Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában miért "ciki" ha valalki úgy veszi fel a nevét
hogy "Né"? Pl. Horváthné Nagy Karolina
Figyelt kérdés
Férj Horvát Péter
menyasszonya Nagy Karolina
elég sok kérdésnél írják hogy az már régi és elavult..
sokan fel sem veszik már vagy csak simán a vezetéknevét..
1-2 év múlva lesz esküvőnk én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét viszont a sajátomat is megtartanám.
melyik a jobb a kötőjeles vagy az a forma ahogy leírtam??
nem úgy hívnak minket az csak egy példa
én szeretném ha tudnák férjnél vagyok azért tetszik a né-s változat
Nem ciki, tavaly házasodtunk és én is Xné YZ lettem :) A környéken egyébként minden "nagymenő" így veszi fel a nevét, amin én is meglepődtem. Szerintem ma már azok veszik fel így a nevüket, akik nem akarnak beállni a sorba a kötőjelesek után :)
2013. szept. 26. 14:11
32/61 anonim válasza:
Nem ciki a -né formátum, egyszerűen csak mióta bejött a kötőjeles forma, sokaknak jobban tetszik. Régen erre nem volt lehetőség, ezért maradt a né, vagy a saját név teljes megtartása. Mióta nagyobb a választási lehetőség, mindenki azt választja, amelyik neki legjobban tetszik. Ha csak -né formátum lenne lehetséges, akkor megtartanám a teljes nevem, mert nekem ez sosem tetszett. Mivel van kötőjeles, így fel fogom venni a férjem vezetéknevét, mert így jól is hangzik (már ha végül az lesz a férjem, akivel most jegyesek vagyunk).
2013. szept. 26. 14:13
33/61 anonim válasza:
szia! Én azért vettem fel úgy a nevét a férjemnek, mint ahogy te is írtad, mert a teljeset nem akartam, a kötőjeles hülyén hangzik a mi nevünkkel, pedig a férjemé nagyon ritka.Ha csak az ő nevét vettem volna fel, hangzásra tetszett, de nekem jobban tetszik, ha látják is, hogy férjnél vagyok, na nem azért, mert akkora kiváltság, hanem fura volt pl. mikor két év után döbbentem rá az egyik közvetlen munkatársam kapcsán, hogy a neve a férjezett neve, nem a lánykori. A másik munkatársunk meg nem ismerte meg névről, és tőlem kérdezte, hogy ki az új lány. Ezért nem akartam azt, úgyhogy maradt a Horváthné Nagy Karolina.
2013. szept. 26. 14:21
34/61 anonim válasza:
Nekem nem ciki, de én nem venném fel a férjem nevét. A nevem nekem az identitásomhoz hozzátartozik, ráadásul nekem van egy olyan érzésem, hogyha csak a nő neve változik meg, akkor az nem igazán az összetartozást jelenti, hanem nekem kicsit olyan érzete van, mintha a feleség a férje tulajdona lenne. Nem azt mondom, hogy ezt jelenti vagy hogy aki így veszi fel a férje nevét, az szolgalelkű, csak engem taszít, és ilyen érzésem van tőle. Egyébként meg kinek mi köze van hozzá, hogy én férjnél vagyok-e? Nem attól leszek igazán feleség :D.
Nekem a két verzióból a kötőjeles tetszik jobban egyébként.
2013. szept. 26. 14:33
35/61 anonim válasza:
Amúgy az elmond valamit azokról, akik a 'né' elnevezést kedvelik jobban, hogy MINDENKIT aki nem ért velük 100%-ban egyet az 0-40% között van hasznosságügyileg :D szánalmas!
2013. szept. 26. 14:40
36/61 anonim válasza:
A -néseket is ugyanúgy lepontozták :D
2013. szept. 26. 14:41
37/61 anonim válasza:
Még csak annyit, hogy a nő foglalkozása eléggé meghatározó tud lenni, én egyébként sem szerettem volna -né lenni, hanem a kötőjeles, de abban a szférában, ahol dolgozom, senki sem veszi fel tradícionális módon, mert hátrány lehet a későbbiekben. Természetesen sokan vannak férjnél, sokan családosak, de akinek -né módon változott meg a neve, az az üzleti életben a lánykori nevét használja.
2013. szept. 26. 14:48
38/61 anonim válasza:
Kint a világban nem ciki, csak itt tele van az oldal megkeseredett szerencsétlenekkel, százalékvadászokkal, kemény vagány tinikékkel stb. akik azt hiszik csak ettől lesznek hú de fäsza és önálló csajok, ha nem veszik fel -né toldalékkal a nevet és nem mástól. Véletlen sem. Ha nem veszed fel a -né tagot, az a siker titka. Biztos valamelyik olvasta a horoszkópban. Vagy amit még szeretnek felhozni az a csődtömeg Csernus könyve, de arra meg ki a fene hallgat ilyen kérdésekben? Mikor a saját szerelmi élete egy rakás szar.
2013. szept. 26. 15:05
39/61 anonim válasza:
Nem ciki csak mostanában a kötőjeles a divat.
Én példa alapján Horvátné Nagy Karolina vagyok. Nekem ez tetszett a legjobban, meg kötőjelesen elég furán hangzott volna a nevünk.
2013. szept. 26. 15:05
40/61 anonim válasza:
Nem ciki. Én 22 vagyok, de én is így fogom felvenni, hogy X-né Y Z. A kötőjeles is tetszene, de a mi neveink esetében az úgy nem hangzik valami jól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!