Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában miért "ciki" ha valalki úgy veszi fel a nevét hogy "Né"? Pl. Horváthné Nagy Karolina
Férj Horvát Péter
menyasszonya Nagy Karolina
elég sok kérdésnél írják hogy az már régi és elavult..
sokan fel sem veszik már vagy csak simán a vezetéknevét..
1-2 év múlva lesz esküvőnk én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét viszont a sajátomat is megtartanám.
melyik a jobb a kötőjeles vagy az a forma ahogy leírtam??
nem úgy hívnak minket az csak egy példa
én szeretném ha tudnák férjnél vagyok azért tetszik a né-s változat
Kedves Öntudatos Nők és buta férjeitek!
Nem azért tartalak benneteket primitívnek és végtelenül butának, mert úgy érzitek Nektek nem felel meg, hogy felvegyétek férjeitek nevét, hanem azért mert képtelenek vagytok elfogadni, hogy létezik olyan, aki másképp látja.
Birtoklás??? alárendelés??? Ha egy pár együtt volt x évig az esküvő előtt szeretetben, békében, tisztelve egymást, akkor csak azért, mert a feleségnek jobban tetszett felvenni a férje nevét, hirtelen alárendelt csicskája lesz a férjének, akivel a világon legjobban szeretik egymást?
Hát a fejekben nagy gond van nálatok!!!!!!
Istenem, és élnek ilyen előítéletes, gonosz, ítélkező emberek...hát ezért ilyen ez a világ... :(
25N
Szerintem ezzel a formával nincs baj sôt. De ha már a keresztnevedet se modod bemotatkozásnál az már egy kicsit elavult
Pl: Nagy Jánosné
Sokan azért tartják cikinek mer a régi idôket idézi fel amikor a nôknek csak gyereket nevelni, fôzni és takarítani volt joguk.
"Kedves Öntudatos Nők és buta férjeitek!"
"Istenem, és élnek ilyen előítéletes, gonosz, ítélkező emberek...hát ezért ilyen ez a világ... :( "
Mert amit te csinálsz nem ítélkezés? Buta férjek? Lekicsinylően használ öntudatos jelző? Akinek más a véleménye az már rögtön gonosz és ítélkező? Nem ítélkeztél kicsit sokat?
Nehogy mar ontudatos nonek buta legyen a ferje.
En irtam hogya ferjem buszke ram es nem buta a ferjem ez biztos.
A munkam miatt is jobb megoldas volt hogya lanykori nevem marad.Az en szakmamban mindenno sajat nevet viseli.
Már elnézést, de aki név alapján ítélkező, másokat lenéző nőt vesz el, arról feltételezhetem, hogy buta egy kicsit.
Másrészt, ha az "öntudatos nők" belémrúghatnak, akkor, mivel ember volnék, én sem szeretnék adós maradni. De még így sem értem utol azt a gőgösséget, amivel pár válaszban le lett nézve, aki nem ultramodern szemlélet szerint választ nevet magának.
Nem, nem volt előítéletes, én a személy viselkedéséből vontam le következtetést és nem a nevéből. Már pedig a cselekedete, jelen esetben a szavai remekül leírnak egy embert.
25N
Szerintem nem ciki -né nek lenni!
Én a kötőjelestől, a vezetéknév lecseréléstől és a lánykori név megtartásától kapok agybajt, de pont ezért nem ezt választottam. Teljes mértékben egyenrangúak vagyunk a házasságban. A férjemet nem érdekelte, hogy hogy lesz a nevem.
Én amúgy is szeretek "elavult" lenni, pl. esküvő után teherbe esni és hasonlók. :)
Senki nem vesz komolyan egy not aki ne.
Inkabb lesajnaljak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!