Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te mit csinálnál másképp?
Ami másoknál volt, baki hiba, vagy nevezzük ahogy akarjuk
Legyen ültetés.. Borzasztó, ami akkor megy, ha nincs , itt 1 hely maradki ott 2 közben a kinek nem jutott hely 3-an vannak ..stb
Figyeljetek, hogy a szolgáltatók illően legyenek öltözve..
Bnőm esküvőjén a zenész konkrétan egy narancssárga/zöld csíkos pikében volt egy kopott farmerben, mint egy falunapon..
Másik helyen a fotós a Hawai ingben, az elegáns vendégek közt..
Nálunk 1 felszolgaló nem volt rendesen öltözve...mérges is voltam... De nem volt azért akkora gáz...de nem tudott egy inget venni a főnök, hanem csak egy fekete reklám pólót, mint valami csehóban a pultos..de a színe miatt nem volt annyia gáz..a fotókon sem virít..
Nagy baki: 1,5 óra telik el a leves tálalása, és az utolso főétel lerakása közt.. Egy esküvőre nem beesik az ember, ogy ennyit kelljen várn az ételre..
Ennek az oka:
Nincs eleg tányér, evőeszköz, ezért elmossák közben, és úgy tálalnak fel..de a mosó kapacitása is lassú..
Vagy csak. . Nagyon amatőrök..
Ez megelőzhető....
Nem azt az ételt, vagy nem akkora adagot kapsz, amekkorát megbeszéltetek..
SZERZŐDÉS mindenek felett: a szerződést átírhatod. Ami mintát adnak a szolgáltatók, azok általában csak őt védik, vagy 1-2 alap dolog van az ügyfélre vonatkozóan is..
Igen is bele lehet írni a megbeszélteket.
Mi az amit vállallnak...
Pl a megfelelő öltözetet (nem, nem evidens... Sajnos, mint említettem) a menüt, a méretet..stb
Ha a sülteket visszatálaltatjátok a tálakról, ha a menü ezt tartalmazza:), akkor vissza se vigyék a konyhára, hanem szépn arra az asztalra készítsenek tiszta tálat, és ndezzék rá, űgy ki a konyhába...
Felszolgáltam... Nem véletlenül említem.
Fontos a fotós videős, zenész iszik-e alkoholt...
Ha nem vállalják, hogy nem, akkro fel se kérjétek, mert az azt jelenti 12. Berúgnak, mint a csacsi, amunkájukon meg is látszik...
Legyen menetrendetek, ki mikor hova megy...nem kell hozzá nagy esküvő, hogy ne lehessen követni...
Ismerősnél az utolső pillanatban jutott az eszébe a menyasszonynqk, hogy a virágokért senki sem ment el..
Stb..
Mst ennyi jutott eszembe
SOHA ne fizess előre, csak ha láttad amit kapsz. Akkor se, ha jó ismerős, vagy úgy ajánlják, hogy milyen korrekt. Nekünk a dekoros felejtette el a köszönőket, meg elírta a nevemet az ültetőn...ami egy kézzel írt papírdarab volt az igényes nyomtatott helyett... :(
NE intézz mást az esküvő napján. Apám autója volt a menyautó és az esküvő előtt 3 héttel elveszett a rendszáma. Az esküvő napján (pénteken volt) kellett menni a hivatalba...úgy volt, hogy visszajön értünk a fotózás után, de nem jött, mert a hivatalban volt. Másik vendéget hívtuk, hogy vigyen el A-B-be. De nekik kisebb a kocsijuk és alig fértem be a ruhával. :D
A ruhát a fotózás előtt igazítsátok tökéletesre!!Nekem felcsúszott az autóban és 1-2 képen, mire rájöttünk, hogy meg kell igazítani, furán áll...
HA hétköznap van az esküvő, a meghívóba írjátok bele mindenképpen! Egyik fontos barátnőm 2 héttel a nagy nap előtt írt, hogy PÉNTEK????????!!!!!!!! de szerencsére a szertartás előtt 20 perccel oda tudott érni.
Apámnak nem adtak szabit aznapra, így helyette a társa vitt minket mindenhova, de a fotózás közben már ő is szabad lett, így nem okozott gondot.
