Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elhalasztanád ezért az esküvőt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhalasztanád ezért az esküvőt?

Figyelt kérdés

Júniusra foglaltunk esküvői időpontot, már leszerveztünk mindent. Lagzit nem tartunk, csak kerti parti lesz. Azaz lehet, hogy csak lenne.

Szerencsések vagyunk, mert a páromnak és nekem is még élnek a nagyszüleink, szóval összesen 4 nagyi és 4 papi. Sajnos azonban már idősek és nem egészségesek, többféle betegséggel küzdenek (rák, agyvérzés, infarktus, cukorbetegség). A papim múlt héten kórházba került, súlyos az állapota. Azt mondta az orvos, hogy kb 1 éve van hátra, ha szerencséje van. Megtartsuk így is az esküvőt, hátha részt tud még rajta venni?

A szüleink szerint nem kellene összeházasodnunk így, hogy betegek a nagyszülők. Meg ha meghal valaki, akkor 1 évig még nem szabad esküvőt tartani. De így lehet, hogy még évekig nem tudunk összeházasodni.

2013. szept. 17. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

Én is vidéki vagyok, nálunk, ha meghal valaki a családban, akkor lagzit nem szokás tartani, de az esküvőt megtartják, és utána egy ebéd, vagy vacsora nem zenés helyen.

Ha én lennék az idős nagyszülő: én szeretném megélni az unokám esküvőjét, ha nem tudok ott lenni, de akkor is szeretném látni a boldogságát. Kb. idegbajt kapnék attól, ha a betegségem miatt csinálnának siralomházat a környezetemből.

Amennyiben olyan állapotban van a nagypapi, hogy tud járni, nincs ágyhoz kötve, én lehet előre is hoznám, hogy biztosan ott lehessen.

2013. szept. 17. 20:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem halasztanám el, sőt biztosan nagyon boldogok lennének, ha látnának férjhez menni. És minél tovább vársz, erre annál kisebb lesz az esély.
2013. szept. 17. 20:48
 13/18 anonim ***** válasza:
95%

Ha a nagypapa kedvében akartok járni, akkor hozzátok előre az esküvőt.

A nagypapa helyében én kifejezetten kérném, hogy ne halasszátok el. Akár előrébb hozzátok, akár nem.

A nagyszüleid már nem lesznek teljesen egészségesek. AKkor most addig vártok, míg mindketten meghalnak? Abszurd dolog. Képzeld el, mit érezhetnek ők, ha ezt megtudják.

2013. szept. 17. 21:11
 14/18 anonim ***** válasza:
91%

Mi a fenének kell egy évig szervezni egy esküvőt? Miért kellene elhalasztani? Persze, most halasszátok el, mert meghal az egyik nagyszülő, aztán halasszátok el, mert nem ér rá ez vagy az... Mi két hónap alatt leszerveztük a családi esküvőt lagzistól, kajástól, szertartásostól, mert szabadtéren szerettük vna és még abban az évben.

Ne halasszátok el, inkább hozzátok előre, akár még idénre, persze ha nem ragaszkodtok a kerti partyhoz, hanem kiváltható egy vacsorával valahol. Mindenképp sokat jelentene a nagyszülőknek (és nektek is) ha ott lehetnének a nagy napon hiánytalanul!

2013. szept. 17. 22:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp megtartanám az esküvőt! Ha emiatt halogatjátok, akkor sosem fogtok összeházasodni...idősek már, lehet ilyenre számítani, sajnos, és ezért kár halogatni...Egy barátnőmnek nem rég halt meg a nagyapja, és az esküvőjüket nem halasztják el, de jól teszik, és a nagyapja is kérte, hogy tartsák meg, bármi is lesz vele!
2013. szept. 17. 23:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Vhol olvastam egy sztorit, ahol a halálán lévő nagyszülők?/szülők?-nek eljátszották az esküvőt, teljesen minden úgy volt megcsinálva, mint egy esküvő.

Rá pár héttel, jóval a tervezett esküvő előtt elhunyt/ak az idősek.

2013. szept. 18. 13:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
férjem nagymamája februárban halt meg sajnos, nekünk júniusban volt az esküvőnk, sőt, az én anyukám intenzív osztályon feküdt, egy nappal előtte még hívtak, hogy életmentő műtétet kell végrehajtani rajta. megtartottuk az esküvőt. Szerintem meg pont meg kéne tartani, hátha akkor még mind a 8-an ott lehetnek.
2013. szept. 18. 15:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként mire várnátok? Hogy meghaljanak sorban, és a gyász idők leteltével x év után házasodjatok össze?! Amúgy, szüleitek mennyire támogatják ezt a frigyet? Nem lehet, hogy nem akarják, hogy összeházasodjatok? Szerintem nincs mire várnotok, idősek a nagyszülők, nem valószínű, hogy idővel sokkal jobb lesz a helyzet...
2013. szept. 18. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!