Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezüstgyűrűvel eljegyezni valakit olyan, mintha az Asia Centerbe vinnéd vacsorázni? Miért nem lehet ezüst karikagyűrűm?
1 éve volt az eljegyzésünk, egy cirkónai köves ezüst gyűrűt kaptam. Most fogjuk megvenni a karikagyűrűket. A párom festő, mivel ő úgyis csak ritkán hordaná ezüst karikagyűrűt veszünk neki. De ragaszkodik ahhoz, hogy nekem arany legyen. Nem áll olyan jól anyagilag, hogy egy 50 ezres gyűrűt vegyen. De ahogy ismerem összespórolná rá a pénzt. Inkább nem enne. Mindenki a környezetemben azt mondja, hogy igenis arany gyűrű kell, és úgy néznek rám mint egy ufóra, amikor azt mondom hogy márpedig én egy ezüst gyűrűnek sokkal jobban örülnék.
Pont az előbb olvastam ezeket itt az oldalon:
"Egy eljegyzési gyűrűnek már azt is illik megmutatnia, hogy a választott nőt nagyra értékeled, és szándékaid komolyságát csak komoly gyűrű támaszthatja alá. (A férfi egyhavi jövedelmének megfelelő árú.)"
"Ezüstgyűrűvel eljegyezni valakit olyan, mintha az Asia Centerbe vinnéd vacsorázni."
Tényleg velem van a gond? Most azért várjunk még több hónapig, meg azért spóroljon egy csomót, hogy tudjon nekem venni egy aranygyűrűt, mert ezt így illik?
Nekem rengeteg ezüst gyűrűm van és megtanultam az idő során vigyázni rájuk, de igen, pl. álmomban sem gondoltam volna, hogy azzal, hogy a fürdőben teszem le minden este, előbb utóbb úgy megfeketedik, hogy nem ismerek rá a gyűrűmre. Avagy az egyiket egyszer a zsebembe tettem télen valamiért, elfelejtettem, sokat kerestem, de nem találtam. Következő télen került elő szintén felismerhetetlenül feketén a zsebemből. Egyik sem lett már soha olyan szép, mint előtte, pedig ékszerész pucolta meg nekem. A házi praktikák semmit nem értek.
A fülbevalóimat is rendszeresen feketítettem gyógyfürdőben, szóval nem mondom, hogy nem időt álló, de nagyon kell ahhoz vigyázni rá, hogy az legyen. Ha csak alkalmakkor viseli az ember és megfelelő helyen tartja, persze hogy szép marad, de azért egy karikagyűrű szerintem azért karikagyűrű, hogy hordjuk, de ahány ház annyi szokás.
Ha nem futja majd nekünk sem aranyra (bőven elképzelhető sajnos), mi valószínű valamilyen más anyagot fogunk választani, ami szintén nagyon olcsó, de kevesebb figyelmet igényel, mint az ezüst.
Minden egyéb kifogás az ezüst ellen szerintem abszolút megalapozatlan, senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen gyűrűtök van. Ha nekünk arany gyűrűnk lesz is fehérarany lesz, mert a sárgát nem szeretem és nem is hordom. Akkor meg simán ráfoghatnád már te is az ezüstre, hogy fehérarany, senkinek semmi köze hozzá.
Azt még azért hozzátenném, hogy számomra a karikagyűrűk egységet jelölnek! Az oké, ha pl. a nőében van kő, a férfiéban nincs, ennyi különbség belefér, de nekem anyagában nem férne bele, hogy az egyik ilyen legyen a másik olyan. Az már számomra nem teljesen alkotna egy párt. Nem véletlenül nem is lehet ilyet párban kapni. Inkább akkor legyen mindkettő olcsó, de egyforma (és időtálló). Ellenben ebben is ahány ház annyi szokás, de ez az én páromnál jó érv lenne arra, hogy nekem ne legyen más anyagú gyűrűm, azt tudom. Próbáld meg, hátha... :)
Soha nem hordtam karikagyűrűt, a hideg is kiráz tőle. Abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán volt, de talán igen. Anyagi szempont nem játszott. Adtam ajándékba utána olyan gyűrűt is a feleségemnek, ami sokkal drágább volt, mint egy átlag karikagyűrű.
Mindezek mellett is azt mondom, ha a párod nagyon azt akarja hogy aranyat adhasson neked, akkor fogadd el örömmel, és légy büszke rá, hogy olyat kapsz, amiért áldozatot hozott.
43f
Végiggondoltam az ismerősi körömet és magamat: nincs gyűrűnk, mert a férjem nem visel el magán ékszert, én meg felesleges kiadásnak tartottam "csak úgy, csak nekem" egy darabot venni.
A főnököm, aki havonta több milliós fizetéssel rendelkezik, acélgyűrűt hord, gondolom a feleségén ugyanez van.
Másrészt:
- ródiumbevonattal az ezüstgyűrű időtálló, van ródiumozott ezüst nyakláncom, 5 éve ugyanúgy néz ki, mióta kaptam
- tényleg nem túl bölcs dolog a külvilág felé érzett megfelelési kényszer miatt tenni bármi olyat, ami egyébként maximálisan kettőtök dolga
"Miért nem lehet ezüst karikagyűrűm?"
Miért?
Nem lehet?
ÉN 3 ezüst karikát kaptam, egyet eldobtam, egyet a párom bedobott a kályhába, miután levettem, egyet eladtam. Nem véletlenül! Engem ez nagyon sért!
De neked attól még lehet ezüst gyűrűd, anyukámnak is az volt, mikor másodjára házasodott.
És nem is az zavart, hogy ezüst, hanem hogy tudtam 'ennyit is érek neki'. Ha te tudod, hogy fontos vagy számára, és szereted az ezüstöt, nyugodtan legyen ezüst gyűrűd.
Nekünk is ezüst az eljegyzési gyűrűnk. Baromira nem érdekel ki mit gondol róla.
Minek vegyél egy arany gyűrűt amit aztán 1-2 év múlva úgyis lecserélsz a véglegesre?
az ezüst az gagyi, az arany snassz,
mi van a fehér arannyal? :D
" Az ezüst jegygyűrűnek az prolis" - na, egy ilyen megállapítás után biztos, hogy azt vennék:)
Kérdező, természetesen nyugodtan lehet ezüst karikagyűrűd, senki másnak semmi köze hozzá, hogy ti milyen karikagyűrűt viseltek...
Az itt többek által írt megfeketedésről meg annyit, hogy fel kell forralni egy kis edényben aszkorbinsavval (C vitamin:) az képes visszaredukálni az ezüst-oxidot fémezüstté, és a gyűrű olyan lesz, mint új korában. (ezért nem árt kémia órán figyelni, ott is elmondják, hogy a C vitamin adja az ezüsttükör-reakciót, magyarul képes az ezüstvegyületek redukciójára:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!