Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mostanában miért "ciki" ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában miért "ciki" ha valalki úgy veszi fel a nevét hogy "Né"? Pl. Horváthné Nagy Karolina

Figyelt kérdés

Férj Horvát Péter

menyasszonya Nagy Karolina

elég sok kérdésnél írják hogy az már régi és elavult..

sokan fel sem veszik már vagy csak simán a vezetéknevét..

1-2 év múlva lesz esküvőnk én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét viszont a sajátomat is megtartanám.

melyik a jobb a kötőjeles vagy az a forma ahogy leírtam??

nem úgy hívnak minket az csak egy példa

én szeretném ha tudnák férjnél vagyok azért tetszik a né-s változat

2013. szept. 26. 13:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Öntudatos Nők és buta férjeitek!

Nem azért tartalak benneteket primitívnek és végtelenül butának, mert úgy érzitek Nektek nem felel meg, hogy felvegyétek férjeitek nevét, hanem azért mert képtelenek vagytok elfogadni, hogy létezik olyan, aki másképp látja.

Birtoklás??? alárendelés??? Ha egy pár együtt volt x évig az esküvő előtt szeretetben, békében, tisztelve egymást, akkor csak azért, mert a feleségnek jobban tetszett felvenni a férje nevét, hirtelen alárendelt csicskája lesz a férjének, akivel a világon legjobban szeretik egymást?

Hát a fejekben nagy gond van nálatok!!!!!!

Istenem, és élnek ilyen előítéletes, gonosz, ítélkező emberek...hát ezért ilyen ez a világ... :(

25N

2013. szept. 27. 20:58
 52/61 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ezzel a formával nincs baj sôt. De ha már a keresztnevedet se modod bemotatkozásnál az már egy kicsit elavult

Pl: Nagy Jánosné

Sokan azért tartják cikinek mer a régi idôket idézi fel amikor a nôknek csak gyereket nevelni, fôzni és takarítani volt joguk.

2013. szept. 28. 14:29
 53/61 anonim ***** válasza:
47%

"Kedves Öntudatos Nők és buta férjeitek!"

"Istenem, és élnek ilyen előítéletes, gonosz, ítélkező emberek...hát ezért ilyen ez a világ... :( "

Mert amit te csinálsz nem ítélkezés? Buta férjek? Lekicsinylően használ öntudatos jelző? Akinek más a véleménye az már rögtön gonosz és ítélkező? Nem ítélkeztél kicsit sokat?

2013. szept. 28. 14:55
 54/61 anonim ***** válasza:
41%
51-es, a feministák nagy része is kb. ezt csinálja. Majd ők tudják mi kell a nőknek, meg milyen jogokat kell helyettük is képviselni. Ha viszont te, mint nő megjegyzed, hogy azért nem értesz egyet ezzel, és köszönöd, nincs szükség rá, hogy ők megmondják neked, hogy mit csinálj és mi kell neked, mert te önálló felnőtt ember vagy és magad is eldöntöd, akkor rögtön cselekvőképtelen hülyének vagy elkönyvelve. Sokkal többet ártanak ezek a nőknek, mint akármelyik "elnyomó" férfi.
2013. szept. 28. 15:16
 55/61 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem úgy általában érzik cikinek a né-s neveket, csak saját magukra nézve éreznék annak, mert nem akarják, hogy egy kalap alá vegyék őket azokkal, akik az interneten agonizálnak, hogy "dehát nem fog látszani a nevemből, hogy férjnél vagyok".
2013. szept. 28. 15:55
 56/61 anonim ***** válasza:
56%

Nehogy mar ontudatos nonek buta legyen a ferje.

En irtam hogya ferjem buszke ram es nem buta a ferjem ez biztos.

A munkam miatt is jobb megoldas volt hogya lanykori nevem marad.Az en szakmamban mindenno sajat nevet viseli.

2013. szept. 28. 18:20
 57/61 anonim ***** válasza:
40%

Már elnézést, de aki név alapján ítélkező, másokat lenéző nőt vesz el, arról feltételezhetem, hogy buta egy kicsit.

Másrészt, ha az "öntudatos nők" belémrúghatnak, akkor, mivel ember volnék, én sem szeretnék adós maradni. De még így sem értem utol azt a gőgösséget, amivel pár válaszban le lett nézve, aki nem ultramodern szemlélet szerint választ nevet magának.

Nem, nem volt előítéletes, én a személy viselkedéséből vontam le következtetést és nem a nevéből. Már pedig a cselekedete, jelen esetben a szavai remekül leírnak egy embert.

25N

2013. szept. 28. 22:01
 58/61 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vetted fel végül a nevét? :)
2014. júl. 24. 11:48
 59/61 anonim válasza:
0%

Szerintem nem ciki -né nek lenni!

Én a kötőjelestől, a vezetéknév lecseréléstől és a lánykori név megtartásától kapok agybajt, de pont ezért nem ezt választottam. Teljes mértékben egyenrangúak vagyunk a házasságban. A férjemet nem érdekelte, hogy hogy lesz a nevem.

Én amúgy is szeretek "elavult" lenni, pl. esküvő után teherbe esni és hasonlók. :)

2016. nov. 24. 21:25
 60/61 anonim ***** válasza:
32%

Senki nem vesz komolyan egy not aki ne.

Inkabb lesajnaljak

2016. nov. 24. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!