Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában miért "ciki" ha valalki úgy veszi fel a nevét hogy "Né"? Pl. Horváthné Nagy Karolina
Férj Horvát Péter
menyasszonya Nagy Karolina
elég sok kérdésnél írják hogy az már régi és elavult..
sokan fel sem veszik már vagy csak simán a vezetéknevét..
1-2 év múlva lesz esküvőnk én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét viszont a sajátomat is megtartanám.
melyik a jobb a kötőjeles vagy az a forma ahogy leírtam??
nem úgy hívnak minket az csak egy példa
én szeretném ha tudnák férjnél vagyok azért tetszik a né-s változat
Lepontozzák, de csak fele annyira.
Amúgy semmit se érnek el vele, megmondom konkrétan a kategóriában 5. helyen vagyok. Mióta itt agyon pontoztak is növekszik a pontom, mert általában hasznos választ adok, normálisan pontozok. Szóval itt most az a kérdés, mit akarnak elérni ezzel? Hogy itt legyen haszontalan a válaszom? Nagy ügy. a Véleményemet akkor is leírom. És a normálisak nem instant lepontozással nyitnak, el sem olvasva a válaszom, hanem talán megpróbálják értelmezni azt. Bocs az off-ért. Hülye egy kérdés, erre nem lehet helyesen válaszolni :D
Nem vergődök, csak mondom, hogy nem értem miért jó lepontozni másokat, hiszen a helyezésem se romlik.
Értő olvasás 1-es!
Amúgy most először írom le hanyadik vagyok, én ezt nem nevezném vergődésnek.
Én Kovács Jánosné lettem majdnem egy hete. :) Sokat gondolkoztam, és mindig is tetszett az, ami másnak nem. Nekem a házasság egy égi szakasz lezárása és egy új kezdete. Ennek szép jelképe az új név.
Az összes iratomban ott a lánykori nevem, és bemutatkozni úgy szoktam, hogy : Kovács Jánosné, Joli vagyok. Ha telefonálnom kell egy szülőnek, mert belázasodott pl. a gyerek (óvónő vagyok), akkor lerövidítem: Kovácsné Jolán vagyok, a Katika óvónénije és azért telefonálok...
25N
Nem hiszem hogy baj, ha névből nem látszik hogy valakinek a felesége vagy. Különben a kötőjeles formáról is sejteni, de miért baj hogy egy vad idegen nem tudja hogy férjnél vagy-e? Ettől még mint önálló ember is létezel. Aki ismer, sőt aki nem ismer de ismerősöd különböző portálokon, úgyis látni fogja hogy megváltozott a neve és tele van esküvői képekkel az oldala.
Én is azt gondolom hogy a -né régies és kicsit lealacsonyító, de van olyan ismerősöm aki 20 évesen házasodott (2 éve) és -né lett belőle. Duplán meglepődtem, de ilyen is van.
"A páromnak ez nagyon jó érzés, és büszke rá, hogy az ő kis felesége, még a nevével is azt mutatja, hogy mi össze tartozunk. "
Az én párom nem is engedné, hogy így feladjam az egyéniségem, alárendeljem magam neki. Szánalmas a külvilág fele,és iszonyatos lelki szegénységről ad bizonyságot, ha neked és a párocskádnak az az egyetlen érdeme, hogy feleségül mentél hozzá.
"Ez nem a birtoklásról szól, mielőtt jön majd rá komment, hogy ezért, hanem az összetartozásról."
Az összetartozásba valami KÖZÖS nem pedig az egyiké, amit magunkra húzunk. Az a birtoklás :)
Az en ferjem pont arra buszke hogy az o okos onnalo felesege a sajat neven maradt.
Meseli mindenkinek milyen ontudatos no vagyok es o ezt mennyire tiszteli bennem.
Otthon kettesben azert rendszeressen le kovacsnez a vicc kedveert.
Szerintem erre nincs általános szabály, nagyon függ az adott nevektől. Hiába írjuk a példanevekre, hogy ez így jó, ha amúgy a valódi nevük szörnyen hangzik.
Példa egy barátnőm, a neve egy színt jelöl, legyen Piros Anikó. A férje pedig Kiss Gábor, szóval a kötőjeles asszonyneve Kiss-Piros Anikó lett volna, ami szerintem elég viccesen hangzik. Amint kiderült, szerinte is, így gondolkozás nélkül a Kissné Piros Anikó mellett döntött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!