Amúgy nem tenném újra péntekre, de egy étteremmel így egyeztünk meg, mivel 22-en voltunk...szombatra nagy lagzit akartak ott...nem egyeznék bele, csak a péntek épp hónapfrdulónapra esett...
Inkább farmerbe mennék, de a fotóst a LEGJOBBAT kérném fel, akit csak lehet. Ha 200ezer, akkor annyi!Ezen semmit nem spórolnék. Nem lettek rosszak a képek, de ezen soha nem szabad spórolni.
Ami nem maradt ki nálunk sem és javaslom mindenkinek:
VIDEÓ LEGYEN!!!!! Nem kell profi, de legyen képileg megörökítve a nagy nap. Én is munkahelyemről kértem kölcsön a kis kézi kamerát és életem legjobb döntése volt! :)
25N
Utolsó, a videőról megoszlanak a velemények, én nagyon nem bánom, hogy nem kértünk videózást...már most a hányinger kerülget, hogy mégis volt aki kamerázott...
A hideg ráz, ha arra gondolok, hogy valaki látja, én sem fogom megnézni, mert mégjobban felhúzom magam(utálom a hangom , és a mozgó képeket alapból)
Azzal sincsen vajom, hogy másnak fontos!!!!
A fotósról egyezik a véleményünk!!!
Nem érdemes elolcsósítani... Ennyi erővel inkább ne legyen, vagy akárki tud fotózni..
Én is annak a híve vagyok, hogy legyen ültetési rend, kártyával. Nálunk nem volt, ennek következtében ahogy megérkeztek a vendégek, úgy foglaltak helyet. (a szórvány helyekről most ne is beszéljünk)Persze, drága férjem népes családja a főasztal körüli helyeket kapásból elfoglalták, úgyhogy a keresztapám, akik egyben a násznagyom volt, már csak az asztal végére ülhetett. Hogy még se legyen ennyire ciki a dolog, szüleim is oda ültek melléjük. Ebből sértődés volt.
Régebben azért tudták a rendet ültetőcédula nélkül is: a közeli és idősebb rokonok ültek a főasztalhoz legközelebb, korban, rangban távolabbiak távolabb, és az asztalvégen pedig a fiatalok, gyerekek. Az arány pedig megfelelt a menyasszony és a vőlegény rokonainak arányához. De ezek a tapintatlan tuskók mindezt már nem vették figyelembe.
Tehát: feltétlen ültetőcédula!!!:)
A fotóssal egyetértek. A miénk egy ismerős volt, éjfélre telehányta a szórakozóhelyet, úgy berúgott...
Én szerencsére megvásároltam a ruhát, másnak is mindig ezt javaslom! Az a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz, nem úgy vigyázol rá. Az enyémnek pl. leszakadt a csipke az alján a lagzi közepén, mert a férjem rálépett. Hugom elővett egy ollót, és levágta a fityegő csipkedarabot. :D Nem kaptam sírógörcsöt, hiszen az enyém, nem kell visszaadnom. Ha akarom, később megvarratom.
Ne a menyasszony tartsa kézben az egész napot! A vőfély nekem hatalmas segítség volt, de hugom, a koszilányom és anyukám is hatalmasat teljesített aznap.
Legyen nálad zsebkendő!A templomi szertartást végigszipogtam, mert nem volt nálam. Végül anyukám felállt, és a kezembe nyomott egy köteg zsepit, mikor mindenki megunta, hogy a menyasszony fél órája szipog.
Az apró bakik, hibák elkerülhetetlenek! Ezekkel együtt szép a nap, ettől lesz emlékezetes.
A legfontosabb: Ne stresszeld túl!!
#17: Ez egyszerű. Nekem (mivel fotósként gyakorlatilag én vagyok a legközelebb a párhoz aznap így én találkozom a legtöbb problémájukkal is először) mindig van a táskámban:
- ásványvíz
- müzliszelet
- szigszalag
- cellux
- horgászdamil
- biztostű
- szike
és néha olló is. Ezek bizony jól jöhetnek egy esküvőn. (Én meg gyúrni járok, hogy elbírjam a táskámat amibe a négy objektív, a két váz és számtalan kiegészítő mellé ezek is beférnek, de ez így szép. ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!