Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában miért "ciki" ha valalki úgy veszi fel a nevét hogy "Né"? Pl. Horváthné Nagy Karolina
Férj Horvát Péter
menyasszonya Nagy Karolina
elég sok kérdésnél írják hogy az már régi és elavult..
sokan fel sem veszik már vagy csak simán a vezetéknevét..
1-2 év múlva lesz esküvőnk én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét viszont a sajátomat is megtartanám.
melyik a jobb a kötőjeles vagy az a forma ahogy leírtam??
nem úgy hívnak minket az csak egy példa
én szeretném ha tudnák férjnél vagyok azért tetszik a né-s változat
Nem mondjuk :-)
Neked kéne dönteni és nem az alapján, hogy vajon mások mit fognak gondolni....
Szerintem ez idióta belemagyarázás.
Az egyik szerint a -né tulajdonjelző és szánni való és lekezelő, a másik szerint meg felvágós érdemmutogatás. Most döntsétek már el micsoda. Szerintem meg szimplán egy név, amit nem kötelező választani.
Az angoloknál meg mindenki Mrs Izé...biztos az is gáz. Ott most vagy minden nő tulajdon vagy minden nő nagyképű.
Én is "né" vagyok! Szerintem egyáltalán nem ciki,nekem az ciki ha valaki úgy veszi fel a nevet,hogy teljesen át veszi a férje nevét. Pl: A férj: Kiss Tamás, a feleség: Nagy Anna és ebből lesz Kiss Anna! :D
Számomra ez olyan mintha a rokona lenne nem pedig a felesége!
Nem ciki, de nekem nem tetszik.
Nem azért mert elavult lenne! Azért nem tetszik, mert olyan mintha ezzel megszűnnék én magam, és valakinek csak a csatolt pótléka lennék egy "né" formában. A "né" amúgy is a birtokos jelzőt mutatja (pl. Kovács Józsefné = Kovács Józsefé). Ennél már azért jobban tetszik a te verziód, mert legalább a kereszt neved megmarad hivatalos formában, és a saját neved is megtartod ami szép gesztus.
Nekem ami a legjobban tetszik, minden féle flanc nélkül felvenni a párom nevét. Tehát ha a férjem Kovács József, én pedig Nagy Katalin vagyok, akkor mostantól Kovács Katalin leszek. Szép, egyszerű, a hagyományokba se rondít nagyon bele (miszerint a nő felveszi a férje nevét). Én tudom, hogy házas vagyok, nem akarok házasnak látszani, mire lenne jó? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!