pl. a felsőrész mintázata (nem a ruha stílusát linkelem, csak a mintázatát, ahogy keveredik a fazon a régies szimbólumokkal, a kivitelezést):

[link]

Mindenféle túldíszített csipke, műanyagkötényke és habos-babos fodorujj nélkül.

"Igazából olyan ruhát szeretnék, amely fehér ugyan, de a zsinórozás rajta piros vagy bordó,ilyet sehol nem találtam eddig még."

Egyéni varratással minden megoldható, tényleg csak ajánlani tudom.

"Nekem tetszenek a fűzős két részes fazonok, szerintem ha 80-as években jól állt az emberen, a mai nőkön mért ne állna jól? :)"

Nem áll jól akkoriban sem.

A varrás tudománya azóta fényéveket fejlődött, nem igazán érdemes erre vesztegetni az időnket. Azóta már majdhogynem alapjaiban újraírták a szabás-varrás szabályait.

2014. jan. 29. 20:22
 17/25 anonim ***** válasza:
87%
3. tetszik a legjobban ezek közül.
2014. jan. 29. 20:38
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Természetesen nézelődök most még nagyon, minden fele, ötleteket gyűjtök. Nem nagyon van jó varró ismerősöm, varrodákat meg még nem jártam körbe a környékemen. Próbálom első körben a legmegfelelőbb kinézetű ruhát megtalálni, amire azt mondom, hogy na igen, ezt megvarratom magamnak piros zsinórral. Azt sem bánom, ha nem kell merevítőt használnom, mert ezzel csak az a bajom, ha mellém áll a párom, vagy táncolok, és hozzá érnek, eléggé eláll majd. Annyira nehéz ügy ez! :(
2014. jan. 29. 20:55
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem a 2. tetszik :)
2014. jan. 30. 14:32
 20/25 anonim ***** válasza:
3., de csak az lesz igazan jo, amelyikben te jol erzed magad:)
2014. jan. 31. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!